حمیدرضا عبدوس ابراز داشت: وسعت عرصههای مرتعی منابع طبیعی شهرستان مهدیشهر ۱۹۸ هزار هکتار است که از این وسعت ۱۵۰ هزار هکتار مستعد آتشسوزی و ۸۰ هزار هکتار در وضعیت بحرانی از این لحاظ قرار دارد.
وی ادامه داد: با توجه به بارندگی خوب امسال، تراکم گیاهان علفی، یکساله و چندساله در منابع طبیعی شهرستان مهدیشهر به صورت چشمگیری افزایش یافته و به همین میزان خطر آتشسوزی نیز دوچندان شده و آموزش همگانی و مشارکت جوامع محلی در جلوگیری و مهار آتشسوزی موثر است.
عبدوس اظهار داشت: در سایر نقاط کشور آتشسوزی عرصههای منابع طبیعی اکنون گزارش میشود، اما در این شهرستان با اقدامهای پیشگیرانه امسال آتشسوزی در این شهرستان ۸۰ درصد کاهش داشته است.
وی یادآور شد: امسال ۲ مورد آتشسوزی با وسعت کمتر از سه هکتار در عرصههای مرتعی شهرستان مهدیشهر رخ داد و عرصههای جنگلی دچار آتشسوزی نشد.
عبدوس اظهار داشت: استفاده از ظرفیت مشارکت مردمی نقشی مهم و غیرقابل انکار در حفاظت از عرصههای منابع طبیعی دارد و شهرستان مهدیشهر برای اولین بار در کشور برای استفاده بهینه از این ظرفیت پایگاههای مردمی اطفای حریق ایجاد کرده است. هم اکنون سه روستای این شهرستان به پایگاه مردمی مهار آتش مجهز هستند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مهدیشهر گفت: بطریهای شیشه ای در فصل گرم مانند عدسی عمل می کنند و تابش نور خورشید به آن آتش سوزی در مراتع را به دنبال دارد و بر همین اساس ضرورت دارد مردم از ریختن زباله و به ویژه بطریهای شکسته و اجسام منعکس کننده نور در طبیعت بپرهیزند.
هموطنان برای جلوگیری از وقوع آتش سوزی در عرصههای منابع طبیعی از انداختن ته سیگار روشن در طبیعت پرهیز کنند و همچنین از پیک نیک و منقل برای روشن کردن آتش استفاده کنند.و در صورت مشاهده آتش ، تخریب و تصرف اراضی ملی با شماره تلفن ۱۵۰۴یگان امداد جنگل و مرتع تماس حاصل نمایند.