رویداد ایران
hamburger menu
search
رویداد ایران > تندرستی > خواص انبه؛ فواید ترشی انبه، کاشت و آموزش تصویری پوست کندن آن

خواص انبه؛ فواید ترشی انبه، کاشت و آموزش تصویری پوست کندن آن

انتشار ویرایش 1401/04/25 , 16:02
انبه؛ خواص انبه و فواید ترشی انبه، به شاه میوه ها شهرت دارد همراه با مضرات، طبع و مصلح انبه و همچنین آموزش تصویری نحوه پوست کندن انبه را در ادامه آورده ایم.

انبه (Mango)، میوه‌ ای زرد رنگ و استوایی که در چند سال اخیر در بازار میوه‌فروشان ایرانی خریدوفروش آن رونق گرفته است و لقب ملکه میوه ها را به خود اختصاص داده است .دراین مطلب هر آن چه باید از این میوه شیرین و خوش‌طعم بدانید را در اختیار شما قرار می دهیم. با ما باشید.

انبه

یک میوه دوکی شکل عموما با پوست زرد رنگ ( بعضی از انواع آن دارای پوستی سبز و قرمز هستند) که در میانه آن یک هسته بزرگ تخت و دوکی شکل ، چسبیده به گوشته انبه قرار گرفته است.

انبه با نام علمی Mangifera میوه‌ای گرمسیری و گیاه آن از تیره سنجدیان است. خاستگاه انبه شبه جزیره هند، پاکستان، بنگلادش و آسیای جنوب‌شرقی است. میوه انبه علاوه بر مصرف خوراکی، آشپزی و آب میوه همچنین به عنوان طعم‌دهنده، رنگ‌دهنده و عطر نیز کاربرد دارد.

انبه  


کالری انبه

کالری انبه در حالت خام 60 کیلو کالری در 100 گرم می باشد.


جدول ارزش غذایی انبه خام

تشکیل دهنده اصلی مقدار در100 گرم
انرژی (کالری) 60 کیلوکالری
کربوهیدرات 14.98 گرم
پروتئین 0.82 گرم
چربی 0.38 گرم
آب 83.46 گرم
فیبر 1.60 گرم
قند 13.66 گرم
کلسترول 0.00 میلی گرم


ویتامین های انبه خام


نام ویتامین مقدار در 100 گرم
ویتامین A 54.00 میکروگرم
ویتامین D 0.00 میکروگرم
ویتامین E 0.90 میلی گرم
ویتامین K 4.20 میکروگرم
ویتامین C 36.40 میلی گرم
تیامین (B1) 0.03 میلی گرم
ریبوفلاوین (B2) 0.04 میلی گرم
نیاسین (B3) 0.67 میلی گرم
کولین (B4) 7.60میلی گرم
پانتوتنیک اسید (B5) 0.20 میلی گرم
ویتامین B6 0.12 میلی گرم
فولات (B9) 43.00میکروگرم
ویتامین B12 0.00 میلی گرم


مواد معدنی انبه خام

نام ماده معدنی مقدار در 100 گرم
کلسیم 11.00 میلی گرم
آهن 0.16 میلی گرم
منیزیم 10.00 میلی گرم
فسفر 14.00 میلی گرم
پتاسیم 168.00 میلی گرم
سدیم 1.00 میلی گرم
روی 0.09 میلی گرم
مس 0.11 میلی گرم
منگنز 0.06 میلی گرم
سلنیم 0.60 میکروگرم

انبه 

خواص انبه

  1. جلوگیری از سرطان/ انبه دارای خواص آنتی‌اکسیدانی و عصاره‌های پلی فنل است، مواردی که از بدن در برابر سرطان‌های روده‌ی بزرگ، سرطان سینه، ریه، خون (لوسمی)، و پروستات محافظت می‌کنند.
  2. پایین آوردن سطح کلسترول/بالا بودن فیبر محلول، پکتین، و ویتامین C موجود در انبه با پایین آوردن سطح ال‌دی‌ال (کلسترول بد) به کاهش کلسترول بدن کمک می‌کند.
  3. تقویت سلامت چشم‌ها/ بتا کاروتن، آلفا کاروتن، ویتامین A، بتا کریپتوزانتین و فلاونوئیدهای موجود در انبه به بهبود قوه‌ی بینایی کمک می‌کنند، و می‌توانند از شب کوری و خشکی چشم پیشگیری کنند.
  4. مبارزه با دیابت/ برگ انبه می‌تواند سطوح انسولین را در خون تنظیم کند. مصرف مرتب انبه می‌تواند از افراد در برابر کلسترول بالا و هم‌چنین بیماری دیابت محافظت کند.
  5. بدن را قلیایی می‌کند/اسید تارتاریک، اسید مالیک، و اسید سیتریک موجود در انبه به تنظیم ذخیره‌ی قلیایی بدن کمک می‌کنند
  6. گوارش را بهبود می‌دهد/ این میوه گرمسیری حدود ۲۲ درصد از ۲۵ گرم فیبر مورد نیاز توصیه شده را برای بدن تامین می‌کند؛ فیبر برای سلامت دستگاه گوارش بسیار ضروری است.
  7. رفع اسیدی شدن معده/ انبه برای رفع اسیدی شدن معده مفید است، و آنزیم‌های موجود در آن به تسکین مشکلات سوء هاضمه کمک می‌کنند.
  8. رفع اختلالات روده و معده/ انبه کال و سبز برای درمان اختلالات روده و معده مفید است. برای بهره‌مندی از این فایده انبه، یک عدد انبه‌ی کال را خرد کنید، یا آن را با استفاده از دستگاه خرد کن به خمیر تبدیل کنید؛ ۱ قاشق غذاخوری عسل و مقداری فلفل سیاه را به آن اضافه کنید. هم‌چنین برای بهبود طعم آن، کمی نمک نیز اضافه کنید. این معجون را به تنهایی یا به همراه غذا میل کنید. این معجون برای درمان سوء هاضمه، اسهال، تهوع حاملگی، دیسانتری (اسهال خونی)، هموروئید، و یبوست بسیار موثر است.
  9. درمان گرما زدگی/ آب انبه‌ی سبز کال در فصول گرم و داغ، شما را خنک نگه می‌دارد.
  10. بهبود تمرکز و قدرت حافظه/ انبه غنی از ویتامین B۶ است که جهت حفظ و توسعه‌ی کارکرد مغز بسیار ضروری است.
  11. رفع اسهال/ یک فنجان آب انبه رسیده را به ۱ الی ۲ قاشق چای خوری آب لیمو، و ۱ قاشق غذاخوری عسل اضافه کنید. هم‌چنین، یک فنجان شیر لخته و ۱ قاشق چای خوری آب زنجبیل را نیز به آن بیفزایید. این ترکیب را روزانه ۲ الی ۳ مرتبه میل کنید تا اسهال را کنترل کنید.
  12. تقویت سیستم ایمنی بدن/ انبه حاوی میزان زیادی ویتامین C، ویتامین A، و ۲۵ نوع مختلف از کاروتنوئیدهایی است که دستگاه ایمنی بدن‌تان را سالم و قوی نگه می‌دارند.
  13. آهن /این میوه سرشار از آهن است. افرادی که از کم خونی رنج می‌برند باید انبه را در رژیم غذایی روزانه‌شان قرار دهند.
  14. درمان اسکوربوت /انبه یکی از درمان‌های طبیعی، سنتی، و محبوب برای اسکوربوت به شمار می‌رود. پودر انبه‌ی کال خشک شده که به وسیله‌ی نور خورشید خشک شده باشد برای درمان بیماری اسکوربوت بسیار مفید است.
  15. درمان اختلال کبد/ انبه‌ی نارس به عنوان میوه‌ای بسیار عالی برای کمک به درمان اختلالات کبد به شمار می‌رود. اسیدهای موجود در انبه‌ی نارس / سبز باعث ترشح صفرا می‌شوند و به عنوان ماده‌ی ضد عفونی کننده در روده عمل می‌کنند.
  16. زنان باردار/ یک زن باردار باید دست‌کم روزی یک انبه بخورد – کلسیم و منیزیوم موجود در انبه باعث آرامش ماهیچه‌ها، کاهش استرس، و پیشگیری از سقط جنین می‌شود.
  17. سم‌زدایی از بدن /میوه‌ی انبه حاوی ویتامین A، ویتامین C، ویتامین D، ویتامین B۶ (پیریدوکسین)، و هم‌چنین بتا کاروتن است. در طب یونانی، از انبه برای دفع سموم، درمان کم خونی، و معالجه‌ی اختلالات دستگاه عصبی استفاده می‌شود.
  18. درمان اسهال خونی /برای این درمان نصف قاشق چای خوری پودر برگ خشک شده‌ی انبه را در آب گرم حل کنید و برای کنترل دیسانتری، روزی ۲ الی ۳ نوبت از آن را میل کنید.
  19. موثر در توقف خونریزی/ انبه حاوی ویتامین C و کلسیم است که با تنگ کردن عروق مویرگی از خونریزی داخل اندام‌های بدن پیشگیری می‌کنند.
  20. رفع مشکلات دندان/ هسته خشک انبه به عنوان یک خمیر دندان عالی شناخته می‌شود که باعث استحکام لثه‌ها و کمک به درمان مشکلات دندانی، و  رفع بوی بدن دهان و پیوره می‌شود.
  21. کاهش تب /خمیر به دست آمده از ریشه درخت انبه را به کف دست و کف پاهای بیمار بمالید تا تب‌اش فروکش کند.
  22. درمان سوختگی‌ها /برگ‌های انبه را بسوزانید و خاکستر آن را روی محل سوختگی بگذارید؛ این کار به تسکین سوزش کمک می‌کند.
  23. درمان سرفه خشک /انبه‌ی کاملا رسیده را به وسیله‌ی شن داغ، در یک ماهیتابه‌ی بزرگ و عمیق برشته کنید. نوشیدن آب این انبه باعث رفع تمام گرفتگی‌های برونش و تسکین سرفه و سرماخوردگی می‌شود.

انبه 

مضرات و منع مصرف انبه

  1. هرگز انبه را با معده‌ی خالی نخورید.
  2. در مصرف انبه زیاده‌روی نکنید، زیرا ممکن است باعث یبوست، آلودگی خونی، اختلالات گوارشی، نفخ معده، و بسیاری از مشکلات مرتبط به بینایی شود.
  3. تا ۳۰ دقیقه بعد از مصرف انبه از نوشیدن آب خودداری کنید.
  4. در صورتی که به لاتکس حساسیت دارید، ممکن است با مصرف انبه، به ویژه انبه‌ی سبز (نارس) دچار واکنش حساسیتی شوید. این واکنش به دلیل اسید آناکاردیک موجود در این میوه ایجاد می‌شود.
  5. موقع خرید انبه، دقت کنید پوست‌شان آسیب ندیده باشد با برش نخورده باشد.
  6. انبه حاوی مقادیر غنی از پتاسیم است. توصیه می کنیم اگر سالخورده و مبتلا به بیماری کلیوی هستید قبل از مصرف انبه با مشاور تغذیه یا پزشک مشورت کنید.
  7. انبه حاوی مقادیر اندکی از مواد مغذی به نام اوروشیول است که یک رزین سمی است که می تواند باعث درماتیت شود. شدت این آلرژی پوست در میان افراد متفاوت است. با این حال، پوست و آب انبه بیشتر مسئول این حساسیت هستند.
  8. پوست انبه حاوی اوروشیول، ماده شیمیایی سمی است که می تواند واکنش حساسیتی در افراد حساس ایجاد کند.
  9. برخی از فروشندگان با استفاده از کاربید کلسیم انبه را به حالت رسیده در می آورند که می تواند مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد کند

فواید خوردن انبه در بارداری

  1.  مادران باردار برای جلوگیری از کم خونی،به آهن نیاز دارند. خوردن انبه می تواند نیاز آهن شما را برآورده کند. 
  2.  انبه دارای اسید فولیک زیادی است که به رشد جنین در دوران بارداری کمک می کند. 
  3. به منظور غلبه بر مشکل یبوست در دوران بارداری، می توانید انبه بخورید. 
  4.  ویتامین C موجود در انبه همچنین می تواند خطر زایمان زودرس را نیز کاهش دهد.
  5.  انبه سرشار از ویتامین B6 است که مانند اسید فولیک برای رشد سیستم عصبی ایده آل محسوب می شود.
  6.  انبه حاوی ویتامین A است که برای رشد استخوان ها و دندان های جنین مفید است. 
  7.  انبه منبع غنی از منیزیم است، که یک درمان طبیعی برای فشار خون بالا بوده و از پره اکلامپسی جلوگیری می کند.
  8.  جمع مایعات در اندام تحتانی می تواند سبب ورم پاها شده و حرکت را مختل کند. از آنجا که انبه منبع خوبی از پتاسیم است و می توانید آنها را در رژیم غذایی خود بگنجانید.


عوارض جانبی مصرف انبه در بارداری 

  •  اسهال
  •  نوسانات خلقی
  •  سرگیجه
  •  سردرد
  •  تشنج
  • خواب آلودگی
  • احساس سوزن سوزن شدن در دست ها و پاها

انبه 

طبع انبه

انبه رسیده از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک و نارس آن سرد و خشک است . انبه نارس تولید کننده بلغم و سودا در بدن می باشد .

مصلح انبه

انبه چون گرم است برای گرم مزاجان مناسب نیست و این اشخاص باید آنرا با سکنجبین بخورند. مویز، زنجبیل، نمک، روغن زیتون و شربت زرشک مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج انبه هستند.

نکات بهداشتی برای تهیه و مصرف انبه

همیشه نمی توان فهمید که انبه هایی که می خرید به طور مصنوعی رسیده اند یا نه. چند اقدام احتیاطی ساده می تواند به کاهش خطر کمک کند. این موارد شامل:

 انبه ها را خوب بشویید: قبل از مصرف انبه، آنها را کاملاً بشویید تا اطمینان حاصل شود که ماده شیمیایی روی سطح آنها از بین رفته است.

 انبه ها را پوست بگیرید: قبل از خوردن گوشت، پوست آن را جدا کنید. این به کاهش خطر قرار گرفتن در معرض سموم کمک می کند.

 بهداشت را رعایت کنید: اطمینان حاصل کنید که چاقوها، تخته خرد کردن را تمیز کرده و پس از پوست گرفتن و برش انبه ها دست های خود را کاملا بشویید.

نحوه پوست کندن انبه

نحوه پوست کنده انبه به روش برشی و تکه ای

انبه را با دست غیر اصلی نگه دارید و با دست اصلی چاقو را بگیرید . انبه را به ۳ قسمت برش دهید . ۲ تکه گوشتی و ۱ تکه حاوی هسته بدست می آید . انبه دارای هسته تختی به اندازه ۲ سانتی متر در وسط خود است که نمیتوانید آن را برش داد.


مانند شکل زیر انبه را به صورت عمودی و افقی برش بزنید . به مربع های ۱٫۵ سانتی برش خورده شود . پوست را برش نزنید و فقط تا نزدیکی آن ببرید .


از پشت پوست انبه را همانند شکل زیر فشار دهید . انگشتان خود را پشت و دور انبه گذاشته و آن را بر عکس کنید ، بعداز انجام این کار انبه شبیه به جوجه تیغی می‌شود . به همین دلیل اسم این روش را جوجه تیغی گذاشته اند .


با یک چاقو گوشت انبه را از پوست آن جدا کنید . میتوانید با یک چاقو به سادگی گوشت میوه را جدا کنید و یا آن را به همان صورت میل کنید .


هسته انبه را در بیاورید . انبه را روی تخته گذاشته و آرام آرام دور هسته را برش دهید . پیدا کردن هسته انبه مقداری سخت میباشد . هسته انبه بیضی شکل میباشد .

نحوه پوس کندن انبه با کمک یک گیره

بعد از پوست کندن کامل انبه، ۲ عدد نگه دارنده به سر و ته انبه فرو کنید. از نگه دارنده بلال و یا هر وسیله مشابهی که بتواند در انبه فرو رود و آن را نگه دارد میتوانید استفاده کنید. اینکار برای جلوگیری از لیز خوردن انبه در هنگام برش دادن میباشد.


دور تا دور انبه را با چاقو مانند شکل ببرید . انبه دارای قسمت گوشتی و هسته میباشد . با توجه به مقدار فرورفتن چاقو در انبه میتوانید این نواحی را تشخیص دهید .


همانند شکل زیر با برش های عرضی گوشت انبه را جدا کنید . با برش های عرضی تمام گوشت انبه را به راحتی جدا کرده تا در انتها فقط هسته آن باقی بماند


جمع‌بندی 

در این  مطلب همراه بودید تا با خواص، مضرات، طبع و مصلح آن و آموزش تصویری نحوه پوست کنده انبه آشنا شدید. بهترین زمان مصرف انبه پیش از ظهر و یا هنگام غروب به‌عنوان میان وعده است. انبه به دلیل وجود فیبر احساس سیری ایجاد می‌کند و جذب مواد مضر مانند کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها را کاهش می‌دهد.


سوالات متدوال درباره انبه 


انبه به انگلیسی؟
Mango


روز جهانی انبه چه تاریخی است؟
22 جولای روز جهانی انبه ( به انگلیسی World Mango Day) می باشد.


خاستگاه انبه کدام کشوراست؟
خاستگاه انبه شبه جزیرهٔ هند، پاکستان، بنگلادش و آسیای جنوب‌شرقی است.



کالری انبه چقدر است؟
کالری انبه در حالت خام 60 کیلو کالری در 100 گرم می باشد.


خواص و مضرات انبه چیست؟
  • مقوی کلیه و مثانه 
  • خاصیت ضد قارچی دارد.
  • جریان خون را رونق می دهد.
  • مقوی اعضای رئیسه بدن (قلب، کبد و مغز)، مری، معده و روده می باشد.
  • ضعف، کسالت و سستی بدن را رفع می کند.
  • مقوی نیروی جنسی 
  • رنگ چهره را درخشان می کند.
  • دهان را خوشبو 
  • اشتها آور 
  • کاهش حرارت بدن 
  •  رفع اسهال
  • درمان بواسیر 
  • برطرف کننده عطش
  • درمان خفقان، سر درد، تنگی نفس، سرفه و بواسیر 
  • بیماران دچار نزله‌ها و سوء مزاج‌های گرم بهتر است از مصرف انبه پرهیز کنند.
  • کسانی که قدرت هضم ضعیفی دارند و نفاخ می‎باشند، بایستی از مصرف آن اجتناب کنند.
  • گرم مزاجان به خصوص کودکان دارای مزاج گرم، باید در خوردن انبه احتیاط کنند و یا آن را با سکنجبین مصرف نمایند.
  • خوردن انبه به افراد حساس و مبتلا به آلرژی هم توصیه نمی‌شود.


طبع انبه گرم یا سرد ؟
انبه رسیده گرم و خشک و نارس آن سرد و خشک است .



مصلح انبه ؟
مویز، زنجبیل، نمک، روغن زیتون و شربت زرشک مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج انبه هستند.



از کجا می توان فهمید که انبه رسیده است؟


• بافت: انبه رسیده کمی نرم خواهد بود. می توانید یک انبه سفت بخرید و بگذارید تا رسیده شود. اما به یاد داشته باشید، باید قبل از اینکه له شود، ان را بخورید.

• بو: اگر انبه بوی شیرین می دهد، رسیده است و می توانید آن را بخرید.


آیا خوردن انبه در اواخر بارداری بی خطر است؟

مصرف بیش از حد انبه در سه ماهه آخر بارداری می تواند منجر به دیابت بارداری شود، از این رو محدود نگه داشتن مقدار مصرف انبه یک ضرورت است.


 آیا انبه به رفع حالت تهوع بارداری کمک می کند؟
بله. طعم ترش و شیرین انبه می تواند به رفع بیماری صبحگاهی، یک بیماری شایع بارداری کمک کند. ویتامین B6 موجود در انبه نیز می تواند حالت تهوع شما را قابل تحمل کند.


در دوران بارداری چقدر انبه می توانیم بخوریم؟
 بیش از یک انبه در روز غذا نخورید.


ممکنه بعد از خوردن انبه در بارداری گرمیم کنه؟
گرمی بدن ناشی از خوردن انبه در بارداری نگران کننده نیست و هیچ دلیلی وجود ندارد که خوردن انبه باعث افزایش گرما یا آسیب رساندن به جنین شود.


کاهش وزن با انبه؟
 انبه باعث کاهش اشتها می شود که در نتیجه باعث جلوگیری از پرخوری می شود و فیبر موجود در انیه باعث می شود جذب چربی در بدن کاهش یابد و به کاهش وزن کمک کند. 


منع مصرف انبه؟

انبه حاوی مقادیر غنی از پتاسیم است.  در افراد سالخورده و بیماران کلیوی مصرف بیش از حد پتاسیم منجر به مشکلاتی می شود.


خواص انبه در مردان؟

میوه انبه یک منبع بسیار عالی از ویتامین ای می‌باشد که باعث بهبود حرکات و کیفیت اسپرم شده و به درمان ناباروری در مردان کمک می کند.



انبه و فشار خون بالا؟
انبه منبع غنی پتاسیم است مصرف آن برای افراد مبتلا به فشار خون بالا بسیار مناسب اس



امتیاز: 5 (از 1 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود