انار گیاهی بسیار دلربا و خاص است که به خاطر گل های زیبا و میوه های خوشرنگ و خوشمزه اش طرفداران زیادی دارد . انار یکی از بهترین درختان میوه است و ساده ترین درخت برای کاشت در گلدان ها است اما مشکلی که وجود دارد این است که درخت انار هنگامی که بالغ میشود ارتفاع آن به حدود 9 متر میرسد که مسلما این حد برای محیط خانه بسیار زیاد است.
بیشتر بخوانید:
آموزش کاشت درخت انار و شرایط نگهداری از آن
آموزش پیوند درخت گردو و نکاتی که باید بدانید
روش تکثیر ریحان و نکاتی برای پرورش آن
اما نگران نباشید، زیرا میتوانید از درخت انار پا کوتاه استفاده کنید که ارتفاع و وسعت آن به 50 تا 120 سانتیمتر میرسد( انار پا کوتاه درخت زینتی است که میوه های آن کوچک و ترش بوده و مملو از دانه می باشند ) و یا اینکه از گونه ی Beautiful استفاده کنید که شامل انارهای گل دار تزئینی می شود و یا اناری معمولی بکارید و آن را با هرس کوچک نگه دارید. در این بخش از نمناک شما را با طریقه کاشت و نگهداری درخت انار در گلدان آشنا می کنیم.
چگونگی کاشت و پرورش درخت انار در گلدان
نحوه پرورش درخت انار در گلدان
آبیاری درخت انار
گیاه بالغ انار به بی آبی مقاوم می شود اما گیاهان جوان برای رشد و شادابی خود به آب فراوانی نیاز دارند. نیاز آب درخت انار به سایز گلدان، تراکم خاک، دما و باد، بستگی دارد و باید به طور مرتب آبیاری شود. در فصل تابستان که آفتاب شدید است و دمای هوا بالا است گیاه به آبیاری هر روزه و یا 2 بار در روز احتیاج دارد و خاک گیاه باید نسبتا مرطوب بماند.
نور برای درخت انار
برای رشد و حفظ شادابی درخت انار به نور خورشید نیاز دارد. پس گلدان را در معرض نور مستقیم آفتاب قرار دهید. این گیاه قادر به تحمل اندکی سایه نیز می باشد.
خاک درخت انار
بهترین خاک برای پرورش انار خاک قلیایی با زهکشی خوب و پر از مواد غذایی ارگانیک است که pH آن برابر با 7.5 باشد. از آنجایی که بیشتر بسترهای کشت pH خنثی دارند، میتوانید برای اصلاح اسیدیته خاک، مقدار کمی پودر آهک یا سنگ آهک به خاک اضافه کنید و با آن ترکیب کنید.
یکی از فاکتورهایی که برای خاک آن حتما باید در نظر گرفته شود، زهکشی خوب است. اگر آب به مدت زیاد در خاک بماند و خاک خیس باشد، گیاه آسیب می بیند پس مطمئن شوید که گلدانی که برای کاشت انار انتخاب کرده اید سوراخ های زهکش باز و به اندازه کافی دارد. اگر زهکش ها کافی نبود، خودتان تعدادی سوراخ به کف گلدان اضافه کنید.
کود دهی درخت انار
درخت انار نیز مانند اکثر درختان ،به کود دهی منظم احتیاج دارد. بعد از اینکه انار را در گلدان کاشتید از کودهای ارگانیکی استفاده کنید که مواد غذایی را به تدریج در خاک آزاد می کنند و در اختیار گیاه می گذارند. در طول فصل رشد با کودهای مایع رقیق ارگانیک چند هفته یک بار گیاه را تغذیه کنید.
آموزش کاشت درخت انار در گلدان
هرس درخت انار
در سال های ابتدایی کاشت انار ، به دلیل اینکه گیاه مقدار زیادی شاخ و برگ تولید می کند ، هرس آن بسیار مهم است . در بهار شاخه های مرده را از گیاه جدا کنید. گیاه در سال های بعدی نیاز به هرس شدید ندارد و فقط باید شاخسار مرده را از آن جدا کرد.
قبل از هرس شکل نهایی درخت را در ذهن مجسم کنید و آنگونه که در نمناک می خوانید تعدادی از شاخ و برگ گیاه را که می خواهید ، بگذارید روی گیاه باقی بمانند و بقیه را هرس کنید. گاهی درخت شروع به تولید زیر شاخه (شاخه هایی که از بن درخت می رویند و انرژی آن را می گیرند) می کندکه باید این زیر شاخه ها هم هرس شوند.
چیدن میوه های درخت انار
در سال پنجم درخت انار شروع به میوه دادن می کند. میوه ها را زمانی بچینید که خوب رسیده و قرمز شوند ولی اگر پوست میوه ترک خورد، به این معنی است که زیاد صبرکرده اید.
زمان مناسب برای چیدن میوه های درخت انار
تکثیر درخت انار
تکثیر درخت انار کاری سخت و مشکل است و از طریق قلمه ساقه و هورمون ریشه زایی در خاک مخصوص قلمه زنی یا شن این گیاه را تکثیر می کنند.
برای کاشتن انار از دانه، دانه ها را از غلاف گوشتی که آنها را احاطه کرده است تمیز کنید و در خاک شل و نرم قرار دهید و یک لایه 1.5 سانتیمتری خاک روی آن بریزید سپس خواهید دید دانه های انار به سهولت بدون نیاز به مراقبت زیاد، رشد میکنند.
تعویض گلدان درخت انار
برای تعویض گلدان هنگامی که گیاه دچار تنگی ریشه شد و فضا برای ریشه کوچک بود، اقدام کنید و درخت انار را به گلدانی با یک سایز بزرگتر منتقل کنید.
رسیدگی به گلدان انار در زمستان
درخت انار حداقل به چهار تا شش ساعت روشنایی روز نیاز دارد در زمستان با مهتابی یا منابع دیگر نور مصنوعی مانند چراغ رشد (گرو لایت) این روشنایی را برای این درخت تامین کنید.
گلدان انار را در ظرف حاوی شن مرطوب بگذارید اما حواستان باشد ته گلدان در آب قرار نگیرد. خاک را کمی خشک نگه دارید و مراقب باشید در ماههای زمستانی بیش از حد به گیاه آب ندهید. این گیاه آفت و بیماری خیلی خاصی ندارد.