دکتر ایرج حیدریان در نشست خبری با رویکرد مدیریت صرفهجویی در آب، اظهارکرد: با تغییر اقلیم شدید مواجه هستیم و شاهد کاهش 20درصدی نزولات جوی در استان گلستان هستیم و باید ازطرح هایی که به مدیریت مصرف کمک میکند استفاده کنیم.
دکتر حیدریان تصریح کرد: اعتقاد ما بر این است که برداشت غیرمجاز از چاههای مجاز به مراتب بیش از چاههای غیرمجاز بوده و با بی انضباطی خارج از سهمیه، بهرهبرداری میشود و آبخوانها دچار مشکل میشود و در همین رابطه در نشست شورای حفاظت منابع آب استان در خصوص نصب کنتورهای هوشمند تاکیدات فراوانی صورت گرفت.
لزوم مشارکت بهرهبرداران کشاورزی درصرفه جوئی مصرف آب
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گلستان با اشاره به رهکردهای رهبر معظم انقلاب در موضوع مدیریت مصرف آب، گفت: بهرهبرداران بخش کشاورزی باید در صرفه جویی آب در تولیدات محصولات کشاورزی به مشارکت گرفته شوند و طبق رهکردهای مقام معظم رهبری، اگر صرفه جویی ۱۰ درصد در بخش آب کشاورزی صورت گیرد، مشکل آب شرب در کشور و استان حل خواهد شد.
دکتر حیدریان بر همراهی پررنگ حوزه ترویج و مشارکتهای جهادکشاورزی استان در این حوزه تاکید کرد و گفت: اجرای درست الگوی کشت راهکاری برای موفقیت در صرفهجویی آب کشاورزی است.
آبگیری ۷.۷ درصد از مخازن سدها در گلستان
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گلستان گفت: اکنون ۷.۷ درصد از ظرفیت مخزن سدهای قابل بهرهبرداری در این استان (۲۴۵ میلیون متر مکعب) دارای آب است.
وی ادامه داد: این میزان کاهش آبگیری در مخازن سدهای استان بیانگر این است که نزولات جوی کاهش یافته است و باید به سمت سازگاری با تغییر اقلیم در منطقه باشیم.
وی گفت: ۹۲ درصد منابع آب در کشور و حتی گلستان در بخش کشاورزی مصرف میشود که ۶۹ درصد آن هدر رفت دارد و باید در این حوزه برنامهریزی درست در افزایش راندمان صورت گیرد.
به گفته وی استفاده از منابع آبی سطحی در گلستان با اجرای طرحها آغاز شده و برنامهریزی فشرده ای در دست اجرا است.
دکتر حیدریان ساخت سد نرماب مینودشت را از جمله برنامههای مهم استفاده از منایع آبی سطحی در استان دانست و افزود: این سد در دست اجرا از پیشرفت فیزیکی خوبی برخوردار بوده ولی باید اسکان روستاهای واقع در مخزن سد، ایجاد تونل انتقال رودخانه خرمارود آزادشهر به سد، برداشت درختان از مخزن، شتاب بیشتری به خود گیرد.
به گفته وی یک چهارم از جمعیت گلستان از تامین آب شرب سد «نرماب» مینودشت در شرق استان برخوردار خواهند شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گلستان تصریح کرد: استاندار گلستان با جدیت پیگیر مسائل مرتبط با حوزه آب است تا بتوانیم از پروژه آب شیرین کن به سرعت استفاده کنیم و از ظرفیت شیرینسازی آب دریای خزر بهره ببریم.
وی اضافه کرد: ما در برخی از نقاط استان مجوز شیرینسازی آب از منابع لب شور را اخذ کردیم تا بتوانیم بخشی از مشکلات را مرتفع کنیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گلستان خاطرنشان کرد: احداث سد، استفاده از آب شیرین کن و شیرین سازی منابع لبشور به صورت همزمان نقش بسیار پر رنگی در کاهش تنش آبی استان خواهد داشت.
مصرف آب شرب روستای «سقرتپه» گمیشان بیش از الگوی مصرف
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گلستان گفت: اکنون با توجه به وجود خشکسالی، مصرف آب شرب در روستای «سقرتپه» در شهرستان مرزی گمیشان، ۴۰۰ لیتر در شبانهروز به ازای هر نفر بوده در حالی که میانگین مصرف آب شرب در روستا باید ۱۷۱ لیتر تامین شود
دکتر حیدریان افزود: علت افزایش مصرف آب شرب در این روستا، تامین آب شرب دام و...است.
وی بر مشارکت روستاییان استان در مدیریت مصرف آب شرب در شرایط مواجه با خشکسالی تاکید کرد.
دکتر حیدریان بر اجرای سند آمایش آب استان در بخش صنعت، مدیریت طرح جامع سیلاب برای ممانعت از پسروی آب در آققلا با همکاری قرارگاه خاتمالانبیا، لایروبی رودخانهها در قالب قرارگاه شهید «لولایی» با بهرهگیری از ماشینهای راهسازی استانهای همجوار و سرمایهگذاری در اجرای طرحهای آبخیزداری و جمعآوری آبهای سطحی در شهرها تاکید کرد.