hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > سبک زندگی > آموزش قلمه و کاشت بنجامین؛ نحوه تکثیر و شرایط نگهداری + عکس

آموزش قلمه و کاشت بنجامین؛ نحوه تکثیر و شرایط نگهداری + عکس

1401/08/16 , 10:13
شرایط نگهداری و نحوه تکثیر گل بنجامین از طریق قلمه و کاشت برگ با تصویر و اطلاعات کامل و جامعی از این گل آپارتمانی را در این مطلب برایتان گردآوری کرده ایم.

بنجامین(به انگلیسی Benjamin) درختچه ای زیبا و یکی از بهترین گیاهان در تصفیه هوای آلوده به شمار می‌رود. نگهداری بنجامین به دقت نسبتا زیادی نیاز دارد اما با کمی توجه و تامین نیاز های آن، سالیان سال برای شما سبز می‌ماند و در کنار شما قد می‌کشد. در این مطلب با ما همراه باشید تا با انواع مختلف و شرایط نگهداری گل بنجامین و روش تثکثیر این گیاه آشنا شوید.

با درخت بنجامین بیشتر آشنا شوید

گیاه بنجامین با نام انگلیسی Ficus benjamina از خانواده موراسه و بومی جنوب، جنوب شرقی و جنگلهای استوایی آسیا به ویژه هندوستان و استرالیا است. این درختچه زیبا دارای برگ های چرمی، بیضی شکل و نوک تیز است و شاخه ها خاصیت ارتجاعی و آویزان دارند. برگ ها هنگام رویش در جوانی به رنگ سبز روشن هستند و به مرور زمان به رنگ سبز تیره در می‌آیند. نگهداری بنجامین ابلق در آپارتمان نیازمند نور نسبتا زیادی است تا برگها رنگ زیبای خود را از دست ندهند.

جالب است بدانید بنجامین در محیط باز تا ارتفاع ۵ متر هم می‌رسد اما در آپارتمان ارتفاع کمتری دارد. ارتفاع این درختچه زیبا و تنه چوبی و پیچ خورده آن، موجب می‌شود که برای دکوراسیون های مدرن ادارات، شرکت ها و خانه های مسکونی بسیار مناسب باشد. این درختچه زیبا سالها عمر می‌کند و برای نگهداری در آپارتمان و پاسیو کاملاً مناسب است.

با توجه به نتایج تحقیقات انجام شده در پژوهش هوای پاک ناسا، بعضی از گیاهان دارای قدرت سم زدایی از هوای اتاق هستند. یکی از این گیاهان منحصر به فرد درختچه زیبای فیکوس بنجامین است که در ردیف های بالای لیست خودنمایی می‌کند.

علاوه بر قدرت پاکسازی هوا،گل بنجامین از درختچه های محبوب در نظریه فنگ شویی نیز محسوب می‌شود، این نظریه عقیده دارد که گیاهان با جذب انرژی مثبت موجود در کائنات، سعادت و خوش اقبالی را به ما هدیه می‌دهند و وجود آنها برای داشتن یک فضای پر انرژی در خانه و محیط کار ضروری است. بنابر این درخت بنجامین به دلیل جذب انرژی های مثبت و قدرت بالا در تصفیه هوا گزینه مناسبی برای ادارات، شرکت ها و فضای آپارتمان نشینی است.

مشخصات گیاه بنجامین

  • نام علمی گیاه بنجامین: بنجامین فیکوس
  • نام مشترک: نالان، بنجامین، درخت فیکوس
  • نوع گیاه: خانگی، جاودانه
  • اندازه بالغ: داخل ساختمان، 60 تا 180 سانت - درخت یا بوته ها
  • آفتاب: خورشید درخشان فیلتر شده
  • نوع خاک: غنی از مواد مغذی
  • pH خاک: کمی اسیدی تا خنثی
  • رنگ گل: قرمز
  • میزان طاقت مناطق: 10 تا 11
  • منطقه بومی: هند و جنوب شرقی آسیا
بنجامین 

انجیر برگ‌ریز از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

فیکوس بنژامین
فرمانرو: گیاهان
(طبقه‌بندی‌نشده): گیاهان گلدار
(طبقه‌بندی‌نشده): دولپه‌ای‌های نو
(طبقه‌بندی‌نشده): رزیدها
راسته: گل‌سرخ‌سانان
تیره: موراسه
سرده: انجیر
زیرسرده: Conosycea
گونه: F. benjamina

فیکوس بنژامین یا انجیر برگ‌ریز (نام علمی: Ficus benjamina) یک گونه از سرده انجیر است. اصالت اصلی این گیاه جنگل‌های استوایی آسیا به ویژه هندوستان است. فیکوس بنژامین یکی از گیاهان آپارتمانی در سازش با محیط مکان‌های سرپوشیده است. این گیاه برگ‌های سبز روشن و بیضی شکل و نوک تیز و شاخه‌های دارای خاصیت ارتجاعی و آویزان دارد. ارتفاع این درختچه در هوای آزاد به ۳۰ متر می‌رسد. نسبت به کم‌آبی به خصوص در هوای سرد حساس است و به خزان برگ‌ها مبتلا می‌گردد، نور باید کافی ولی غیر مستقیم باشد؛ و همچنین نیاز به غبار پاشی دارد. مکان این گیاه باید به دور از تردد و جابه جایی باشد. فیکوس بنیامین را می‌توان از میانه بهار تا اوایل تابستان تکثیر کرد. برای تکثیر قلمه انتهایی ساقه را به طول ۱۶۰ تا ۲۰۰ سانتیمتر با قیچی باغبانی جدا کرده و در پودر هورمون ریشه‌زایی فرو ببرید و تک تک در گلدانی با قطر دهانه ۱۲۰ سانتیمتر، حاوی کمپوست مخصوص بذر و قلمه قرار می‌دهند و با کیسه پلاستیکی می‌پوشانند. این در صورتی است که محیط خیلی خشک باشد. افتادن ناگهانی برگ، علامتی برای روبه نابودی رفتن یا اشکالی در عمل تکثیر است. اگر ریشه دهی سالم و مناسب انجام شد، قلمه‌ها را در گلدانی با قطر ۱۰۰۰ تا ۱۳۰۰ سانتیمتر حاوی کمپوست گلدانی با پایه پیت می‌کارند.

آموزش تصویری تکثیر بنجامین

تکثیر بنجامین در منزل، کار ساده ای نیست چرا که این گیاه به سختی ریشه می‌دهد. تکثیر این گیاه از طریق دو روش قلمه زدن بنجامین از طریق ساقه و تکثیر از طریق برگ انجام می‌شود. فصل مناسب این کار بهار و تابستان است و باید همه ی عوامل محیطی مناسب فراهم شوند تا تکثیر این گیاه حساس جواب دهد.

روش اول : تکثیر بنجامین از طریق قلمه ساقه

روش تکثیر بنجامین در آب از طریق قلمه به این صورت است که در ابتدا قلمه‌هایی به طول ۲۰ – ۱۵ سانتیمتر از ساقه نیمه چوبی گیاه که به اندازه قطر یک مداد معمولی ضخامت دارد، از گیاه اصلی و از قسمت گره جدا می‌کنیم. (منظور از ساقه نیمه چوبی ساقه‌ای است که سبز و تازه نباشد اما هنوز انعطاف خود را حفظ کرده و خیلی چوبی نشده باشد.)

بنجامین 



برگهای اضافی قسمت پایین قلمه را جدا کنید ولی برگ های قسمت بالایی را نگه دارید. این کار به این منظور انجام می‌شود که گیاه تمام انرژی خود را صرف ریشه‌زایی کند. وجود حداقل یک برگ بر روی گیاه برای ریشه زایی امری الزامی است. حداکثر تعداد برگ های باقی مانده بر روی قلمه باید 3 – 4 عدد باشد.

قلمه زدن بنجامین 


قلمه گرفته شده را در یک لیوان آب ولرم بدون کلر قرار دهید به طوری که برگها خارج از آب باشد. هفته ای یک یا دو بار آب درون لیوان را تغییر دهید. شیشه را در جایی گرم، روشن و کمی مرطوب قرار دهید. نور فیلتر شده برای قلمه بهتر است و بعد از پیدایش اولین ریشه گیاه را از تابش مستقیم نور آفتاب دور نگه دارید. در بهترین شرایط بعد از گذشت سه هفته قلمه ها ریشه دار خواهند شد و بعد از قوی شدن ریشه ها و گذشت 8 هفته، می‌توانید آنها را در خاک بکارید.

برای کاشت قلمه های ریشه دار شده از مخلوط پیت ماس + پرلیت (به مقدار مساوی) استفاده کنید. قبل از کاشت، مخلوط خاک را به خوبی آبیاری کنید تا خیس شود و مدتی صبر کنید تا آب اضافی خارج شود، سپس قلمه ها را داخل بستر کاشت قرار دهید. توجه کنید که بیشتر ساقه بیرون از خاک قرار بگیرد و ساقه را به وسیله خاک خفه نکنید.


رطوبت مناسب، نور فیلتر شده، آبیاری متوسط و نگهداری قلمه ها در دمای اتاق به رشد بهتر آنها کمک ویژه ای می‌کند. برای تامین رطوبت آنها می‌توانید از جزیره استفاده کنید یا یک پلاستیک شفاف روی آنها بکشید و با ایجاد چند سوراخ روی نایلون، به تبادل هوای قلمه ها کمک کنید. قلمه ها را در مکانی روشن با نور غیر مستقیم نگهداری کنید، از قرار دادن قلمه ها در معرض نور مستقیم خورشید جلوگیری کنید.

نکته : بهتر است روزانه به مدت یک تا دو ساعت پلاستیک را بردارید تا مانع شیوع بیماری های قارچی در بنجامین شوید.

بنجامین 



گیاه را به طور مرتب در طول فصل رشد تغذیه کنید. در طول فصول رشد (بین اواخر بهار و اوایل پاییز)، هر دو تا چهار هفته قلمه بنجامین را تقویت کنید تا رشد سالم برگ را تشویق کنید و از زرد شدن برگ جلوگیری کنید.

بعد از گذشت 3 الی 4 سال از قلمه باید گلدان فعلی را با یک سایز بزرگتر تعویض کنید. بهترین زمان برای تعویض گلدان فصل بهار است. برای تعویض گلدان قلمه ها به صورت زیر عمل کنید :

  • دهانه گلدان انتخابی شما باید 5 سانتی متر از گلدان فعلی بزرگتر باشد
  • گلدان را با خاکی با زهکشی مناسب و غنی از مواد مغذی پر کنید.
  • بنجامین را از گلدان به آرامی درآورده و در گلدان جدید قرار دهید.
  • ریشه ها و قسمت بیشتری از ساقه را با خاک بپوشانید.
  • گلدان را آبیاری کنید تا آب اضافی از زهکش گلدان خارج شود.

بنجامین را تا حد ممکن حرکت ندهید و مکانی ثابت برای قرار گیری گلدان انتخاب کنید. گیاه بنجامین نسبت به تغییرات دما، رطوبت و نور حساس است و حتی کوچکترین تغییر می‌تواند باعث ریزش برگها شود. برای داشتن یک بنجامین سالم و شاداب، مکانی مناسب برای آن انتخاب کنید و تنها در صورت اجبار آن را جا به جا کنید و بدانید اثرات تغییر مکان تا چند هفته بر روی گیاه باقی می‌ماند.

بنجامین 




روش دوم : تکثیر بنجامین از طریق برگ

تکثیر بنجامین از طریق قلمه ساقه رایج تر است اما بنجامین در شرایط گلخانه ای از طریق برگ نیز تکثیر می‌شود. برای تکثیر بنجامین با برگ به روش زیر عمل کنید :

  • ابتدا تعدادی برگ سالم را از گیاه اصلی جدا کنید.
  • ظرف هایی به قطر کم، مانند زیر گلدانی تهیه کنید و درون آن را ماسه بریزید و ماسه را خیس کنید. سپس برگ ها را درون آن قرار دهید.
  • تا زمان ریشه زایی خاک را همیشه مرطوب نگه دارید.
  • دمای مناسب برای نگهداری برگ ها 20-28 درجه سانتیگراد است.
  • دقت کنید که برگ ها را در نور مستقیم آفتاب قرار ندهید زیرا سبب از بین رفتن آنها می‌شود.
بنجامین 
  • بعد از 1 ماه قلمه ها ریشه دار خواهند شد.
  • بعد از این مرحله وقت آن است که قلمه ها را در گلدان جداگانه بکارید.
  • خاک مناسب برای اینکار مخلوطی از 80 % خاک هوموسی و 20% ماسه است.
  • برگ را درون گلدانی کوچک بکارید و آبیاری کنید تا زمانی که جوانه های جدید را مشاهده کنید.


فیلم آموزشی تکثیر و پرورش گل بنجامین


شرایط نگهداری گل بنجامین

نور :

گیاه بنجامین به نور زیاد غیر مستقیم نیازمند است. بهتر است این گیاه را در محیط دارای نور زیاد مانند پشت پنجره شرقی یا جنوبی قرار دهید تا کمبود نور باعث ریزش برگها نشود. دقت کنید که نور مستقیم آفتاب باعث سوختگی و از بین رفتن برگها می‌شود.

دما :

گیاه بنجامین در دمای ۱۵ الی ۲۵ درجه سانتی گراد می‌تواند بهترین عملکرد را داشته باشد. توجه داشته باشید که این گیاه به سرمای بیش از حد حساس است. بنابراین از قرار دادن آن در نزدیکی پنجره های دارای درز و یا وسایل سرمایشی خودداری کنید. شوک تغییرات دمایی ناگهانی نیز برای بنجامین مضر است و سبب ریزش برگهای آن می‌شود.

آبیاری :

برای آبیاری گیاه بنجامین، از آب جوشیده یا بدون املاح استفاده کنید، آب را از قبل در جایی ساکن قرار دهید تا کلر آن از بین برود. رعایت نکات زیر برای آبیاری بنجامین ضروریست :

  • استفاده از آب ولرم برای گیاه مطلوب تر است.
  • اجازه دهید رویه خاک خشک شود سپس اقدام به آبیاری کنید. برای پی بردن به خشکی خاک لازم است انگشت خود را تا بند اول داخل خاک فرو برده و در صورت خشک بودن خاک، اقدام به آبیاری کنید.
  • آب سرد برای این گیاه مضر است.
  • در فصول گرم تعداد دفعات آبیاری را بیشتر کنید و در روزهای سرد آن را کاهش دهید.

رطوبت :

بنجامین گیاه رطوبت دوستی است و در صورتی که رطوبت آن کم باشد دچار ریزش برگ، خشکی و شکنندگی برگها و بیحال شدن ساقه ها می‌شود. جهت تامین رطوبت درخت بنجامین می‌توانید یک ظرف آب در نزدیکی آن قرار دهید تا با تبخیر سطحی آب، رطوبت گیاه تامین شود. بهترین روش برای تامین رطوبت بنجامین استفاده از روش جزیره است. در این روش باید زیر گلدانی گیاه را پر از آب و سنگ کنید و آن را زیر گلدان قرار دهید به طوری که انتهای گلدان با آب در تماس نباشد و روی سنگها قرار بگیرد.

همچنین می‌توانید هفته ای دو بار آب را بر روی برگ های گیاه اسپری کنید. مقدار آب اسپری شده نباید زیاد یاشد و در حد نشستن شبنم بر روی برگ ها کافی است. غبار پاشی روزانه در صبح و عصر از ریزش برگها جلوگیری می‌کند اما در صورت ظاهر شدن لکه های قهوه ای روی برگ، غبارپاشی را متوقف کنید.

کود دهی :

بنجامین به کوددهی زیادی نیاز ندارد اما برای رشد بهتر و بیشتر گیاه می‌توانید در فصول رشد آن را تقویت کنید. برای کود دهی گیاه بهتر است هر ۳ هفته یکبار از کود مخصوص بنجامین و یا کود مخصوص گیاهان آپارتمانی استفاده کنید.

خاک مناسب :

خاک سبک با زهکشی بالا برای این گیاه مناسب است تا آب اضافی را از خود عبور دهد و در عین حال با دارا بودن پرلیت یا پوکه، رطوبت خاک را حفظ کند. بهترین خاک برای گیاه بنجامین خاک و کود آماده و یا کمپوست است.

تمیز کردن برگ ها :

زیبایی گیاهان به برگهای خوشرنگ آنهاست. علاوه بر زیبایی، گیاهان از طریق روزنه های روی برگها تنفس می‌کنند و در صورتی که این روزنه ها توسط گرد و غبار پوشانده شوند، تنفس گیاه به مشکل می‌خورد. بنابراین بهتر است که هر چند وقت یکبار برگهای گیاه را به آرامی با یک دستمال مرطوب تمیز کنید. دقت داشته باشید که به هیچ عنوان از براق کننده های شیمیایی برای تمیز کردن برگ های گیاه بنجامین استفاده نکنید چرا که باعث ریزش برگ ها می‌شود. بهترین روش برای تمیز و براق کردن برگ گیاهان، استفاده از محلول رقیق چند قطره شیر در یک لیتر آب است.

تعویض گلدان :

بنجامین به تعویض گلدان سالیانه نیازی ندارد. اما گلدان آن را می‌توانید هر سال متناسب با رشد گیاه تعویض کنید. بهترین زمان برای تعویض گلدان درخت بنجامین در فروردین و اردیبهشت ماه است. در صورتی که ریشه های گیاه از گلدان بیرون زده اند و یا برگهای جدید بسیار ریز هستند، می‌توانید گلدان را یک سایز بزرگتر کنید.

بیماری های رایج گل بنجامین

درخت بنجامین نگهداری آسانی دارد اما نسبت به جا به جایی و تغییر نور، دما و رطوبت حساس است و زمانی که گیاه را به خانه می‌آورید دچار استرس تغییر مکان می‌شود و اگر آن را از محیطی با نور کافی و رطوبت مناسب به فضای کم نور و خشک منتقل کنید باعث پژمردگی، زرد شدن و ریزش برگ ها و حتی منجر به نابودی کامل گیاه می‌گردد. پس باید در مراقبت از این گیاه دقت لازم را انجام دهید و با رایج ترین بیماریهای بنجامین آشنا شوید تا در سریعترین زمان آنها را شناسایی کرده و درمان کنید.

مشکلات گیاه بنجامین :

ریزش برگها یکی از بزرگترین مشکلات گیاه بنجامین است. این گیاه شرایط نگهداری متوسطی دارد اما به تغییر عوامل محیطی حساس است و چرخاندن و جابه‌جایی گلدان، سبب ریزش برگ بنجامین می‌شود. زمانی که گیاه را به تازگی خریده اید، بعد از آوردن به خانه ممکن است برخی از برگ‌های آن زرد یا قهوه‌ای ‌شوند که با توجه به شوک وارد شده به گیاه، این روند عادی است. توجه کنید که محیط گیاه در خانه مناسب باشد تا برگ‌هایی که از این پس می‌رویند، رشد خوبی داشته باشند.

گیاه بنجامین عاشق رطوبت و نور غیر مستقیم زیاد است و در صورت فراهم نکردن رطوبت زیاد، ممکن است دچار بیماری و مشکلات شود. در ادامه با برخی از رایج ترین مشکلات بنجامین و درمان آنها آشنا می‌شویم.

علت خشک شدن نوک برگ بنجامین :

هوای گرم و خشک برای گیاه بنجامین مضر است و سبب خشک شدن برگها و در نهایت ساقه می‌شود. احیای گل بنجامین خشک شده تنها با مرطوب کردن محیط و تنظیم دما میسر است. پس آبیاری را پس از خشک شدن خاک انجام دهید و غبارپاشی یا ساخت جزیره را فراموش نکنید.

بنجامین 

علت زرد شدن برگ بنجامین و ریزش آنها :

علت زرد شدن و سپس ریزش برگهای بنجامین آبیاری بیش از حد است و باید توجه کنید که بین دو آبیاری حتما خاک گیاه خشک شود. برای پی بردن به این موضوع باید انگشت خود را به اندازه ی 1 یا 2 سانتی متر در خاک فرو ببرید، اگر به آن خاک چسبید، آبیاری را 1 یا 2 روز دیگر انجام دهید اما در صورت نچسبیدن خاک، می‌توانید گیاه را آبیاری کنید. توجه کنید که از آب سرد و کلردار برای آبیاری استفاده نکنید.

علت ریزش برگ بنجامین (برگهای سبز و سالم) :

نور کم، آبیاری نامنظم، هوای سرد و جا به جایی علت ریزش برگ های سالم و سبز بنجامین است. برای درمان و جلوگیری از این مشکل گلدان را به محیط روشن تری منتقل کنید و آبیاری را به اندازه و طبق برنامه ریزی انجام دهید.

علت ریختن تمام برگهای بنجامین :

این مشکل می‌تواند ناشی از نگهداری نادرست باشد که سبب ریختن برگهای بنجامین و بی‌برگ شدن ساقه می‌شود. در صورتی که بنجامین شما به این مشکل دچار شده باشد، باید شاخه های خشک را هرس کنید و گیاه را تقویت کنید.


لکه دار شدن برگ های پایینی و ریزش آن ها :

پدیدار شدن لکه بر روی برگها می‌تواند ناشی از سرمای شدید هوا در زمستان و یا دادن آب سرد به گیاه باشد. به یاد داشته باشید که آب باید حداقل ۱۵ درجه حرارت داشته باشد و آب ولرم برای بنجامین مناسب است. همچنین از غبار پاشی برگهای گیاه با آب سرد و کلردار خودداری کنید.

علت سیاه شدن برگ ها :

تماس با اجسام سرد مانند شیشه و یا قرار گرفتن در دماهای پایین، سبب سیاه شدن برگهای بنجامین می‌شود. برای رفع شدن این مشکل گیاه را از از شیشه پنجره فاصله دهید و محیطی با دمای متعادل فراهم کنید.


علت ریز و مریض به نظر رسیدن برگ های جدید : 

درختچه بنجامین جوان رشد نسبتا خوبی دارد و به تعویض گلدان سالیانه نیاز دارد. در صورتی که برگهای جدید توانیی باز شدن را ندارند و یا کوچکتر از برگهای دیگر رشد می‌کنند، ممکن است گلدان گیاه کوچک شده باشد. بیرون زدن ریشه ها از زهکش، بیحال بودن گیاه با وجود مناسب بودن شرایط و دیده شن ریشه ها بر روی خاک از عوامل نشاندهنده زمان تعویض گلدان است.

در صورتی که گلدان بنجامین تازه عوض شده است، گیاه را با کود مخصوص خانواده بنجامین ها و یا مخصوص گیاهان آپارتمانی تقویت کنید و خاک سطحی را با خاک نو و غنی تعویض کنید.

سوختن نوک برگهای بنجامین و قهوه ای شدن آنها :

رطوبت کم و خشکی هوا سبب سوختن و قهوه ای شدن نوک برگها می‌شود. برای حل این مشکل از 3 روش ساخت جزیره، غبار پاشی و یا قرار دادن یک ظرف آب کنار گیاه استفاده کنید و رطوبت را افزایش دهید.


علت رشد کم بنجامین :

برای پر برگ شدن بنجامین باید نیاز های مراقبتی آن را به خوبی تامین کنید و شرایطی ایده آل برای رشد فراهم کنید. نور کافی، تقویت گیاه و تعویض گلدان سالیانه می‌تواند در رشد مجدد گیاه و پر برگ شدن آن تاثیر بسزایی داشته باشد.

توجه داشته باشید که متوقف شدن و یا رشد کم گیاه در فصل پاییز و زمستان طبیعی است و گیاه در این فصل به خواب زمستانه ‌می‌رود.

آفات گیاه بنجامین :

علت وجود لکه های سیاه و آبکی روی برگها : 

آبیاری زیاد گیاه بنجامین سبب بروز این لکه ها و قارچ گرفتن گیاه می‌شود. برای حل این مشکل تا خشک شدن کامل خاک آبیاری را متوقف کنید و با اسپری رقیق آب و صابون برگ ها را اسپری کنید. در صورت زیاد بودن قارچ ها بهتر است از قارچ کش استفاده کنید.

علت رنگ پریده شدن برگ ها و وجود لکه های قهوه ای در زیر برگ و ساقه :

برای از بین بردن لکه ها و جلوگیری از گسترش آنها، از سموم شیمیایی استفاده کنید و بر روی لکه ها اسپری کنید. سمپاشی را هر دو هفته یکبار تکرار کنید تا علائم از بین بروند.

تار عنکبوتی شدن سطح زیرین برگ ها :

تار عنکبوتی شدن برگها توسط کنه قرمز صورت می‌گیرد و خشکی هوا در این بیماری بسیار موثر است. با اسپری آب پرفشار روی برگها را اسپری کنید و هر دو هفته یکبار با سم حشره کش یا کنه کش گیاه را سم پاشی کنید.

موجودات سفید پنبه ای پشت برگ ها و روی ساقه :

عامل این اتفاق شپشک آرد آلود است که در محل اتصال ساقه به برگ و پشت برگ ها وجود دارد. بعد از مشاهده این آفت، گیاه آلوده را از باقی گیاهان جدا کنید زیرا شپشک به سرعت زیاد می‌شود و به گیاهان دیگر نیز سرایت می‌کند. برای حل این مشکل در ابتدا از سموم خانگی کمک بگیرید و در صورت نتیجه ندادن از سموم شیمیایی کنفیدور و مالاتیون استفاده کنید.

درخت بنجامین انواع مختلفی دارد که در ظاهر و شرایط نگهداری با یکدیگر متفاوتند و در بین آنها، گل بنجامین ابلق و فیکوس بنجامین آمستل از محبوبیت زیادی برخوردارند. بنجامین ها بر اساس شکل ظاهری و رنگ برگ ها دسته بندی شده اند که در ادامه با پرطرفدار ترین آنها آشنا می‌شویم :

1. گل بنجامین ابلق :

این نوع از بنجامین دارای برگ های سبز روشن با لکه هایی از رنگ سفید یا کرم است. در بنجامین ابلق شاخه ها نسبت به انواع دیگر بیشتر آویز شده و به دلیل رنگ برگها به نور بیشتری نیاز دارد.

2. گل بنجامین بلک (سیاه) :

بنجامین بلک دارای برگ های سبز تیره و نزدیک به سیاه است. بافتن تنه در این بنجامین بسیار رایج و پرطرفدار است. برگهای این گیاه در واقع چند رنگ است به دلیل اینکه در ابتدای رویش به رنگ سبز روشن و رفته رفته به رنگ سبز تیره و سپس سیاه در می‌آیند و همین امر در زیبایی این گیاه تاثیر بسزایی دارد. این نوع بنجامین هم مثل بقیه اعضای خانواده‌اش به تنش‌های محیطی حساس است و هر تغییر ناگهانی باعث ریزش برگ‌هایش می‌شود.

3. فیکوس بنجامین آمستل :

بنجامین آمستل دارای برگهای باریک و کشیده به رنگ سبز و شاخ و برگ انبوه است که زیبایی آن را دو چندان کرده است. نگهداری این گونه مانند باقی بنجامین ها است اما دارای مقاومت بیشتر و نگهداری آسانتر است. این درختچه نور فراوان اما غیرمستقیم را دوست دارد و مانند دیگر اعضای خانواده اش اگر آن را مدت طولانی در سایه قرار دهید برگ‌هایش شروع به ریزش می‌کنند. پس بهترین مکان برای قرار دادن گلدان بنجامین پشت پنجره جنوبی خانه است. همچنین غبارپاشی گیاه با اسپری آب هر دو روز یک‌بار توصیه می‌شود.

4. گل بنجامین سبز :

بنجامین سبز رایج ترین گونه در این خانواده است و دارای برگهای بیضی شکل با رنگ سبز روشن است.

5. فیکوس بنجامین ناتاشا :

یکی دیگر از انواع بنجامین، بنجامین ناتاشا یا ناتاسیا است. تفاوت این گونه از بنجامین با سایرین، داشتن برگ‌هایی دراز و باریک‌تر و ارتفاع کوتاه است. همچنین رنگ برگ‌ها نسبت به بقیه تیره‌تر (سبز تیره) است. این گیاه زیبا می‌تواند تنها تا ارتفاع 60 تا 80 سانتی‌متر برسد. دقت کنید که این گیاه به جابه جایی حساس است و ممکن است برگ هایش با تغییر مکان گلدان بریزد. پس گلدان را در مکانی با نور روشن قرار دهید و آبیاری آن را فراموش نکنید تا همیشه سالم بماند و سالیان سال به خانه‌تان زیبایی ببخشد.

6. بنجامین ویاندی :

یکی از انواع بنجامین که برگ‌های کوچکتری نسبت به بقیه دارد، بنجامین ویاندی است. تفاوت برگهای بنجامین ویاندی با بقیه انواع بنجامین علاوه بر کوچک بودن، فرورفتگی (قوس) برگ‌ها هم هست. برگ‌های گیاه سبز تیره و دارای ظاهری براق هستند. این درختچه به دلیل جثه کوچکتر می‌تواند در ساخت بونسای مورد استفاده قرار بگیرد. البته این نوع بنجامین هم علاوه بر عنصری دکوراتیو، یک تصفیه‌کننده هوا هم محسوب می‌شود.

بنجامین ویاندی


سوالات متداول درباره گل بنجامین

گیاه بنجامین به انگلیسی؟
بنجامین به انگلیسی Benjamin
رنگ گیاه بنجامین؟
قرمز
قلمه زنی گیاه بنجامین؟
گیاه بنجامین می‌تواند نسبتا آسان از قلمه هایش ریشه بگیرد، حتی بدون هورمون ریشه زایی. در نمناک اشاره کرده ایم که بهتر است در بهار برش داده شود و قلمه زنی انجام شود که می‌توانید به راحتی گرما و رطوبت را تامین کنید. بنجامین به ندرت با بذر کشت می‌شود و اغلب این گیاهان خانگی هرگز میوه یا دانه نمی‌دهند.؟
بهترین زمان برای هرس گیاه بنجامین؟

هرس کردن گیاه بنجامین، در صورتی که به سقف برسد یا می‌خواهید آن را کوچک تر کنید،ضروری است، در این روش زمانبندی مهم است. هرس باید زمانی انجام شود که گیاه به طور فعال در حال رشد نباشد، بیشتر گیاهان در بهار و تابستان فعال هستند.در زمستان, گیاه به خواب رفته و مستعد آسیب است، بنابراین زمستان بهترین زمان برای هرس کردن گیاه بنجامین است. هم چنین باید شاخه های مرده را هرس کنید و برگهای مرده را بردارید تا از گسترش بیماری و عفونت های قارچی جلوگیری کنید که می‌تواند به شدت بر گیاه شما تاثیر بگذارد و به آن آسیب بزند.

سرعت رشد گیاه بنجامین؟

گیاه بنجامینی که تمام نیازهایش به خوبی برآورده شده به سرعت رشد خواهد کرد. به این معنی است که به اندازه کافی سریع رشد می‌کند تا متوجه تغییر شکل و اندازه آن شوید, اما نه به این سرعت که به طور مداوم فضای موجود اطراف را اشغال کند.

ارتفاع گیاه بنجامین؟
حداکثر ارتفاعی که شما می‌توانید انتظار داشته باشید 2 متر است. آن ها به سرعت به این ارتفاع نمی‌رسند, بنابراین اگر یک گیاه کوچک را در ابتدا آورده اید, سال ها طول می‌کشد تا به این اندازه برسد.

اگر می‌خواهید سریعا گیاهی بلند را داشته باشید, یک گیاه بزرگ را بخرید و با آن شروع کنید. به نظر می‌رسد که اغلب بنجامین ها بلند و باریک بوده و بزرگ شده هستند, و به طور معمول عریض تر از 0.5 متر نمی‌شوند.

آیا گیاه بنجامین سمی است؟
بنجامین شیره گیاهی در گیاهش دارد، یک نوع شیره قند شیری در ساقه ها و برگ ها دارد که اگر خورده شود، ممکن است باعث مشکلات دستگاه گوارشی شود.

چرا برگ های پایین گیاه بنجامین می‌ریزند؟

برگ های زیرین بنجامین زرد خواهند شد و به موقع می‌ریزند. شما هیچ کار اشتباهی انجام نمی‌دهید، چون این امر اجتناب ناپذیر است و در بسیاری از گیاهان خانگی معمول است.
لبه برگ های زرد گیاه بنجامین؟

این به طور معمول نشانه ای است که به تدریج می‌خزد و به سمت برگ های جدید گسترش می‌یابد.در بیشتر موارد، این ناشی از کمبود غدایی طولانی است.برای حل این مشکل و جلوگیری از نفوذ آن به برگ های بیشتر، باید به گیاه خود غذا دهید.اما زیادی نه. دستورالعمل های روی پاکت یا بطری را دنبال کنید و از مقدار گفته شده تجاوز نکنید.

علت وجود زخم های پنبه ای پشت برگ ها و روی ساقه گیاه بنجامین؟
وجود زخم های پنبه ای پشت برگ ها و روی ساقه نشان دهنده ی شپشک آرد آلود است و با سم کونفیدور درمان میشوند. نحوه ی استفاده و مقدار این سم را از روی بسته خریداری شده مطالعه کنید.
علت لکه های پهن آبکی و سیاه گیاه بنجامین؟ راه حل؟
لکه های پهن آبکی و سیاه نشان دهنده ی قارچ ها بر روی فیکوس بنجامین است با شستشوی برگ ها با آب و صابون این مشکل حل میشود.
علت و راه حل وجود تار عنکبوت در گیاه بنجامین؟
وجود تار عنکبوت در زیر برگ ها به دلیل وجود کنه های قرمز است و این کنه ها را میتوان با حشره کش های نفوذی و یا کنه کش ها برطرف کرد.
سوختگی نوک برگ‌های بنجامین به چه علت است؟

نور خیلی زیاد و آفتاب مستقیم

رطوبت کم هوا

ریزش برگ‌ بنجامین ابلق به چه علت است،

ریزش برگ‌ بنجامین یکی از بیماری های بنجامین است.

در صورتی که برگ‌ها زرد شده و سپس می‌ریزند، می‌تواند به علت آبیاری بیش از اندازه و خاک باتلاقی باشد.

از باز بودن سوراخ زهکش گلدان اطمینان حاصل کنید.

اما اگر برگ‌ها به صورت سبز می‌ریزند می‌تواند به علت‌های زیر باشد :

1- جابجایی

2- هوای سرد

3- آبیاری با آب سرد یا کلردار

4- کم آبی

5- نور کم

ریزش شدید برگ‌های بنجامین به چه علت است،

ریزش شدید برگ بنجامین یعنی ریزش در حدی است که گیاه تقریبا بی‌برگ میشود اما جوانه‌ها هنوز وجود دارند.در این موارد بهتر است که شاخه‌های خشک را هرس کنید و شروع به کوددهی کنید تا گیاه دوباره شروع به برگ‌دهی کند.

آفت بنجامین به چه شکل است، دانه سفید روی برگ‌ بنجامین به چه علت است،

این علائم نشان دهنده آفت زدن بنجامین و بیماری ‌های بنجامین شما است.

برای از بین رفتن آفت بهتر است از سم استفاده کنید.بهتر است از شستن برگ‌های آفت زده با مایع ظرفشویی و آب خودداری کنید.زیرا مواد شیمیایی تولید شده‌ای که مخصوص گیاهان نیست می‌تواند به گیاه آسیب وارد کند.

رشد کم بنجامین به چه علت است، اگر نور هم مناسب باشد دلیل رشد کم بنجامین چیست،
نور خوب به تنهایی به معنای تامین شرایط ایده‌آل گیاه نیست.

شما باید فاکتورهای دیگر را هم در نظر داشته باشید.

گیاه را کوددهی کنید و اگر مدت زیادی است (بیشتر از یکسال) که در یک گلدان نگهداری شده و گلدان برای گیاه کوچک شده است، گلدان گیاه را عوض کنید.

حشره‌ داشتن خاک بنجامین را چطور می‌توان درمان کرد،

اگر خاک بنجامین شما حشره‌دار شده است بهتر است بسته به نوع آفت از سموم استفاده کنید. اما اگر نمی‌توانید از سموم برای از بین بردن آفات استفاده کنید، برخی راهکارهای طبیعی برای از بین بردن آفات را بسته به نوع آفت می‌توانید امتحان کنید. قرار دادن چسب زرد، گذاشتن چند حبه سیر روی خاک گلدان، و یا استفاده از دارچین می‌تواند در از بین بردن آفات موثر باشد. اما به خاطر داشته باشید که این راهکارهای طبیعی برای سم‌زدایی دیرتر از راه‌های شیمیایی تاثیر می‌گذارند و میزان تاثیر نیز به مقدار کمتری خواهد بود.
فرق بنجامین با بنجامین آمستل چیست،
بنجامین آمستل از خانواده بنجامین‌ها است ولی این گیاه مانند بنجامین حساس نیست و مقاومت بیشتری دارد. اما به خاطر داشته باشید که این گیاه هم به نور خوب نیاز دارد.
تعویض گلدان بنجامین چه زمانی است،

تعویض گلدان بنجامین به میزان رشد گیاه شما بستگی دارد.

اگر گیاه شما رشد خوبی دارد و سرحال و شاداب می‌باشد حدودا سالی یکبار گلدان آن را عوض کنید.

اما اگر بنجامین رشد کمی دارد بهتر است این مدت را طولانی‌تر در نظر بگیرید.

رشد کم بنجامین به چه علت است،

رشد کم بنجامین می‌تواند به دلیل کمبود مواد مغذی و کمبود نور محیط گیاه باشد.اگر گیاه شما چند سال است که رشد کمی دارد و اندازه گلدان برای آن مناسب است، بهتر است بدون تکاندن خاک نزدیک ریشه و خیلی آرام خاک روی گلدان و اطراف آن را تعویض کنید.

نور بنجامین چه میزان باید باشد، آبیاری بنجامین چه میزان باید باشد،
آبیاری گیاه بنجامین را باید زمانی انجام دهید که خاک سطح گلدان خشک شده باشد. برای آبیاری هم از آب فاقد املاح و هم دمای محیط استفاده کنید. میزان نور برای بنجامین هم نور زیاد غیرمستقیم است.
رشد کم بنجامین در فصل پاییز به چه علت است،

بنجامین در فصل زمستان و پاییز خواب است.به همین دلیل از گیاه توقع رشد را نداشته باشید.همینکه گیاه شرایط سخت دمایی را تحمل می‌کند و ریزش برگ ندارد، باید بدانید که حال گیاه شما خوب است

چه نوع کودی برای گیاه بنجامین توصیه میشه؟
کودهای همه منظوره مشکلی ندارن.
چرا با تغییر فصل و آغاز فصل پاییز گیاه بنجامین شروع به ریزش برگ میکند،
همانطور که گفته شد گیاه بنجامین گیاه حساسی میباشد و با تغییر فصل دمای هوا و میزان نور دریافتی گیاه تغییر کرده در نتیجه باعث ریزش برگ بنجامین شده است. همچنین در این فصل با توجه به سرد شدن ها گیاه را نزدیک بخاری یا شوفاژقرار ندهید
پس از آنکه گیاه خریداری و به منزل آورده شد برگ های آن شروع به ریزش کرد علت چیست،

در اکثر موارد توصیه میشود این گیاه را از گلخانه تهیه نکنید زیرا در گلخانه شرایط بصورت کاملا استاندارد از قبیل دما،نور و رطوبت و میزا آبیاری میباشد و ممکن است شرایطی که شما برای این گیاه حساس ایجاد کرده اید به آن میزان استاندارد های لازم را نداشته باشد.

علت ریزش برگ های بنجامین بعد از اسباب کشی چیست،

همانطور که گفته شد گیاه بنجامین بسیار حساس میباشد و با جابجایی حتا داخل منزل نیز شاهد ریزش برگ خواهید بود زیرا با تغییرات آب و هوایی تمایل به شرایط استاندارد این واکنش را از خود نشان میدهد.

از چه کودی برای تغذیه و جلوگیری از ریزش برگ های بنجامین استفاده کنیم،

بهتر است برای تغذیه گیاه بنجامین از کود با کیفیت و استاندارد مخصوص فیکوس استفاده کنید.


امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد