hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > اقتصادی > قیمت مسکن سروسامان می‌گیرد

قیمت مسکن سروسامان می‌گیرد

سخنگوی اتحادیه کسب‌وکارهای اینترنتی گفت: در جلسه نحوه بازگشت قیمت به سایت‌های خریدوفروش مسکن قرار شد گزارش‌هایی که وزارت راه و شهرسازی ماهانه اعلام می‌کند فعلا ملاک تعیین قیمت باشد.

به گزارش مهر، پس‌ازآنکه بازار مسکن در هفته‌های اخیر دچار التهاب شد و تغییرات قیمتی در این بازار چه در بخش خریدوفروش و چه در بخش اجاره‌بها در حد تغییرات روزانه و افزایش روزبه‌روز یا هفتگی قیمت‌ها دچار نوسان شد، به دستور دادستانی و ابلاغ پلیس فتا به سایت‌ها و اپلیکیشن‌های پربازدید خریدوفروش مسکن، امکان درج قیمت از این سایت‌ها برداشته شد.

به گفته اعضای هیئت‌مدیره اتحادیه مشاوران املاک، در یک‌هفته‌ای که از قیمت‌گذاری در این سایت‌ها خبری نبود، بازار مسکن و خودرو اندکی از التهاب خارج شده و کمی آرامش و سکون به این بازارها بازگشت.

اقدامی که به‌زعم بسیاری از کارشناسان می‌تواند در کوتاه‌مدت تا حدودی مشکلات را کم کند؛ اما در بلندمدت به‌عنوان راهکار مطرح نیست و دلالان به هر روی روش‌های جدیدی برای ایجاد التهاب قیمتی در بازار مسکن ایجاد می‌کنند.

در همین زمینه در یک هفته گذشته دو نشست پیاپی در روزهای دوشنبه و چهارشنبه در دادستانی کشور با حضور نمایندگان سایت‌ها و پلتفرم‌های خریدوفروش مسکن و خودرو و همچنین رئیس اتحادیه مشاوران املاک و پلیس فتا برگزار شد تا راهکاری برای نحوه درج قیمت در آگهی‌های اینترنتی خریدوفروش پیدا شود.

مصطفی قلی‌خسروی رئیس اتحادیه املاک استان تهران درباره جلسه دادستانی با تعدادی از سایت‌ها و پلتفرم‌های فروش مسکن اظهار داشت: در این جلسه مقرر شد کد رهگیری در معاملات مسکن تقویت شده و آن دسته از معاملاتی که کد رهگیری دریافت کرده و مبایعه‌نامه امضا شده است، در اختیار سایت‌ها و اپلیکیشن‌های خریدوفروش مسکن قرار گیرد.

او ادامه داد: ما از شفافیت و شفاف‌سازی در معاملات مسکن با استفاده از کد رهگیری حمایت می‌کنیم چون از انجام معاملات صوری و غیرواقعی جلوگیری می‌کند. دادستانی هم این موضوع را تأیید کرد و قرار شد سایت‌ها هم تابع کد رهگیری ما باشند.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک افزود: دادستانی به شدت دنبال این موضوع است، دو جلسه که در دادستانی با حضور پلیس فتا و سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها در هفته گذشته برگزار ‌شد تا مسئله بازار مسکن از وضعیت نابه سامانی که در هفته‌های اخیر شاهد آن بودیم خارج شود.

او درباره مشاوران املاکی که در سایت‌ها قیمت‌گذاری می‌کنند، گفت: هیچ مشاور املاکی بدون جواز کسب از اتحادیه مشاوران املاک حق ندارد در سایت‌های خریدوفروش مسکن، قیمت‌گذاری کند. قرار است از فعالیت آن دسته از دلالانی که بدون جواز کسب از اتحادیه مشاوران املاک یا مردم عادی که در سایت‌های مسکن قیمت‌ها را اعلام می‌کنند، جلوگیری شود.

قلی‌خسروی درباره سازوکار درج قیمت در سایت‌های مسکن گفت: بر اساس تصمیمی که در جلسه دادستانی اتخاذ شد، قرار است قیمت معاملات مسکنی که در روز قبل نهایی و مبایعه‌نامه امضا شده، به سایت‌ها داده شود و اگر در آن منطقه به‌عنوان‌مثال میانگین معاملات، متری ۶ میلیون تومان بود، از درج قیمت پیشنهادی برای واحدهایی که مثلا متری ۹ میلیون تومان در آن منطقه از سوی فروشنده اعلام شده، جلوگیری شود.

رضا الفت نسب سخنگوی اتحادیه کسب‌وکارهای اینترنتی نیز درباره جلسه دادستانی درباره درج قیمت مسکن در سایت‌های خریدوفروش مسکن اظهار داشت: در این نشست مقرر شد پلتفرم‌ها قیمتی را که وزارت راه و شهرسازی در سایت خود به‌صورت ماهانه اعلام می‌کند، ملاک عمل قرار گیرد.

او ادامه داد: همچنین این تصمیم اتخاذ شد که اتحادیه مشاوران املاک لیست مشاوران املاک دارای پروانه کسب از این اتحادیه را به اتحادیه کسب‌وکارهای اینترنتی بدهد و ما آن را به پلتفرم‌ها بدهیم تا فعالیت مشاوران در این سایت‌ها ساماندهی شود.

الفت نسب افزود: قرار است اتحادیه مشاوران املاک لیستی از خریدوفروش‌های مسکن را به‌صورت روزانه و برخط در اختیار پلتفرم‌ها با مجوز نهادهای ذی‌ربط قرار دهد تا نرخ مبایعه‌نامه‌هایی که نهایی شده ملاک عمل قرار گیرد.

او درباره زمان درج قیمت در سایت‌ها گفت: اپلیکیشن‌ها و پلتفرم‌ها می‌توانند قیمت‌ها را درج کنند و با یک سازوکار مشخص و رنگ جداگانه قیمت نسبت به سایر ویژگی‌های واحد مسکونی مورد فروش برای هر آگهی، اقدام به درج قیمت کنند.

علیرضا ذوالفقاری مدیر یکی از اپلیکیشن‌ها درباره نتیجه جلسه سایت‌ها و پلتفرم‌های خریدوفروش مسکن با دادستانی گفت: در این جلسات همگی بر شکست قیمت‌گذاری دستوری و لزوم آزاد بودن بازار عرضه و تقاضا برای پیدا شدن قیمت واقعی مسکن تأکید کردند اما بر جلوگیری از سوءاستفاده دلالان از این سایت‌ها برای بالا بردن صوری قیمت‌ها نیز تأکید شد.

او ادامه داد: قرار شد سامانه احراز هویت کاربران نیز در پلتفرم‌ها اجرایی شود تا هر فردی نتواند به‌صورت صوری با استفاده از آی‌دی‌های مختلف نسبت به درج آگهی‌های متعدد اقدام کند چراکه نتیجه‌ای جز به هم ریختن بازار ندارد. در این سامانه افراد با استفاده از شماره تلفن همراه و کد ملی اختصاصی خود وارد فضای پلتفرم‌ها و این اطلاعات با سامانه سازمان ثبت‌احوال هماهنگ شده و پس از تأیید هویت آگهی‌دهنده، آگهی فروش مسکن منتشر می‌شود.

به گفته این فعال کسب‌وکار اینترنتی بازار مسکن، به دستور دادستانی، پلتفرم‌ها همچنین باید با همکاری اتحادیه مشاوران املاک، با آن دسته از مشاورانی که دارای پروانه کسب از اتحادیه مشاوران املاک هستند، همکاری داشته باشند.

ذوالفقاری گفت: سامانه‌ای طراحی کرده‌ایم که مردم عادی بتوانند از طریق این اپلیکیشن علاوه در انتشار آگهی در سایت، به آژانس‌های املاک نزدیک ملک نیز به‌صورت سیستمی سفارش فروش ملک را بدهند. املاکی‌هایی هم که در این سامانه عضو باشند، می‌توانند با دریافت این آگهی اقدام به بازاریابی کنند. در این سامانه کلیه فعالیت‌ها از جمله قیمت به‌صورت شفاف و برخط نمایش داده می‌شود.


امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام