توسعه زیرساختهای بهداشت و درمان در هر منطقهای با توجه به اینکه با سلامت مردم در ارتباط است از اهمیت بالایی برخوردار است و عدم توجه به این زیرساختها سلامت مردم را با مخاطرات جدی مواجه میکند.
استان ایلام یکی از مناطقی است که متأسفانه آنگونه که باید زیرساختهای درمانی آن مورد توجه مسئولان قرار نگرفته و همین امر سبب شده در بسیاری از مناطق استان با مشکلات درمانی مواجه باشیم که نبود بیمارستان در اکثر شهرستانها، عدم تجهیز مراکز درمانی و... خود گواهی بر این مدعاست.
بیمارستان 64 تختخوابی شهرستان ملکشاهی یکی از پروژههایی است که با گذشت بیش از 8 سال از کلنگزنی آن تاکنون به بهرهبرداری نرسیدهاست.
عدم بهرهبرداری از این پروژه مهم در حالی است که مردم شهرستان ملکشاهی مجبورند برای بستری بیماران به مرکز استان یا شهرستان مهران مراجعه کنند که این امر علاوهبر صرف وقت، هزینههای اضافی را برای بیماران بدنبال دارد.
لزوم توجه مسئولان به موضوع کمبود فضای درمانی
یکی از ساکنین شهرستان ملکشاهی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: نبود بیمارستان در این شهرستان طی سالهای گذشته مشکلات بسیاری را برای بیماران بدنبال داشته که اولین آن موضوع افزایش هزینههای درمان به دلیل لزوم سفر به سایر استانها برای دریافت خدمات درمانی است.
محراب خلیلی در ادامه اضافه کرد: با توجه به اینکه زیرساختهای درمانی با سلامت مردم جامعه در ارتباط هستند ضروری است مسئولان مربوط به این حوزه توجه بیشتری داشته باشند و پروژههای مربوط را با جدیت بیشتری پیگیری نمایند.
خلیلی تاکید کرد: در برخی موارد بخصوص برای درمان بیماریهای خاص و تخصصی لازم است بیماران به سایر استانها سفر کند که این موضوع علاوه بر هزینهها در شرایط کرونایی امروز میتواند مشکلات تازهای برای خانوادهها ایجاد کند درحالی که اگر مرکز درمانی در منطقه باشد قطعاً این مشکل برطرف می شود.
در همین حال، مریم جهانشاهی یکی دیگر از ساکنین شهرستان ملکشاهی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه نبود بیمارستان در این منطقه سبب شده بیماران جهت بستری و مداوا به مرکز استان مراجعه نمایند افزود: مراجعه بیماران جهت بستری به دیگر شهرستانها هزینههای اضافهای را برای بیماران بدنبال دارد.
وی ادامه داد: تکمیل پروژه بیمارستان شهرستان ملکشاهی یکی از مطالبات اصلی مردم منطقه است که ضروری است روند ساخت و تکمیل این پروژه تسریع بخشیده شود اما تا امروز به دلیل نبود این امکان برخی از بیماران در مسیر رسیدن به مراکز درمانی سایر استان دچار مشکلات بیشتری شدهاند بهخصوص در موارد سوانح جادهای؛ به عنوان مثال چندی پیش یک خانواده در میر دچار حادثه شدند و راهی بیمارستان شدند .
پیشرفت 90 درصدی فاز اول پروژه
نجف پورافشار در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: بیمارستان 64 تخت خوابی ملکشاهی یکی از پروژههای مهم این شهرستان بهویژه در حوزه درمان محسوب میشود که سالها از کلنگزنی آن میگذرد اما تاکنون این پروژه مهم به بهرهبرداری نرسیدهاست.
فرماندار شهرستان ملکشاهی در ادامه با اشاره به اینکه فاز اول بیمارستان این شهرستان بیشاز 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارد اضافه کرد: مناقصه فاز دوم این پروژه شامل تاسیسات جانبی تاکنون انجامنشده است.
وی در ادامه با بیان اینکه پروژه بیمارستان شهرستان ملکشاهی براساس مصوبات ریاستجمهوری تا پایان خردادماه 1401 به بهرهبرداری میرسد اظهار داشت: برای فاز اول این پروژه تا کنون بیش از 25 میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است.
به گفته پورافشار تصریح کرد: تکمیل این پروژه علاوه بر کاهش هزینههای درمانی برای دریافت خدمات که به سایر استانها سفر میکنند عاملی در کاهش سوانح جادهای نیز خواهد شد.
45 میلیارد اعتبار جهت اجرای فاز دوم
پورافشار افزود: عملیات فاز اول این پروژه بر اساس قرارداد سهجانبه بین استانداری، دانشگاه علوم پزشکی و بنیاد علوی انجام شده است و 45 میلیارد تومان اعتبار در سفر ریاستجمهوری با مشارکت بنیاد مستضعفان و وزارت بهداشت برای فاز دوم این پروژه در نظر گرفته شدهاست.
فرماندار شهرستان ملکشاهی در پایان با بیان اینکه تکمیل پروژه بیمارستان شهرستان ملکشاهی یکی از مطالبات بهحق مردم این شهرستان در حوزه بهداشت و درمان است گفت: تکمیل و تجهیز این پروژه نقش بسزایی در توسعه زیرساختهای درمانی شهرستان ملکشاهی ایفا میکند.
به این ترتیب با توجه به دستاوردهای احداث این مرکز درمانی در منطقه لازم است مسئولان مربوطه نسبت به تکمیل و افتتاح آن اقدام کنند تا از این پس ساکنان ملکشاهی برای دریافت خدمات درمانی نیازی به طی مسافتهای کوتاه یا طولانی به سایر استانها نباشند.