به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان محیط زیست ابراهیمی مدیرکل محیط زیست مازندران ، با بیان اینکه تلفات کل و بز وحشی به دلیل ابتلا به طاعون نشخوارکنندگان از شهریور ماه در جنوب غرب و غرب استان اتفاق افتاده گفت: در این مدت لاشه 38 راس کل و بز وحشی که به دلیل طاعون نشخوارکنندگان تلف شده بودند کشف و دفن بهداشتی شده است.
وی افزود: مقابله و ایمنسازی در برابر این بیماری در مناطق تحت نظارت محیط زیست استان با کمک جوامع محلی و دامداران همچنان در حال انجام است.
مدیرکل محیط زیست مازندران با بیان اینکه نیاز به کمک بیشتر برای پایش همه مناطق احساس میشود، ادامه داد: بحرانهای بهداشتی تنها برای حیات وحش نیست و امکان سرایت آن به سایر جوامع و گونهها وجود دارد.
همهگیری طاعون نشخوار کنندگان با کنترل جابهجایی حیوانات، دفع صحیح لاشه, ضدعفونی آبشخورهای دامها و استفاده از واکسن قابل کنترل است، مؤثرترین روش برای کنترل این بیماری، واکسیناسیون است که باید قبل از شروع فصول بارانی به صورت سالیانه تکرار شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، طاعون نشخوارکنندگان که به طاعون PPR یا طاعون بزی نیز معروف است از نوعی ویروس به نامpeste-des-petits-ruminants منشأ میگیرد.این بیماری یک بیماری ویروسی است که منشأ کاملا متفاوت با بیماری طاعون باکتریایی دارد به تایید تمام صاحب نظران قابل سرایت به انسان نیست.
طاعون بزی نخستین بار در کشور ساحل عاج گزارش شد و در هند و خاورمیانه هم دیده شده است که در هیچ یک از این کشورها گزارشی مبنی بر سرایت به انسان ثبت نشده است.
هرچند بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک جثه قابل سرایت به انسان نیست و برای انسانها خطری ندارد اما حالا با تایید شیوع این بیماری در سه استان طی روزهای اخیر نگرانیها بابت شیوع گستردهتر این بیماری میان علفخواران زیاد شده است.