مشهد پایگاه خبری رویداد ایران- حميدرضا عليزاده كه در نشست مجازي كارشناسان ناظر مراكز توانبخشي بيماران رواني و رؤساي بهزيستي شهرستانهاي استان صحبت ميكرد با تأكيد بر نظارت دقيق و همهجانبه بر اين مراكز گفت: هدف نهايي ما اين است كه بيماران رواني تا حد امكان به خانوادههاي خودشان برگردند چون در كنار خانوادههايشان زندگي بهتر و مطمئنتري دارند.
عليزاده گفت: آييننامهي ترخيص بيماران رواني مزمن از مراكز شبانهروزي و بازگشت آنها به كانون خانواده با رويكرد خانوادهمحوري تدوين شده و بزودي اجرايي ميشود.
به گفتهي اين مسؤول، با وجود هزينههاي بسيار سنگين كرونا در مورد بيماران رواني در كل جهان، بهزيستي با تدابير و اقدامات هوشمندانه، واكسيناسيون، رعايت پروتكلهاي بهداشتي و پيشگيري از ورود افراد غير به مراكز، كمترين تلفات و آسيبهاي ممكن را در ميان اين گروه از مددجويان داشته است.
وي با يادآوري اينكه موضوع ساماندهي و توانبخشي بيماران رواني مزمن بيست سال پيش به بهزيستي واگذار گرديده گفت: در طول اين سالها تحولات زيادي در بخش بيماران رواني مزمن داشتهايم كه در نتيجه در حال حاضر مراكز روزانه، خانههاي حمايتي، گارگاههاي حمايتشدهي شغلي و مراكز نيمه مستقلي بيماران رواني را راهاندازي و گامهاي مهمي در راستاي توانبخشي، استقلالافزايي و بازگشت اين بيماران به خانواده و جامعه برداشتهايم.
وي تأكيد كرد: بايد با درمانهاي دارويي كنترلكننده، خدمات مشاورهاي به خانواده، ارتقاي اعتماد به نفس بيماران و جلب كمكهاي انساندوستانه براي پذيرش بيماران روان در خانههاي حمايتي و خانههاي كوچك، زمينهي ترخيص و بازگشت بيماران به جامعه را فراهم كنيم و از رسوبي شدن آنان در مراكز ايزوله جلوگيري نماييم.
معاون توانبخشي بهزيستي خراسان رضوي همچنين تأكيد كرد: هماهنگيهاي لازم با مقامات قضايي در خصوص پذيرش و ترخيص اين گروه از بيماران انجام شده و مقرر گرديده كه فقط افراد بلاصاحب كه هيچ خانوادهي مؤثري ندارند در مراكز مراقبتي شبانهروزي پذيرش شوند
وي تأكيد كرد: در مورد بيماران رواني مستقر در مراكز نيز با همكاري و هماهنگي دستگاه قضايي، شناسايي هويتي اين افراد و بستگانشان با ابزارهاي قانوني و پزشكي، در دستور كار قرار گرفته كه چنانچه هيچ خانواده يا سرپرست مؤثري نداشته باشند دادستان به عنوان قيم آنان، اختيار اموال آنها را داشته باشد و تصميمات لازم را در اين خصوص اتخاذ كند كه كسي مدعي آنها و اموالشان نباشد.
در اين نشست، كارشناسان ناظر مراكز بيماران رواني مزمن نيز سؤالات خود در زمينههاي مختلف را مطرح و پاسخهاي لازم را دريافت كردند.
شرايط جديد پذيرش و ترخيص مراكز بيماران رواني مزمن در خراسان رضوی
معاون توانبخشي بهزيستي خراسان رضوي گفت: بهزيستي خراسان رضوي 11 هزار و 500 بيمار رواني مزمن را زير پوشش خدماتي دارد و يكهزار و 200 بيمار را در مراكز شبانهروزي تحت مراقبت و توانبخشي دائمي قرار داده است.
بیشتر بخوانید
امتیاز: 0
(از 0 رأی )
نظرهای دیگران