hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > صدای پای پیک ششم به‌گوش می‌رسد/ مصرف ۴ برابری برخی داروها + نقشه و نمودار

صدای پای پیک ششم به‌گوش می‌رسد/ مصرف ۴ برابری برخی داروها + نقشه و نمودار

شکسته شدن تمامی رکوردهای کرونایی در هجدهمین روز از مرداد ۱۴۰۰ زنگ هشداری را به صدا درآورده است که درصورت بی‌توجهی به آن خیلی زودتر از آنچه تصور می‌کنیم عامل شکل‌گیری پیک ششم کرونا در کشور با هزینه بسیار بالاتر از حال حاضر خواهد شد.
 بررسی‌ شرایط و روند فعالیت ویروس دلتا نشان می‌دهد که هنوز خبری از کاهش چرخه انتقال ویروس نیست و همچنان روند روبه رشد آن ادامه دارد؛ اتفاقی که این نگرانی را در میان متخصصان و کارشناسان ایجاد کرده که احتمالا به زودی باید منتظر شکل‌گیری پیک ششم در میانه راه پنجمین پیک باشیم؛ دقیقا اتفاقی که در پیک چهارم رخ داد.
به گفته این گروه از کارشناسان طولانی شدن دوره فعالیت هر پیک به نوعی به شدت گرفتن فعالیت ویروس در پیک بعدی کمک خواهد کرد و هزینه مدیریت آن را برای کادر بهداشت و درمان سنگین‌تر؛ شرایطی که اکنون در آن قرار گرفته‌ایم و به نوعی شواهد نشان می‌دهد میزان تاب‌آوری کادر درمانی ایران در مقابله با ویروس منحوس به حداقل خود رسیده است نکته‌ای که سعید نمکی وزیر بهداشت چندی پیش به آن اشاره کرده بود.
به‌هرحال شرایط همه‌گیری در پنجمین پیک کرونا درحالی شدت گرفته است که علاوه بر ایجاد کمبود فضا و کادر درمانی برای ارایه خدمات به بیماران می‌بینیم کمبودهای قابل توجهی در زمینه دارو مشاهد شده شده است تاجایی که به گواه آمارها و البته مقامات مسئول افزایش قابل توجه تعداد موارد ابتلا باعث شده تقاضا برای برخی از داروها نسبت به پیک قبلی 4 برابر شده باشد؛ تقاضایی خود شاهد مثالی بسیار شفاف از واقعیت موجود است.
محمدرضا شانه‌ساز، رئیس سازمان غذا دارو در باره کمبود داروهای مرتبط با درمان کرونا اظهار داشت: تامین دارو انجام می‌شود، اما وقتی مصرف رمدسیویر در خردادماه 600 هزار عدد بوده و اکنون در اواسط مرداد ماه به 2 میلیون و 250 هزار عدد می‌رسد، نشان می‌دهد که گایدلاین‌ها را برای تجویز دارو درست رعایت نمی‌کنیم.
شانه‌ساز  با بیان اینکه اکنون افزایش 4 برابری مصرف رمدسیویر را نسبت به خرداد ماه داشتیم، افزود: دارو باید مطابق گایدلاین‌ها تجویز شود و نظارت بر روی تجویز انجام شود چون در هیچ کشوری در دنیا چنین الگوی مصرفی را نمی‌بینیم.
کارشناسان بهداشت و درمان با اشاره به افزایش قابل توجه نرخ ابتلا در پیک پنجم کرونا با فعالیت ویروس دلتا می‌گویند: با توجه به قدرت سرایت و بیماری‌زایی بسیار بالای ویروس جهش یافته فعال در پیک پنجم تا زمانی که این ویروس جهش یافته در کشور جابه‌جا می‌شود و توسط افراد از بخشی به بخش دیگر در حرکت است شرایط ناپایدار بوده و هر لحظه امکان بحرانی شدن شرایط در سراسر ایران وجود دارد.
این گروه ضمن تاکید بر کاهش سرعت ریتم شهری و جلوگیری از جابه‌جایی گسترده جمعیت در این دوره معتقدند بستری شدن 2 برابری بیماران در پیک پنجم نسبت به گذشته کاملا نشان می‌دهد ویروس دلتا هنوز مهار نشده و می‌تواند با توجه به فرسوده شدن کادر درمان در آینده مقابله باویروس چموش کار دشوارتر و پرهزینه‌تری خواهد شد.
در این زمینه قاسم جان بابایی، معاون درمان وزارت بهداشت نیز اظهار داشت: بستری تعداد بیماران در مراکز درمانی نسبت به پیک گذشته 2 برابر شده است به و این روند نشان دهنده قدرت بیماری‌سازی و سرایت بیماری در این شرایط است.
جان بابایی همچنین با اشاره به دریافت خدمات 40 هزار نفر بیمار در مراکز درمانی و همچنین نزدیک به 20 هزار نفر به صورت سرپایی تاکید کرد: رعایت پروتکل‌ها و ساده‌انگاری شرایط می‌تواند برای افراد دردسرساز و بعضاً پرهزینه باشد بنابراین رعایت اصول و پروتکل‌های بهداشتی کم هزینه‌ترین راهکار مقابله با ویروس کرونا در شرایط فعلی است.
لزوم بازنگری در پروتکل‌های مقابله با ویروس
از سوی دیگر علیرضا زالی، فرمانده ستاد عملیات و مدیریت بیماری کرونا در تهران معقتد است، قرار گرفتن تهران به‌عنوان یک شاخص تعیین کننده از شرایط کل کشور در هشتمین هفته فعالیت ویروس دلتا این زنگ خطر را به صدا درآورده که طولانی شدن روند می‌تواند به بدتر شدن شرایط منجر شود.
زالی همچنین با اشاره به بستری بودن 9642 نفر در مراکز درمانی و 2600 نفر در بخش مراقبت‌های ویژه تاکید کرد: کاهش ریتم شهری و گسترش سطح واکسیناسیون بهترین راهکارهایی است که می‌توانیم با توجه به تجارب کشور هندوستان یعنی زادگاه ویروس دلتا بکار‌گیری تا در این دوره فرصتی به کادر درمان به بازیابی توان خود داده باشیم و در غیر این صورت احتمالا مدیریت کار سخت و بسیار پرهزینه است.
فرمانده ستاد عملیات و مدیریت بیماری کرونا در تهران همچنین تصریح کرد: روند فعالیت دلتا در ایران و البته پایتخت نشان داده که پروتکل‌های قبلی باید متناسب با فعالیت و قدرت ویروس تغییر داشته باشد تا بتوانیم برای مدیریت کار برنامه‌ریزی کنیم، زیرا شواهد نشان می‌دهد پروتکل‌های قبلی در پیک پنجم آنچنان کارساز نبوده و بعضاً حتی بی‌اثر است.
استان کرمان
 مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم‌‌پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا بیان کرد: تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان هزار و 34 مورد است.
وی با بیان اینکه از این تعداد 581 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: 68 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 200 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 61 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 124 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری 252 بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید 19، تاکنون به 30 هزار 865 مورد رسیده است.
وی به فوت 30 بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به 3 هزار و 763 نفر رسیده است.
شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان 517 هزار و 211 مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را 98 هزار و 787 مورد است.
حسین صافی‌زاده معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه در شرایط موجود امکان بررسی اینکه همه افراد مبتلا از نظر نوع سوش کرونایی که به آن مبتلا شدند وجود ندارد اظهار داشت: از آنجا که سوشی که عمدتاً در استان کرمان در حال گزارش شدن است سوش دلتا است، ما همه موارد را سوش دلتا تلقی می‌کنیم.
صافی‌زاده با اشاره به اینکه یکی از خصوصیات سوش دلتای کرونا سرایت‌پذیری فوق‌العاده زیاد آن است عنوان کرد: هر فرد مبتلا می‌تواند هفت تا هشت نفر دیگر را نیز آلوده کند و قاعدتاً زمانی که یک نفر آلوده و مبتلا شود به سرعت بقیه افراد خانواده را هم درگیر می‌کند.
وی با بیان اینکه در این شرایط طبیعتاً نوزادان و کودکان بیشتر در خطر ابتلا قرار دارند افزود: در موج جدید فوت چندین مورد نوزاد، کودک، نوجوانان و جوانان را داشتیم که در موج‌های قبل به ندرت اتفاق می‌افتاد.
معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه در موج پنجم کرونا ابتلای همه گروه‌های سنی کاملا مشهود است ادامه داد: در موج‌های قبل میانگین سن ابتلای بیماران بیش از 60 سال بود که در موج جدید به بیش از چهل سال رسیده است.
وی با بیان اینکه عملاً تعداد جوانان مبتلا به کرونا در استان افزایش داشته و کاهش میانگین سن ابتلا را داشتیم که جای تامل دارد تصریح کرد: در این شرایط راهکاری به جز قطع چرخه انتقال ویروس و مدیریت بیماری نداریم.
به گزارش تسنیم براساس آخرین نقشه رنگ‌بندی کشور که توسط وزارت بهداشت منتشر شده، در حال حاضر از 23 شهرستان استان کرمان 11 شهرستان استان در وضعیت فوق‌قرمز، 4 شهرستان در وضعیت قرمز و 8 شهرستان در وضعیت نارنجی قرار دارند و هیچ شهرستانی با وضعیت زرد و نارنجی در استان کرمان نیست.
استان آذربایجان غربی
جواد آقازاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در ارومیه، با اشاره به اینکه در شبانه روز گذشته 11 نفر دیگر در آذربایجان‌غربی به سبب بیماری کرونا جان خود را از دست دادند اظهار داشت: با فوت این تعداد، مجموع فوتی‌های استان به پنج هزار و هشت نفر رسید.
وی تصریح کرد: تعداد مبتلایان شبانه روز گذشته نیز یک هزار و 120 نفر بود و تاکنون در مجموع 204 هزار و 37 نفر در استان به این بیماری مبتلا شده‌اند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی بیان کرد: همچنین در شبانه روز گذشته 582 بستری مشکوک و 236 بستری در بخش آی‌سی یوی بیمارستان‌های کل استان ثبت شد.
وی افزود: از سوی یگر تعداد بستری‌های سندروم حاد تنفسی به شدت رو به افزایش است و یک هزار و 310 نفر را درگیر کرده اما شمار افراد تحت ونتیلاتور با کاهش مواجه بوده و به 26 نفر رسیده است.
آقازاده در ادامه با اشاره به واکسیناسیون 20 هزار و 953 نفر دیگر در شبانه‌روز گذشته بیان کرد: تاکنون 530 هزار و 891 نفر بر علیه کرونا واکسینه شده‌اند.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,
امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد