hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > خبرها > اخبار ویژه > بستری ۶۰ هزار بیمار دور از انتظار نیست/ نرخ تصاعدی ابتلا تا نیمه اردیبهشت ادامه دارد/ وضعیت قرمز به‌این زودی‌ها تمام نمی‌شود+ نقشه و نمودار

بستری ۶۰ هزار بیمار دور از انتظار نیست/ نرخ تصاعدی ابتلا تا نیمه اردیبهشت ادامه دارد/ وضعیت قرمز به‌این زودی‌ها تمام نمی‌شود+ نقشه و نمودار

درشرایطی نرخ ابتلا در کشورمان سیرتصاعدی به خود گرفته که مسئولان ستاد ملی مقابله با کرونا معتقدند رسیدن به آمار بستری ۶۰ هزار بیمار دور انتظار نیست و به این زودی‌ها از پیک‌چهارم خارج نمی‌شویم.
درحالی اخبار منتشر شده از مراکز درمانی سراسر کشور حکایت از تکمیل ظرفیت برخی مراکز دارند که علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا روز گذشته رسما اعلام کرد به این‌زودی‌ها از وضعیت قرمز کرونایی خارج نمی‌شویم و با درنظر گرفتن سرعت سرایت ویروس جدید کرونا افزایش بیش از 100 درصدی موارد بستری را نسبت به پیک سوم تجربه می‌کنیم.
اظهار نظر این مقام مسئول اگرچه می‌تواند نقطه امیدی برای پیش‌بینی‌های انجام شده وزارت بهداشت و مسئولان مربوطه باشد اما دیدن انتظار تصاویر و اخبار مربوط به پرشدن مراکز درمانی به دلیل حجم بالای مراجعه کنندگان به این نگرانی دامن می‌زند که احتمالاً سایه سنگین ویروس منحوس به این زودی‌ها از سراسر ایران دور نخواهد شد.
به گفته کارشناسان بهداشت و درمان بعد از تعطیلات نوروزی و همچنین در شرایط فعلی سرعت چرخه ابتلا آنچنان تصاعدی بالا رفته که نسبت به سه پیک گذشته به هیچ عنوان قابل مقایسه نبوده و در بسیاری از استان‌ها مسئولان مربوطه را شوکه کرده؛ تاجایی که اکنون برخی از مراکز درمانی استان‌ها علی‌رغم ایجاد تخت‌های بستری در راه‌روها و حیاط بیمارستان هیچ جایی برای پذیرش بیمار جدید ندارند و آمبولانس‌ها آژیرکشان به دنبال تختی خالی برای تحویل بیمار هستند.
البته ورود نهادها و سازمان‌های دارای امکانات همچون ارتش و سپاه پاسداران برای در اختیار قرار دادن اماکانات بستری و درمانی یا حتی تبدیل سالن‌های ورزشی به مراکز درمانی موقت کمی از این بحران کاسته است ولی با درنظر گرفتن فرسوده شدن کادر درمانی در 14 ماه گذشته تصور اینکه در کشورمان یکباره به 60 هزار نفر بیمار بستری خدمات مناسب ارایه شود کمی جای سئوال دارد.
بررسی‌های انجام شده و توجه به مدل‌های بین‌المللی نرخ ابتلا و بهبودی در پاندمی کووید 19 نشان می‌دهد رسیدن به این نقطه از ورود بیمار جدید به مراکز درمانی نه تنها در ایران بلکه در کشورهای توسعه یافته هم می‌تواند دردسرساز باشد به این دلیل که ارایه خدمات درمانی مناسب با مشکل جدی روبرو شده و ساعات یا روزهای طلایی رسیدگی به بیماران بدحال از دست رفته و قطعا نرخ مرگ هم روند افزایشی به خود می‌گیرد، اتفاقی که چندماه پیش در انگلستان تجربه شد.
به‌هرحال فعلاً بر پایه آمار‌های 24 ساعت اخیر، «نرخ مرگ» در کشورمان 3.6درصد  و به همین تناسب، «نرخ بهبود» 96.4 درصد تعیین شده است، در حالی که میانگین نرخ مرگ در جهان 2.5 درصد ثبت‌شده که وضعیتی به مراتب بهتر از کشورمان را نشان می‌دهد و  با درنظر گرفتن گمانه‌زنی‌های سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا برای بستری شدن 60 هزار مبتلا به کووید 19 به‌زودی شاهد تغییر معنادار این شاخص‌ها در کشور نسبت به جامعه جهانی خواهیم بود.
اتفاقی که ظاهرا برای رهایی از آنها بهترین راهکار و تنها عامل مفید رعایت محدودیت‌ها و فاصله‌گذاری اجتماعی است و متاسفانه در هفته‌های اخیر شاهد کاهش قابل توجه رعایت پروتکل‌ها از سوی هموطنان بوده‌ایم تاجایی که حتی صدای اعتراض مسئولان بهداشت و درمان هم بلند شد که در شرایط فعلی با خواهش و تمنا نمی‌تواند مدیریت کرد.

ادارات، سازمان‌ها و بخش خصوصی دورکاری را جدی بگیرند
به‌گفته مسئولان ستاد ملی مقابله با کرونا برای عبور کم هزینه از پیک‌چهارم که ظاهرا تا اواسط اردیبهشت 1400 ادامه خواهد داشت بهترین راهکار اجرای کامل پروتکل‌های بهداشتی و تعطیلی سراسری است امری که درصورت تحقق آن می‌توان امیدوار بود چرخه ابتلا شکسته شده و رفته‌رفته افسار ویروس منحوس در اختیار مدیران مربوطه قرار خواهد گرفت.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در این زمینه معتقد است اگرچه براساس تصمیم‌های اخیر تعطیلی‌های دوره‌ای در سراسر کشور اجرایی شده اما همچنان حضور پرسنل‌اداره‌ها، کارخانه‌ها و شرکت‌های خصوصی سر کارشان عاملی در کاهش اثرگذاری سیاست‌های اتخاذ شده است، چون رفت و آمد این افراد در سطح شهر، حضور آنها در اتاق‌های کار و صد البته استفاده از وسایل نقلیه عمومی مثل اتوبوس و مترو برای رسیدن به محل کار  قطعاً زمینه انتقال ویروس به کانون خانواده و ایجاد چرخه‌های جدیدی از ابتلا می‌کند.
علیرضا رئیسی تاکید کرد: در شرایط فعلی از تمامی این نهادها و سازمان‌ها تقاضا داریم اگر امکان دورکاری 100 درصدی دارند برای کمک به کادر درمان و کاهش زنجیره انتقال در سطح جامعه و البته خانواده‌ها از این روش برای انجام کارهایشان استفاده کنند و آنهایی هم که امکان این کار را ندارند حضور پرسنل را به حداقل ممکن رسانده تا هرچه بیشتر فاصله‌گذاری اجتماعی رعایت شود.
وی در ادامه اظهار کرد: ثبت رکورد روزانه 800 هزار مسافر در متروی تهران آنهم دقیقاً یک روز بعد از آغاز تعطیلی‌10 روزه هیچ منطقی با شرایط فعلی همه‌گیری ندارد و این مهم باید از سوی تمامی افراد جدی گرفته شود که فعلا بهترین و کارآمدترین راهکار رعایت فاصله اجتماعی در سطح کل کشور است و حتی اگر اداره‌ای یا کارخانه‌ای ارایه خدمات دارد لازم است  علاوه بر ایجاد تهویه مناسب هوا در اتاق‌های کار کمتر از 3 نفر حضور داشته باشند و سالن‌های تولید هم حداکثر 20 نفری فعال شوند.
بیشتر شهرستان‌ها در وضعیت قرمز کرونایی
در حال حاضر 257 شهر کشور در وضعیت قرمز، 129 شهر در وضعیت نارنجی، 51 شهر در وضعیت زرد و 11 شهر در وضعیت آبی قرار دارند. این در حالی است که تا دیروز شمار شهر‌های قرمز 295 شهر بود که حالا شماری از آن‌ها به وضعیت نارنجی تغییر رنگ داده‌اند، اما این نکته به معنی برطرف شدن بحران نیست چون به گفته مسئولان بهداشت و سلامت تا خروج کامل از بحران پیک چهارم راه طولانی در پیش داریم.
امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد