جستجو
رویداد ایران > تندرستی > پیشگیری و درمان > بیماری نقرس چیست و آیا خطرناک است؟ علت، علائم و درمان سریع آن

بیماری نقرس چیست و آیا خطرناک است؟ علت، علائم و درمان سریع آن

نقرس یک بیماری التهابی مفاصل است. به سوالاتی از قبیل علت بوجود امدن نقرس چیست؟ برای درمان نقرس چه بخوریم؟ آیا نقرس درمان قطعی دارد؟ و...پاسخ می دهیم.

نقرس یک نوع بیماری مفصلی شایع، دردناک و آزار دهنده است که در مردان بیشتر از زنان رخ می هد، نقرس ارثی است و غیرواگیر. در این مطلب قصد داریم به معرفی بیماری نقرس چیست؟ علت، علائم، تشخیص و درمان بپردازیم، تصاویر نقرس را با شما به اشتراک بگذاریم و به سوالاتی مانندبرای درمان نقرس چه بخوریم؟، آیا بیماری نقرس خطرناک است؟، علت بوجود امدن نقرس چیست؟ و ....پاسخ می‌دهیم. پس با ما تا پایان همراه باشید.

اینفوگرافی بیماری نقرس

 نقرس چیست؟

نقرس (gout) یک نوع بیماری مفصلی و آرتروز بسیار حاد است که این بیماری در مردان بیشتر از زنان رواج دارد و بیماران کلیوی و افراد با سابقه سنگ کلیه، بیش از سایر گروه‌ها در معرض ابتلا به نقرس قرار دارند.

اثرات بیماری نقرس بیشتر در نواحی انگشت بزرگ پا، زانو و مچ پا دیده می‌شود اما گاهی سایر نواحی بدن را مانند انگشت‌های دست و پا یا آرنج درگیر می‌کند. حملات نقرس  بیشتر در هنگام خواب شبانه رخ می‌دهد و درد مفاصل برای بیمار غیر قابل تحمل می‌شود. 


نقرس از ویکی‌پدیا
نِقرِس، داء‌المفاصل یا بیماری ثروتمندان نوعی بیماری است که در اثر افزایش مداوم میزان اسید اوریک بدن به وجود می‌آید و سبب علائمی از جمله تورم، حملات التهاب، آرتروز حاد، داغ شدن و قرمزیِ مفاصل بدن و یا توفوس و سنگ کلیه می‌شود.

آیا بیماری نقرس خطرناک است؟

بیماری نقرس به طور مستقیم باعث مرگ نمی‌شود اما در صورت عدم درمان می‌تواند به عوارض تهدیدکننده حیات منجر شود زیرا که خطر ابتلا به نارسایی قلبی، حمله قلبی، سکته مغزی، دیابت نوع 2 و بیماری کلیوی را افزایش می‌دهد.
نقرس 

علت بروز نقرس

علت بروز نقرس، بیماری هیپراوریسمی است که در اثر افزایش بیش از حد اسید اوریک خون و کاهش دفع آن در بدن ایجاد می‌شود. اسید اوریک یک ماده آلی است که خاصیت انحلال پذیری بالایی با آب ندارد، به همین دلیل در صورت افزایش مقدار آن در بدن، به‌شکل بلورهای اسیدی در مفاصل رسوب می‌کند.به طور معمول اسید اوریک در خون حل و از طریق کلیه‌ها به ادرار منتقل می‌شود اما گاهی اوقات بدن بیش از حد اسید اوریک تولید می‌کند یا کلیه‌ها قادر به دفع آن نیستند. بنابراین طبیعی است افراد با سابقه سنگ کلیه بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار داشته باشند. زیرا عملکرد کلیه‌های آن‌ها برای دفع اسید اوریک مناسب نیست و رسوب این ماده در مفاصل، فرد را به نقرس مبتلا خواهد کرد. 

انواع نقرس

 نقرس در مراحل و انواع مختلفی در افراد بروز می‌یابد که عبارتند از:

علائم نقرس

علائم نقرس در مردان با علائم نقرس در زنان یکسان است و اولین نشانه ابتلا به نقرس احساس درد شدید در مفاصل می باشد.

علائم نقرس مچ پا

تصاویر نقرس 

 عوامل خطر ابتلا به نقرس

عوامل خطر ابتلا به نقرس و افزایش سطح اسید اوریک در بدن عبارتند از:

عوارض نقرس

عکس نقرس مچ پا

 روش‌ تشخیص نقرس

پزشک متخصص روماتیسم از روش‌های زیر برای تشخیص نقرس استفاده می‌شود:

درمان نقرس

هیچ راهی برای درمان دائمی نقرس وجود ندارد اما با دارو درمانی و تغییر سبک زندگی می توان علائم این بیماری را کنترل کرد.این که پزشک متخصص روماتولوژیست از چه داروهایی برای درمان بیماری نقرس استفاده کند به وضعیت سلامتی و سایر شرایط پزشکی بیمار بستگی دارد. داروهایی که برای درمان حملات حاد نقرس و جلوگیری از حملات بعدی مورد استفاده قرار می‌گیرند، عبارتند از:

دارو درمانی

دارو درمانی اولین روش برای درمان بیماری نقرس است که پزشک متخصص می تواند از داروهای زیر برای کاهش علائم استفاده کند: 

درمان نقرس در طب سنتی 

درمان نقرس در طب سنتی را باید با تشخیص و نظر پزشک طب سنتی شروع کنید اما می توان با استفاده از درمان‌های خانگی از حملات نقرس جلوگیری کرد یا درد ناشی از آن‌ها را کاهش داد.درمان خانگی نقرس عبارتند از:

غذاهای مفید برای نقرس

 برای درمان نقرس چه بخوریم؟

چه چیزهایی برای نقرس بد است؟

بیمارن مبتلا به نقرس باید از مصرف مواد غذایی شامل دل، قلوه، جگر، خوش گوشت، مغز، گوشت غاز، گوشت کبک، ماهی‌ ساردین، ماهی کولی، شاه ماهی، صدف، خاویار، میگو، نوشیدنی‌های الکلی، آبجو و ماءالشعیر پرهیز کنند.همچنین این افراد باید مصرف عصاره یا آبگوشت و آب مرغ، قندهای ساده شامل قند، شکر، نبات، آبنبات، شکلات، آبمیوه صنعتی، غلات صبحانه یا سریال‌های حاوی شکر و نوشابه و نوشیدنی‌های شیرین از جمله شربت و انواع شیرینی‌ها را محدود کنند.

 پیشگیری از نقرس

 پیشگیری از نقرس با تغییر سبک زندگی و احتیاط در مصرف مواد غذایی پروتئین‌دار امکان پذیر است.کاهش وزن، جلوگیری از چاقی مفرط، اجتناب از مصرف مشروبات الکلی و افزایش مایعات از روش‌های موثر در پیشگیری از ابتلا به بیماری نقرس است.

چه زمان به پزشک مراجعه کنیم؟

نقرس یکی از بیماری‌های آزاردهنده مفصلی است که در صورت عدم درمان می‌تواند عوارض خطرناکی مانند سنگ کلیه یا خشکی مفصل را به همراه داشته باشد اما تشخیص به‌موقع و درست بیماری نفرس در کنترل حملات تاثیر بسیار زیادی دارد.اگر شما علائم نقرس را دارید یا مشکوک به ان هستید بهتر است به پزشک متخصص روماتولوژی مراجعه کنید.

پرسش های متداول

بیماری نقرس چیست؟
بیماری نقرس یک نوع آرتریت التهابی است که به دلیل افزایش اسید اوریک در بدن اتفاق می افتد و باعث درد و تورم یک یا چند مفصل می‌شود.
آیا نقرس باعث مرگ می شود؟
نقرس به خودی خود مرگبار نیست اما خطرات و عوارض این بیماری قابل توجه است.
علت بوجود امدن نقرس چیست؟
افزایش بیش از اندازه سطح اورات خون، دلیل اصلی ابتلا به نقرس است.
میوه های مضر برای نقرس کدام اند؟
از میوه‌های مضر برای نقرس می توان به توت، تمشک و انگور شیرین اشاره کرد زیرا حاوی مقادیر زیادی پورین هستند.
آیا برنج برای نقرس ضرر دارد؟
خیر؛ برنج، ماکارونی، نان و غلات صبحانه برای نقرس مفید هستند.
آیا مرغ برای نقرس ضرر دارد؟

بله، گوشت مرغ سرشار از ۱۲B، ۶B و پروتئین های طبیعی است که استفاده مداوم و روزانه آن برای بیماران مبتلا به نقرس مناسب نیست.

تن ماهی برای نقرس ضرر دارد؟
بله

آیا نقرس کشنده است؟

افراد مبتلا به نقرس نسبت به افراد بدون نقرس ۲۵ درصد بیشتر در معرض مرگ زودرس هستند. 
آیا نقرس درمان قطعی دارد؟
خیر، در اغلب موارد در بیماران مبتلا به نقرس از دارو برای درمان علائم حملات نقرس، پیشگیری از حملات بعدی و کاهش خطر ابتلا به عوارض این بیماری به کار گرفته شوند.
آیا نقرس باعث سرطان میشود؟
خیر
آیا نقرس واگیردار است؟
خبر
آیا نقرس ارثی است؟
بله ابتلا به نقرس تا حدی ژنتیکی است.


سخن آخر

در این مطلب اطلاعاتی از بیماری نقرس در اختیار شما قرار دادیم و شما را با با انواع، علت، علائم و درمان خانگی نقرس آشنا کردیم. در مطلب دیگری به معرفی روماتیسم چیست؟ علت، علائم، نوع خطرناک و درمان خانگی و دارویی آن و  بیماری لوپوس و علائم آن چیست؟ معرفی راه های تشخیص و درمان پرداختیم که می توانید مطالعه کنید.در صورت سابقه ابتلا به بیماری نقرس، تجربیات تان را در درمان این بیماری در قسمت نظرات تان با دیگران به اشتراک بگذارید.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب
نویسنده
گروه تحریریه
گروه تحریریه پایگاه خبری رویداد ایران