محمدصادق غفوری، عضو انجمن گوارش و کبد ایران ، با اشاره به بیماری فشارخون بالا اظهار کرد: بیماری فشارخون اغلب از سنین میانسالی شروع شده و در صورت درمان ناکافی، با گذشت زمان عوارض متعددی را بدنبال خواهد داشت مانند تنگی رگهای تغذیه کننده قلب، درد در ناحیه قلب، سکته قلبی، سکته مغزی، نارسایی قلبی، تنگی رگهای اندامها و نارسایی کلیه.
غفوری افزود: علت فشارخون بالا معمولا چندگانه بوده و ترکیبی از عوامل مختلفی مثل فاکتورهای هورمونی، عصبی، ژنتیکی و محیطی زمینه ساز آن خواهد بود و البته در بسیاری موارد، هیچ عامل مشخص قابل اصلاحی ممکن است برای آن پیدا نشود.
عضو انجمن گوارش و کبد ایران ادامه داد: فشار خون بالا از عوارض زندگی مدرن است که در دهههای اخیر شیوع آن افزایش چشمگیری داشته است، به نحوی که هفتاد وپنج درصد افراد بالای ۷۰ سال به فشار خون مبتلا هستند.
او با اشاره به پیشگیری از فشارخون بالا تصریح کرد: افرادی که پنج روز در هفته هر بار ۳۰ دقیقه پیاده روی تند داشته باشند تا حد زیادی خود را در برابر فشارخون بیمه میکنند. ورزش حتی نقش درمانی در کنترل فشارخون مرزی نیز دارد، آنچه موثر است مداومت در انجام فعالیت فیزیکی است. آسیبهای جدی و ماندگار مفاصل، افزایش حاد فشار خون و بروز سکته حاد قلبی و حمله قلبی از عوارضی است که خطر آن در فعالیت ورزشی بدون برنامه وجود دارد.
عضو انجمن گوارش و کبد ایران بیان کرد: فشارخون بالا را میتوان با استفاده از روشهای درمان خانگی مانند استفاده از کرفس، موز، سیر، نوشیدن آب، مصرف سیب و بادام تا حد زیادی درمان کرد. درصورتیکه با این روشها موفق به کنترل فشارخون نشدید باید به پزشک مراجعه کرده و از درمانهای دارویی کمک بگیرید.
غفوری با اشاره به علائم بیماری فشارخون بالا گفت: فشارخون بالا معمولا علامت یا علائم هشداردهندهای ندارد و بسیاری از افراد نمیدانند که به آن مبتلا هستند. اندازه گیری فشارخون تنها راهی است که میتوان فهمید آیا فشارخون بالاست یا خیر. افراد سالهای زیادی ممکن است به این بیماری دچار باشند، ولی متوجه نباشند. فشارخون بالا اگر کنترل نشود، منجر به بیماریهای سکته قلبی و سکته مغزی شده و به سرخرگها آسیب میرساند. از جمله علائم شایع فشارخون بالا میتوان به سرگیجه، سردرد و خون ریزی بینی اشاره کرد.
عضو انجمن گوارش و کبد ایران ادامه داد: فشارخون بالا میتواند اولیه یا ثانویه باشد، در نوع اول علت خاصی نمیتوان برای آن یافت و تنها ۹۵ درصد از موارد را شامل میشود. نوع ثانویه نوعی از فشار خون بالایی است که علت مشخصی دارد و تنها ۵ درصد موارد را شامل میشود. عوامل خطر ایجاد فشارخون بالا به دو دسته قابل تغییر مانند چاقی، استعمال دخانیات، مصرف الکل، دیابت و فشارخون غیرقابل تغییر مانند سن، جنس، نژاد و ارث طبقه بندی میشود.
او با اشاره به جنسیت افراد در بیماری فشار خون تصریح کرد: فشارخون در سنین پایین فرقی ندارد و یکسان است، اما بعد از بلوغ احتمال بالا بودن سطح فشارخون در آقایان تا ۵۰ سالگی بالا میرود. فشار خون به طور عمده با استفاده از تغییر شیوه زندگی بیماران و سپس با استفاده از دارو درمانی بهبود می یابد. تغییر شیوه زندگی شامل کاهش وزن، ترک کردن سیگار، داشتن یک برنامه غذایی مناسب (برنامه غذایی مناسب شامل غذاهای کم چربی، کم سدیم و مصرف روزانه میوه و سبزیجات) است، انجام ورزش های مناسب به خصوص ورزش های هوازی است. بعد از تغییر شیوه زندگی دارو درمانی می تواند بسیار کمک کننده باشد.
علائم فشار خون بالا و راههای درمان آن
عضو انجمن گوارش و کبد ایران گفت: فشارخون بالا معمولا علائم هشداردهندهای ندارد و بسیاری از افراد نمیدانند که به آن مبتلا هستند.
بیشتر بخوانید
امتیاز: 0
(از 0 رأی )
نظرهای دیگران