اسدالله حیدری در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه بهترین زمان برای پیشگیری از بیماری تنبلی چشم زیر پنج سالگی است، اظهار کرد: بهزیستی همه ساله برای حفظ و ارتقاء سلامت بینایی کودکان برنامه پیشگیری از تنبلی چشم را در سنین سه تا شش سال اجرا میکند.
وی با اشاره به علائم تنبلی چشم ادامه داد: زمانی که کودک دچار کاهش دید در یک یا هر دو چشم باشد به نحوی که حتی پس از استفاده از عینک و یا در صورت جراحی باز هم دیدش کامل نشود و مانند سایر افراد قادر به دیدن نباشد دچار تنبلی چشم شده است.
این مسئول افزود: در کشور ما بیش از یک میلیون نفر مبتلا به تنبلی چشم وجود دارد و این اختلال اولین علت نابینایی و کم بینایی خفیف تا شدید و دومین علت کاهش بینایی در کودکان است.
حیدری اضافه کرد: بیماری تنبلی چشم میتواند بیماری پنهانی باشد و عدم تشخیص و درمان به موقع آن میتواند موجب کاهش بسیار شدید و دائمی دید یک یا هر دو چشم و گاهی نابینایی شود .
مدیرکل بهزیستی البرز توضیح داد: تنها راه پیشگیری از تنبلی چشم تشخیص به موقع عوامل ایجاد کننده آن است و در برنامه پیشگیری از تنبلی چشم بهزیستی، چشم همه کودکان در سالهای سه، چهار، پنج و شش سالگی مورد غربال قرار میگیرد.
وی گفت: در حال حاضر ۳۴ پایگاه غربالگری بینایی در سراسر استان فعال است و در سال ۹۹ تعداد ۶۲ هزار ۴۷۷ نفر تحت پوشش برنامه غربالگری بینایی قرار گرفتند.
حیدری اضافه کرد: والدین توجه داشته باشند جهت پیشگیری از اختلالات بینایی فرزندانشان به پایگاه سنجش بینایی مراجعه کنند و در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در این حوزه میتوانند از اداره بهزیستی شهرستان محل سکونت خود اطلاعات لازم را کسب کنند.
چه زمانی سن طلایی تشخیص و درمان تنبلی چشم است؟
مدیرکل بهزیستی البرز گفت: بهترین زمان برای پیشگیری از بیماری تنبلی چشم زیر پنج سالگی است.
بیشتر بخوانید
امتیاز: 0
(از 0 رأی )
نظرهای دیگران