حسن امیریان در گفتوگو با ایسنا در ارتباط با اهمیت نرخ مصوب موجود در رستورانها بیانکرد: منوی استفاده شده در رستورانها آنچنان ملاک نیست و ملاک نرخ مصوبی است که ابتدا توسط انجمن حقوق مصرفکننده و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تائید شده وسپس توسط اتحادیه توزیع میشود، نرخ مصوب در جلوی پیشخوان واحدصنفی نصب میشود و مهر اتحادیه دارد.
وی افزود: منو رستورانها تنها برای تعیین غذاست و برای تعیین قیمت ملاک نرخ مصوب میباشد. در مشهد، از ابتدای سال نزدیک به ۹هزار و ۳۰۰ بازرسی توسط اتحادیه انجام شده است که گاهی سازمان تعزیرات، بهداشت و ... نیز در این بازرسیها همراه ما بودهاند و در این بازرسیها، تنها تعداد بسیار اندک و انگشتشماری مشاهده شدهاند که منوی ارائهشده رستوران از نرخ مصوب ارائهشده قیمتهای بالاتری داشته است.
رئیس اتحادیه رستورانداران مشهد خاطرنشانکرد: شاید منوی استفادهشده در برخی رستورانها با قیمتهایی پایینتر از نرخ مصوب برای جذب بیشتر مشتری ارائه شود؛ اما برعکس این موضوع در سطح شهر مشاهده نمیشود.
در رستورانها گرانی داریم اما گرانفروشی نداریم
وی درخصوص عدم تطابق نرخ مصوب با گرانیهای اخیر اظهار کرد: در حال حاضر، نرخها به هیچ عنوان عادلانه نیست و ما در واحدهای صنفی گرانیداریم، اما گرانفروشی نداریم و بلکه ضرر هم داریم. زمانی که نرخ مصوب به واحدها داده شده، برای مثال روغن مایع ۱۶کیلویی ۱۳۰هزار تومان بوده است در حالیکه در حال حاضر این روغن با قیمت ۴۰۰ هزار تومان به فروش میرسد. همچنین برنج در آن زمان کیلویی ۲۲هزار تومان و در حال حاضر کیلویی ۴۲هزار تومان و گوشت کباب برگ در آن زمان کیلویی ۱۷۰هزارتومان و در حال حاضر کیلویی ۲۵۰هزار تومان میباشد.
رئیس اتحادیه رستورانداران مشهد در ارتباط با لزوم افزایش نرخ مصوب باتوجه به گرانی مواد اولیه گفت: درحال حاضر واحدهای صنفی ما با این قیمتها ضرر میدهند و علت آن است که برای مثال یک پرس چلوشیشلیک در شاندیز به وزن ۴۵۰گرم با ۳۵۰گرم برنج، ۱۹۰هزار تومان ات؛ درحالیکه نرخ همین شیشلیک در شهر با قیمت ۱۴۰هزارتومان به فروش میرسد. تفاوت در این است که واحدهای فروشنده در شاندیز به ازای فروش هر شیشلیک ۲۰ تا ۲۵ هزارتومان سود میکنند؛ اما واحدهای داخل شهر به ازای فروش این محصول تا ۲۵هزارتومان ضرر میکنند.
امیریان اضافه کرد: ما در اتحادیه از شهرهای تهران، تبریز، اصفهان، قم و... استعلام گرفتهایم و به هیچ عنوان در هیچیک از این شهرها انجمن حمایت از حقوق مصرفکننده نرخ نمیدهد. بسیاری از رستورانهای برند شهر ما که در کشور هم مشهورند درحال جمعآوری واحد خود هستند. نرخ غذا باید توسط خود اتحادیه تعیین شود و در تمام دنیا و ایران نیز همینگونه است و علت شکایت ما از انجمن این است که حدود شش ماه طول میکشد تا نرخنامه جدید را ارائه دهد.
وی درخصوص تبعات تعطیلی واحدها در این صنف عنوانکرد: زمانی که رستورانهای بزرگ سطح شهر اقدام به تعطیلی و جمعآوری واحد صنفی خود میکنند؛ هریک حدود ۷۰کارگر دارند که متاسفانه همگی بیکار میشوند و این اقدام عملا به ضرر قشر کارگر تمام میشود و میتواند باعث بروز فسادهایی در جامعه شود.
رئیس اتحادیه رستورانداران مشهد تشریح کرد: قیمت خورشتها شاید آنچنان تغییری نکند و تغییرات به واسطه افزایش قیمت گوشت و بیشتر در اقلامی مانند چلوشیشلیک، چلوماهیچه و .... اتفاق میافتد که دهکهای متوسط و بالای جامعه به سراغ آنها میروند. ما در واقع به قشر مرفه جامعه سوبسید میدهیم و به قشر ضعیف جامعه سوبسیدی نمیدهیم. برای اکثریت این قشر مرفه شاید ۳۰هزارتومان عددی نباشد، اما ما این ضرر را در واحدها میکنیم تا این مقدار سوبسید را به فردی بدهیم که شاید ماشینش دومیلیارد تومان ارزش داشته باشد.
امیریان در ارتباط با ارائه نرخ نامه با تاخیر فراوان توسط انجمن حمایت از حقوق مصرفکننده بیانکرد: ما سال ۹۷ نرخ تقاضا کردیم و در سال ۹۸ این نرخ با نصف قیمت قیمت درخواستی به ما داده شد و از زمانی که نرخ درخواست میکنیم تا زمانی که نرخی داده میشود در واقع نرخها سوخته است.
وی ادامه داد: زمانی که واحدها به ما میگویند که فروش شیشلیک و کباب برگ صرفهای برای ما ندارد؛ میگوییم که نفروشید و آن را از منو حذف کنید، اما آنها میگویند که مرغ هم گران شده و با این حساب دیگر نمیتوان چیزی فروخت.
تعطیلی 100 تا 150 رستوران طی 6 ماه اخیر در مشهد
رئیس اتحادیه رستورانداران مشهد در خصوص امار تعطیلی واحدها در این صنف اظهار کرد: در چند ماهه اخیرا حدودا ۱۰رستوران برند مشهد واحدهای خود را جمعآوری کردهاند و در ۶ماهه اخیرا حدود ۱۰۰الی ۱۵۰ واحد صنفی در شهر جمعآوری کردهاند.
امیریان در ارتباط با عدم ارائه تسهیلات کرونایی به این صنف عنوانکرد: به اعضای ما تاکنون با وجود اینکه درخواست کردهایم، تسهیلات کرونایی داده نشده است و سنگاندازیهای زیادی برای ندادن این تسهیلات میشود. همچنین اعلام شده که اگر تا آخر سال بیمه تامین اجتماعی تسویه نشود، نه تنها تسهیلاتی داده نمیشود، بلکه واحد صنفی جریمه هم میشود.
ضرر 25 هزار تومانی رستورانداران مشهد در فروش هر پرس شیشلیک
رئیس اتحادیه رستورانداران مشهد در خصوص لزوم افزایش نرخ مصوب در این صنف با توجه به گرانی مواد اولیه گفت: درحال حاضر واحدهای صنفی ما با این قیمتها ضرر میدهند، واحدهای فروشنده در شاندیز به ازای فروش هر پرس شیشلیک ۲۰ تا ۲۵هزارتومان سود میکنند؛ اما واحدهای داخل شهر به ازای فروش این محصول تا ۲۵ هزارتومان ضرر میکنیم.
بیشتر بخوانید
امتیاز: 0
(از 0 رأی )
نظرهای دیگران