منصور غلامی روز یکشنبه در نخستین کنفرانس ملی آسیب شناسی آموزش و یادگیری الکترونیکی در ایران که به صورت مجازی در وزارت علوم برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به شرایط موجود، نگاه آموزش عالی کشور و آموزش عمومی باید به سمت استفاده از فناوری های آموزش مجازی و به روز کردن دانش و توانمندی فناورانه باشد چرا که این امر ضرورتی اجتناب ناپذیر در ایام حاضر است.
وزیر علوم خاطرنشان کرد: بعد از یک نیمسال تحصیلی ارائه آموزش مجازی باید نگاه نقادانه به آنچه اتفاق افتاد، داشته باشیم. آسیب شناسی آنچه در آموزش های الکترونیکی رخ داد، ارزشمند است. شیوع ویروس کرونا باعث ایجاد جهش جدی و غیرقابل پیش بینی در سطح جوامع به نسبت گذشته شد؛ در این مورد به سطحی از پیشرفت در فناوری رسیدیم که بتوانیم آموزش ها را به صورت مجازی ارائه کنیم.
به گفته غلامی، ارتباط بیشتر، کامل تر و دقیق تر در تمام سطوح جامعه برقرار می شود و نگاه به آموزش عالی در آینده باید بر بستر حفظ، ارتقا و بهره گیری از ظرفیت های فناوری اطلاعات باشد. تقویت و تعمیق استفاده از فناوری های جدید و تقویت زیرساخت های مورد نیاز آموزش الکترونیکی باید در برنامه ریزی ماه ها و سال های پیش رو قرار گیرد.
وزیر علوم تاکید کرد: نسل جوان، استعداد بالایی در انطباق با شیوههای جدید دارد و این ظرفیت انطباق در جامعه علمی بیشتر از بخش های دیگر دیده می شود.
غلامی افزود: همه گیری بیماری کرونا در جهان، اشتراک جوامع در حل مسائل پیش آمده ناشی از این بیماری را بدون توجه به پیشرفت علمی و فناوری کشورها فراهم آورد. شیوع ویروس کرونا باعث یک جهش جدی و غیر قابل پیش بینی در سطح جوامع به نسبت گذشته شد و ما در این راستا به سطحی از پیشرفت در فناوری رسیدیم که بتوانیم آموزش ها را به صورت مجازی ارائه کنیم.
وی با بیان اینکه در برخی از مراکز علمی و دانشگاهی از دوره های گذشته آموزش ها به صورت الکترونیکی بود، افزود: این موضوع عمومیت نداشت بنابراین در مجموعه علمی کشور برای به کارگیری آموزش مجازی از لحاظ فعالیت ها در سطح دانشگاه های کشور ظرفیت خوبی فراهم شد، چنانچه سرعت غیر قابل پیش بینی برای اجرای این نوع آموزش در دانشگاه ها شکل گرفت.
غلامی با بیان اینکه شرایط شیوع بیماری کرونا باعث شد ارتباط بیشتر، کامل تر و دقیق تر در تمام سطوح جامعه برقرار شود، گفت: نگاه به آموزش عالی در آینده باید بر بستر حفظ، ارتقاء و بهره گیری از ظرفیت های فناوری اطلاعات باشد؛ امروز نگاه ما باید به سمت استفاده از فناوری های آموزش مجازی و به روز کردن دانش و توانمندی فناورانه باشد، زیرا این کار ضرورتی اجتنابناپذیر در ایام حاضر و پیش رو است.
وی در ادامه افزود: هدف کلی از ایجاد و توسعه آموزش الکترونیکی، فراهم کردن امکان دسترسی یکسان، رایگان و جست و جو پذیر در دوره های تحصیل و ایجاد فضای آموزشی یکنواخت برای اقشار مختلف جامعه در هر نقطه و بهینه سازی شیوه های ارائه مطالب درسی به منظور یادگیری عمیق تر و جدی تر است.
وزیر علوم با تاکید بر استفاده دانشگاه ها از آموزش های ترکیبی و آماده ساختن استادان و دانشجویان برای استفاده بهینه از این سیستم آموزشی خاطرنشان کرد: راه برای گسترش شیوه ها و طراحی جدید و فناوری های به روز در کشور باز است و این موضوع باید جزو سیاست های کلان قرار گیرد تا بررسی ها و پیگیری ها برای اجرای آن شکل گیرد.
وزیر علوم: منتظر بازگشت آموزشهای پیشین نباشید
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در شرایط فعلی کشور، آموزش عالی نباید منتظر بازگشت سیستمهای پیشین آموزشی باشد.
بیشتر بخوانید
امتیاز: 0
(از 0 رأی )
نظرهای دیگران