روزنامه اعتماد با رامین مهمانپرست، دیپلمات پیشین درباره گفتوگوهای اخیر در مسقط گفتوگو کرده است.
به گزارش اعتماد، بخشهای مهم این گفتوگو را در ادامه میخوانید:
- آقای ترامپ بهدنبال اتخاذ یک رویکرد صرفا سیاسی نیست، بلکه در پی دستیابی به توافقهایی است که منافع اقتصادی مشخصی برای ایالاتمتحده به همراه داشته باشد. از این منظر، حتی در قبال ایران نیز اگر رییسجمهوری امریکا بتواند به یک تفاهم دست یابد، دستیابی به منافع اقتصادی را نیز بخشی از آن خواهد دانست.
- ابقه عمان در ارتباط با ایران مثبت و قابلاتکا بوده است، چه از منظر مواضعی که این بازیگر نسبت به جمهوری اسلامی ایران داشته و چه از لحاظ نقشی که تاکنون در زمینه تسهیلگری مذاکرات ایفا کرده است. این انتخاب از منظر ایران بدون اشکال بود.
- آقای ترامپ شخصیتی خاص دارد؛ با وجود مواضع ادعایی و گاه تند، چنانچه توافقی حاصل نشود، بهسادگی مواضع خود را تغییر میدهد. از همین رو به باور من، درنهایت ایشان پذیرفت که دیدگاههای ایران نیز باید در فرآیند مذاکرات مورد توجه قرار گیرد و به همین دلیل بود که کشور عمان را به عنوان میانجی و میزبان گفتوگوهای غیرمستقیم میان تهران و واشنگتن پذیرفت.
- باید توجه داشت که ادعای برچیده شدن کامل برنامه هستهای ایران، بیش از آنکه مبتنی بر واقعیت باشد، روایت مخالفان توافق است؛ چه در داخل رژیم صهیونیستی که جریانهای تندرو حاکم بر آن بهدنبال تشدید درگیری هستند و چه در میان برخی جریانهای داخلی ایران که بهطور کلی مخالف توافق بوده و حتی ممکن است مخالفتی با وقوع درگیری نداشته باشند.
- صحبت از «چراغ سبز» دونالد ترامپ به خواستههای ایران هنوز زود است؛ چراکه مشخص نیست آیا امریکاییها با رویکرد ایران در حوزه فعالیتهای هستهای موافقت کردهاند یا خیر. طرفین همچنان وارد جزییات نشدهاند. با این حال، همین میزان از فضای مثبت و سازندهای که برای تعیین چارچوب مذاکرات ایجاد شده و توافق بر ادامه مسیر گفتوگو صورت گرفته، بهتنهایی برای عصبانیت رژیم صهیونیستی کفایت میکند.
منبع: etemadonline-707741