hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > خبرها > اخبار ویژه > از سکوت تا "بذرپاش گیت"؛ الیاس نادران به دنبال چیست؟

از سکوت تا "بذرپاش گیت"؛ الیاس نادران به دنبال چیست؟

 الیاس نادران نماینده تهران یکی از مهره‌های کلیدی مجلس یازدهم به شمار می‌رفت که پیش از تشکیل این دوره مجلس نام او مکرر به گوش می‌رسید، اما با آغاز کار مجلس یازدهم و انتخابات هئیت رئیسه و کمیسیون‌های تخصصی کم کم به حاشیه رفت و کمتر از او شنیده شد تا انتخاب بذرپاش به ریاست دیوان محاسبات و نامه به قالیباف و هشتگ بذرپاش گیت.
به گزارش فرارو، «بذرپاش گیت» هشتگی است که نادران در رشته توئیت‌هایی می‌خواهد آن را در مخالفت با ریاست مهرداد بذرپاش به عنوان رئیس دیوان محاسبات، ترند کند. او در این رشته توئیت‌ها می‌نویسد: «عده‌ای با فشار به کمیسیون بودجه طرح تامین مالی کالا‌های ضروری و رسیدگی به طرح تامین قیر پروژه‌های عمرانی را از دستورکار کمیسیون خارج و رئیس دیوان محاسبات را با عجله به نتیجه دلخواهشان رساندند. مساله پرونده بذرپاش در مجلس چالش صداقت در ارائه سوابق کاری سرقت علمی در رساله، مسائل مالی مطروحه جعل و رفع ابهاماتی است که حیثیت مجلس دانشگاه و بسیج دانشجویی را به چالش کشیده است. چالش رئیس مجلس نیز این است که تکلیف خود را با کلونی بذرپاش که بعضا به عنوان دستیار و مشاور دوره‌اش کرده‌اند روشن کند و بدون هرگونه مسامحه و مصلحت‌اندیشی، حیثیت مجلس را اعاده نماید. حل این معضل چند راهکار دارد: استعفای بذرپاش، عزل وی بر اساس تبصره ماده ۱۱ قانون محاسبات عمومی، استیضاح مطابق تبصره ۴ ماد ه ۲۴ آیین‌نامه داخلی، رسیدگی توسط کمیسیون اصل نود قانون اساسی و تعیین هیات رسیدگی مستقل توسط رئیس مجلس.»

او پیش از این نیز طی نامه‌ای به محمدباقر قالیباف رئیس مجلس در خصوص فرایند انتخاب مهرداد بذرپاش و تخلفات صورت گرفته نکاتی را مطرح کرد و کمیسیون بودجه و هیات رئیسه آن را در انتخاب مهرداد بذرپاش به «تخلف» متهم کرد.

نادران در این نامه با تاکید بر اینکه «برخلاف ادعای آقای رئیس مجلس فرآیند‌های قانونی در روند انتخاب رئیس دیوان محاسبات طی نشده» نوشت: «حتی اگر با توجه به تفسیر خاص، ظاهر آیین‌نامه هم رعایت شده باشد، به‌دلیل ابهام حداقل ۲۰ سال سابقه کار، رعایت آیین‌نامه ابلاغی کمیسیون آیین‌نامه داخلی مجلس و مخدوش بودن اطلاعات تقدیمی به کمیسیون و نمایندگان و عدم استعلام از مراجع ذی‌صلاح، لازم است کمیسیون‌های ذی‌ربط (برنامه و بودجه، اصل۹۰، آیین‌نامه داخلی و...) تحقیقات جامع را در این رابطه انجام دهند و نتیجه بررسی‌های خود را منتشر کنند.»
 
نادران همچنین تاکید کرد که «اگر این امر صورت نپذیرد شخصا به‌همراه تعدادی از نمایندگان محترم بررسی‌های خود را تکمیل و نتیجه تحقیقات را به سمع و نظر نمایندگان محترم و مردم شریف ایران خواهیم رسانید و تا حصول نتیجه کار را ادامه خواهیم داد.»

او که این روز‌ها عضو کمیسیون برنامه و بودجه است دستش از نایب رئیسی مجلس، ریاست بر کمیسیون‌های اقتصادی و مرکز پژوهش‌های مجلس کوتاه شده است در حالی که پیش از این گمان می‌رفت او حداقل یکی از گزینه‌های ریاست بر کمیسیون برنامه و بودجه مجلس باشد.

نادران که هم رقیب حاجی بابایی در رقابت بر سر ریاست کمیسیون برنامه و بودجه و هم زاکانی بر سر ریاست مرکز پژوهش‌های مجلس بود از هر دو بازماند. هر چند خود او در این باره سکوت کرد، اما عباس نادران فرزندش راه پدر را نرفت و به مدیریت مجلس به خصوص به خاطر بی‌توجهی به پدر و نادیده گرفتنش در توزیع قدرت در مجلس انتقاد کرد و در توییتی هیئت رییسه مجلس را به لابی بر سر کمیسیون برنامه و بودجه مجلس متهم کرد تا بدین‌صورت نارضایتی الیاس نادران از توزیع قدرت در مجلس نمایان شود هر چند خود سخنی در عیان نگفته باشد.

توئیت عباس نادران موجب شد تا رابطه شکراب نادران و قالیباف بیشتر به چشم بیاید؛ آن هم در حالی که هنگام رقابت حاجی بابایی و قالیباف برای ریاست مجلس، الیاس نادران در قامت یک حامی تمام عیار از قالیباف ظاهر شده و مدام در حمایت از او توئیت کرده بود، اما انگار ریاست قالیباف به معنای معامله با پایداری‌ها بود، معامله‌ای که یک سرش سهم‌خواهی پایداری‌ها بود و به قربانی شدن امثال نادران منجر شد.

هر چند سوابق نادران نشان می‌دهد که او کمتر تمایل به ریاست دارد و از او بیشتر به عنوان چهره‌ای پشت پرده یاد می‌شود. چهره پشت پرده‌ای که در حال حاضر هم هدایت تیمی از نمایندگان اقتصاددان اصولگرا را برای تهیه و تنظیم طرح‌های اقتصادی در مجلس بر عهده دارد. شاید به همین خاطر از او در مجلس یازدهم تا این اواخر کمتر شنیده شد.

اما مسئله ریاست بذرپاش بر دیوان محاسبات موجب شد تا نادران که تا پیش از این در ماجرای تاجگردون و طرح‌های اقتصادی سکوت اختیار کرده و در پشت پرده بود به صحنه بیاید و در ماجرای انتخاب بذرپاش به عنوان رییس دیوان محاسبات از منتقدان عملکرد مجلس شود و در نامه‌اش به قالیباف برخلاف سخنان رییس مجلس، روند انتخاب بذرپاش را غیرقانونی بخواند. نامه‌ای که آغاز دوباره‌ای برای نادران بود.

حالا درست وقتی که نادران دست به توئیت زنی زده است و از لاک انزوایش خارج شده است، فرید مدرسی فعال رسانه‌ای و روزنامه نگار در صفحه توئیترش از استعفای او خبر می‌دهد.
 
مدرسی در این باره نوشته است: ‏آقای ‎الیاس نادران مدتی است دنبال ‎استعفا از نمایندگی مجلس است؛ آن هنگام که در نائب رئیسی و ریاست کمسیون بودجه جای نگرفت و مدت مدیدی قهر کرد و حتی توئیت هم نمی‌زد. با توئیت دیروزش فکر می‌کنم، اگر بذرپاش برکنار نشود، او استعفایش را اجرایی می‌کند.

به نظر می‌رسد نادران که در مجلس یازدهم به جبر بازی‌های سیاسی به حاشیه رانده شده حالا حیثیت خود را بر سر بذرپاش گیت گذاشته است او که تا پیش از این، مقهور بازی رفقای هم مسلک خود شده و گویی مبهوت شده به حاشیه رفته بود حالا قصد دارد تا رقابت با رفقای اصولگرایش را در قالب این هشتگ ادامه دهد. اگر مدرسی درست گفته باشد بذرپاش گیت آخرین امید نادران در مجلس یازدهم است.
 
سابقه موضع‌گیری‌های جنجالی نادران در مجلس هشتم و نهم
البته سابقه نادران نشان می‌دهد او پیش از این در مجلس هشتم و نهم نیز موضع‌گیری‌های جنجالی داشته است. چنانچه در جریان زیر سؤال رفتن مدرک تحصیلی محمدرضا رحیمی، معاون امور حقوقی و پارلمانی محمود احمدی‌نژاد، در صحن مجلس هشتم مدارکی را در رابطه با اینکه رحیمی خود را دکتر معرفی کرده‌ است به نمایش گذاشت و خواستار روشن شدن وضعیت مدرک تحصیلی او شد.

نادران همچنین گفته بود «محمدرضا رحیمی رئیس حلقه خیابان فاطمی است که در مورد منابع فاسد و توزیع آن‌ها تصمیم گیری می‌کرد و تقریبا تمام اعضای این حلقه به جز وی دستگیر شده اند و این که کسی را به دلیل مسئولیت اجرایی مستثنی کنند، نه عادلانه است و نه اقدام درستی است.»

اظهارات او درباره رحیمی به حدی بر محمود احمدی‌نژاد گران آمد که در جمع خبرنگاران از رئیس دستگاه قضایی خواست که «با سرعت به شکایت رحیمی در خصوص افترای چند نماینده مجلس به وی رسیدگی کند تا مردم احساس امنیت کنند.»

اما موضع‌گیری‌های او تنها به نزدیکان احمدی‌نژاد محدود نماند. مواضع او در دوران ریاست جمهوری حسن روحانی نیز جنجالی شد. او که پس از انتخاب حسن روحانی سکوت اختیار کرده بود در ۵ آبان ۹۲ و در جریان بررسی صلاحیت صالحی امیری (وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان) سکوتش را شکست و بار دیگر جنجال‌آفرین شد.

این نماینده مجلس، صالحی امیری را همچون مشایی دانست و به نمایندگان توصیه کرد نگذارند مشایی دیگری در عرصه سیاست ایران به وجود بیاید، چون نسبت صالحی‌امیری با روحانی همان نسبت مشایی با احمدی‌نژاد است.

نادران آن روز در مجلس نهم از ارتباط «د. س.» متهم پرونده بیمه ایران با صالحی‌امیری و دستور ضرب و شتم چند متهم که منجر به خودکشی یکی از آن‌ها نیز شده بود در دوران مدیریت صالحی‌امیری در استان خوزستان گفت و مجلس را در بهت و حیرت فرو برد. اظهارات نادران چنان بود که دفاعیات صالحی‌امیری میسر نیفتاد و از مجلس رای اعتماد نگرفت.

نادران حالا در مجلس یازدهم پس از مدتی سکوت، بر آن شده تا از بذرپاش گیت بگوید و به قول خودش حیثیت مجلس را اعاده کند. او که سال‌ها پیش در پنجم اسفندماه ۱۳۹۰ در خصوص راه‌های مبارزه با فساد در کشور و در گفت و گویی جنجالی گفته بود: «به اعتقاد من فساد مثل یک خوره برای نظام سیاسی کشوراست که مثل موریانه به پایه‌های نظام می‌زند و اگر نظامی خودش را نسبت به فساد بیمه نکند و به مردم این اطمینان را ندهد که در مراجع تصمیم گیری اساسی افرادی که هستند پاکدست و مورد اعتماد هستند و هیچ خدشه‌ای نسبت به رفتارشان نیست، کشور چالش‌های جدی پیدا خواهد کرد.»
امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو