hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > گلستان > همایش تجلیل از چهره‌های ماندگار صلح و سازش در گلستان/توسعه فرهنگ صلح و سازش، نقش مؤثری در کاهش پرونده‌های قضایی دارد

رئیس کل دادگستری گلستان

همایش تجلیل از چهره‌های ماندگار صلح و سازش در گلستان/توسعه فرهنگ صلح و سازش، نقش مؤثری در کاهش پرونده‌های قضایی دارد

رئیس کل دادگستری گلستان از رهایی ۱۸ محکوم به قصاص با میانجی‌گری بزرگان، علما و معتمدان اقوام استان خبر داد و گفت: توسعه فرهنگ صلح و سازش، نقش مؤثری در کاهش پرونده‌های قضایی دارد.

حیدر آسیابی افزود: با تشکیل دادگاه‌های صلح، حجم ارجاع پرونده‌ها به مراجع بالادستی کاهش یافته و موفق شده‌ایم بسیاری از اختلافات را به مصالحه ختم کنیم.

تاکنون ۱۸ محکوم به قصاص با تلاش معتمدان و پویش‌های مختلفی که در استان برگزار شده، از قصاص نجات یافته‌اند. این اقدام علاوه بر جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی، موجب تحکیم روابط بین اقوام و مذاهب در گلستان شده است.

وی با اشاره به تأثیرگذاری بزرگان، ریش‌سفیدان و علمای شیعه و سنی در روند صلح و سازش گفت: تاکنون ۱۸ محکوم به قصاص با تلاش معتمدان و پویش‌های مختلفی که در استان برگزار شده، از قصاص نجات یافته‌اند. این اقدام علاوه بر جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی، موجب تحکیم روابط بین اقوام و مذاهب در گلستان شده است.

رئیس کل دادگستری گلستان با تأکید بر اهمیت سازش در کاهش دعاوی قضائی افزود: این فرهنگ نه‌تنها یک ضرورت اجتماعی بلکه توصیه‌ای دینی و قرآنی است. در بسیاری از پرونده‌های قتل، خانواده مقتول در جلسات صلح و سازش به رضایت رسیده‌اند. حتی در مواردی که اولیای دم حاضر به مذاکره نبودند، در جلسات مشاوره و مصالحه به نتیجه رسیده‌ایم. در یک مورد، پس از برگزاری جلسه سازش، خانواده مقتول نه‌تنها از قصاص گذشت کردند، بلکه سرپرستی فرزند معلول قاتل را نیز بر عهده گرفتند.

وی در پایان با اشاره به نقش مؤثر خیرین در این روند گفت: بسیاری از خیرین علاوه بر کمک مالی برای آزادی زندانیان، در حل و فصل پرونده‌های قصاص نیز فعال هستند.

 

۱۱۳ هیئت صلح در استان گلستان فعال است

آسیابی از فعالیت ۱۱۳ هیئت صلح در استان خبر داد و گفت: ۵۰۰ پرونده از ورود به چرخه قضایی جلوگیری شده و هدف ما این است که صلح و سازش را به مرحله قبل از تشکیل پرونده برسانیم. نمونه‌ای از این اقدامات در جریان سفر ریاست قوه قضاییه به گلستان رقم خورد که منجر به مصالحه بین سازندگان و خریداران یک مجتمع طلافروشی شد.

وی با بیان اینکه به طور میانگین ۴۵ درصد پرونده‌ها به صلح و سازش ختم شد، افزود: در قالب پویش‌های مختلفی که در راستای صلح و سازش، برگزار شد از ورود به زندان ۳۸ نفر گلستانی جلوگیری شد.

آسیابی، صلح و سازش را یک ضرورت اجتماعی دانست و گفت: این ضرورت برای استحکام روابط اجتماعی لازم است از سویی دیگر صلح و سازش، طرفین پرونده را با رضایت از مراجع قضایی و شورای حل اختلاف خارج می‌کند لذا برای قوه قضاییه و طرفین پرونده، مصالحه بر رسیدگی قضایی پرونده و صدور حکم ارجحیت دارد.

رئیس کل دادگستری گلستان با تأکید بر اهمیت سازش در کاهش دعاوی قضایی افزود: این فرهنگ نه‌تنها یک ضرورت اجتماعی بلکه توصیه‌ای دینی و قرآنی است و در بسیاری از پرونده‌های قصاص، اولیای دم در جلسات صلح و سازش به رضایت رسیده‌اند. حتی در مواردی که اولیای دم حاضر به مذاکره نبودند، در جلسات مشاوره و مصالحه به نتیجه رسیده‌ایم. در یک مورد، پس از برگزاری جلسه سازش، اولیای  نه‌تنها از قصاص گذشت کردند، بلکه سرپرستی فرزند معلول قاتل را نیز بر عهده گرفتند.

وی در پایان با اشاره به نقش مؤثر خیرین در این روند گفت: بسیاری از خیرین علاوه بر کمک مالی برای آزادی زندانیان، در حل و فصل پرونده‌های قصاص نیز فعال هستند. امیدواریم با ترویج این فرهنگ، شاهد افزایش صلح و سازش در استان باشیم و بتوانیم پیش از تشکیل پرونده‌های قضایی، اختلافات را با کمک معتمدان محلی حل و فصل کنیم.

در این مراسم جایزه صلح استان گلستان به حسین مقدم از شهر گرگان با ۵۳ سال فعالیت در صلح و سازش اهدا شد.

 

همچنین از ۳۵ فعال حوزه صلح و سازش استان قدردانی شد.

نخستین همایش تجلیل از چهره‌های ماندگار صلح استان گلستان با معرفی ۳۵ فعال عرصه صلح و سازش امروز در گرگان برگزار شد.
امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو