فرادید| این باسیلیکا (Basílica) یا قصر رومی که قدمتش به حدود ۲ هزار سال پیش و اواخر دهه ۷۰ یا اوایل دهه ۸۰ میلادی میرسد، بخشی از میدان شهر بوده است.
به گزارش فرادید، آثار حفاریشده در لندن شامل شالودههای سنگ آهکی از یک قصر رومی عظیم دوطبقه میشود، جایی که مقامات تصمیمات سیاسی و قانونی مهمی اتخاذ میکردند.
اندرو هِندِرسون-شوآرتس، رئیس بخش تأثیر عمومی در موزه باستانشناسی لندن توصیح داده: «اهمیت این محوطه اینست که قصر رومی قطب تجاری، اجتماعی و اقتصادی لندن بوده است. اینجا محل تصمیمگیریهای تجاری بزرگ و معاملات تجاری مهم بوده است. اینجا محل حل و فصل اختلافات مردم نزد یک قاضی بوده است. اینجا محل بحث و گفتوگو درباره تصمیماتی بوده که میتوانسته بر تغییرات در لندن دوران رومی اثر بگذارد.»
باستانشناسان در حال حفاری در سایت باستانی خیابان گریسچرچ که در حال حاضر یک ساختمان اداری روی آن قرار دارد
آنچه تاکنون کشف شده، شالودههای یک ساختمان دو طبقه تقریباً به اندازهی یک استخر شنای المپیک است که به شکل شگفتآوری سالم ماندهاند. این سازه بین سالهای ۷۸ تا ۸۴ میلادی ساخته شده، تنها چند دهه پس از آن که ارتش روم نخستین بار به بریتانیا حمله کرد.
در حفاریها علاوه بر دیوارها، چندین آثار باستانی از جمله یک کاشی سقفی مُهرشده با نشان یک مقام رسمی از شهر باستانی نیز کشف شده است.
بخشی از دیوار تازه حفاری شده باسیلیکای رومی در لندن.
یک نقاشی از نمای باسیلیکای رومی لندن که بهتازگی کشف شده است.
هرتشتن پراپرتیز، شرکت عمرانی که مالک زمین است و مجوز برنامهریزی برای یک برج اداری جدید را دارد، متعهد به ادغام بقایای باستانی در طراحی ساختمان و نمایش آنها در یک مرکز بازدید عمومی شده است.
انتظار میرود این نمایشگاه یک کف شیشهای داشته باشد که بازدیدکنندگان بتوانند دیوارهای قصر رومی را زیر پاهایشان مشاهده کنند.
هندرسون-شوآرتس میگوید: «فکر میکنم حفظ گذشته مهم است. واضح است لندن یک شهر در حال توسعه سریع است و این عالیست که ما با این سرعت در حال رشد هستیم و این همه توسعه در حال انجام است. اما داشتن ارتباط ملموس با گذشته به ما کمک میکند به یاد آوریم از کجا آمدهایم و به ما حس ارتباط با کسانی را میدهد که پیش از ما بودهاند.»
تیم باستانشناسی با حفاریهای بیشتر در آینده امیدوارست به چندین پرسش پاسخ دهد، مانند اینکه چرا از میدان اصلی فقط ۲۰ سال استفاده شد و سپس با میدان بزرگتری جایگزین شد که تا سه قرن بعد، زمان فروپاشی حکمرانی روم به خدمت شهر ادامه داد.
مترجم: زهرا ذوالقدر
منبع: faradeed-228480