hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > بیشترین شکایت بیماران بستری از متخصصین زنان، ارتوپدی و جراحی

بیشترین شکایت بیماران بستری از متخصصین زنان، ارتوپدی و جراحی

معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی کشور گفت: بیشترین شکایت در بخش سرپایی مربوط به دندانپزشکان و پزشکان عمومی و در بستری نیز متخصصان زنان و زایمان، ارتوپدی و جراحی است.
دکتر علی فتاحی، معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی کشور در جمع خبرنگاران گفت: 6 هزار نفر از کادر درمان در سراسر کشور به بیماری کووید 19 مبتلا شده و بیش از 140 نفر از آنها در این مسیر شهید شده‌اند. گروه پرستاری 22 درصد، گروه پزشکان عمومی بیش از 20 درصد، گروه داخلی هشت درصد و گروه زنان با پنج درصد بیشترین مبتلایان به این ویروس را تاکنون تشکیل می‌دهند.
وی در پاسخ به روند رسیدگی به ادعای برخی افراد مبنی بر درمان کرونا با داروهای گیاهی گفت: یکی از وظایف ما در حوزه‌‌های انتظامی سازمان ایجاد محیطی امن و ایمن برای بیمار و کادر درمان است؛ یکی از نکاتی که باید به آن توجه کنیم این است که بیمار نباید دغدغه انتخاب شیوه‌‌های درمانی‌‌اش را داشته باشد ولی متأسفانه حرفه طبابت به علت تقدسی که داشته همواره مورد سوءاستفاده قرار گرفته است و از قدیم نیز به هرکسی اجازه طبابت داده نمی‌‌شد و برای طبابت سوگندنامه داشته‌‌ایم و متأسفانه همیشه شاهد پزشک‌‌نماها هستیم که چه در کسوت پزشک و چه با لباس غیرپزشک، سوءاستفاده می‌‌کنند.
وی افزود: همین هفته پیش شاهد این بودیم که حتی در رسانه ملی یک نفر داروی درمان کرونا را تجویز می‌‌کرد. تجویز هر پروتکلی غیر از پروتکل‌‌های وزارت بهداشت تخلف است؛ چه این امر از سوی پزشک و چه از سوی غیرپزشک باشد نامه‌‌ای به صداوسیما دادیم که اگر تحقیقی در زمینه کرونا برای تجویز این دارو انجام شده است مستندات آن را به ما ارائه کنند، در غیر این صورت از طرف سازمان نظام پزشکی، شخصی که خوردن یک نوشیدنی را در صداوسیما برای مقابله با کرونا مطرح کرده را به دادگاه معرفی خواهیم کرد.
دی کلینیک مجاز به انجام جراحی غیراورژانسی در شب نیست 
وی در پاسخ به سوالی درباره انجام اعمال جراحی در شب در دی کلینیک‌ سینا بیان کرد: دی کلینیک مجاز به انجام عمل جراحی در شب نیست مگر این‌‌که بیمار اورژانسی داشته باشد وگرنه انجام فعالیت در دی‌‌کلینیک در شب غیرمجاز بوده است.
لزوم تربیت نیروی درمانی برای کرونا
وی با بیان این‌‌که عدالت در توزیع نیروی انسانی علوم پزشکی نداریم تصریح کرد: تاکنون درباره نیروی انسانی برای کرونا نگرانی نداشتیم و با توجه به اینکه کارهای غیراورژانسی تعطیل شده بود توانستیم پزشکان را برای درمان کرونا هدایت کنیم اما الان نگرانی وجود دارد و در گروه پرستاری و بهیاری ابتلا به کرونا بیش از پزشکان است و اگر مردم برای مهار کرونا کمک نکنند به مشکل می‌‌خوریم زیرا تربیت پرستاران برای کارهای تخصصی و فنی دشوار است. در جلساتی که در هفته پیش داشتیم گفتم که در شرایط اورژانسی باید به تربیت بهیار و کمک‌‌بهیار بپردازیم. ما حتی باید از پزشکان عمومی دوره‌‌هایی بگذاریم که بتوانند در بخش‌‌های ویژه به خدمت بپردازند.
آمار قصور پزشکی 
معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی درباره قصور پزشکی ثبت شده در سال گذشته بیان کرد: بیمار اختیار دارد که وقتی دچار مشکل می‌شود به سه جا شامل دادسرای عمومی و انقلاب، سازمان تعزیرات حکومتی و دادسرای نظام پزشکی مراجعه کند. در سال گذشته به این سه مرکز حدود 20 هزار شاکی مراجعه کرده‌اند. حدود 30 درصد شکایت‌ها همپوشانی دارد. یعنی به هر سه قسمت مراجعه داشته‌اند. هر ایرانی به طور متوسط در سال 10.5 بار مراجعه درمانی به پزشک یا کلینیک‌ها یا آزمایشگاه‌ها دارد.
وی افزود: نزدیک به 900 میلیون بار مراجعه درمانی در سال توسط ایرانی‌ها در سال گذشته اتفاق افتاده که حدود 9 تا 10 میلیون بستری در کل کشور و 890 میلیون بار مراجعه سرپایی داشتیم. از این 900 میلیون بار مراجعه در کل کشور، 20 هزار پرونده داشتیم. یک عارضه یا مشکل می‌تواند منجر به عوارض غیرقابل جبران شود و هیچ چیز نزد انسان بالاتر از نعمت سلامتی نیست. در مقایسه با سایر کشورها، میزان شکایت‌ها بالا نیست. آمار ثبت شده شکایت به این میزان است. از این 20 هزار شکایت، حدود 6 هزار شکایت در دادسراهای انتظامی کل کشور ثبت شده است.
فتاحی ادامه داد: پس از تشکیل پرونده و معاینه بیمار، نظر کارشناس داده شده و دادستان نظام پزشکی نیز قرار صادر می‌کند. 60 درصد قرارها در سال گذشته منجر به برائت و 40 درصد منجر به کیفرخواست شده است. آمار محکومیت‌ها در سازمان تعزیزات استان تهران حدود 35 درصد و در دادسرای نظام پزشکی حدود 39 درصد بود. بنابراین نگاه صنفی وجود ندارد.
معاون سازمان نظام پزشکی گفت: بیشترین شکایت‌ها شامل نارضایتی از درمان است. 20 درصد شکایت‌ها مربوط به تعرفه و هزینه ایجاد شده، 5 درصد عوامل رفتاری کادر درمان و 5 درصد هم تبلیغات غیرمجاز است. علاوه بر فاکتورهای درمانی، هزینه‌ای و رفتاری، فاکتورهای اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی هم در ایجاد شکایت نقش دارد. به طور متوسط در کل کشور به ازای هر 10 هزار جمعیت، 0.7 بار شکایت از کادر درمان انجام شده است. در استان‌های کم برخوردارتر که نیروی انسانی کمتر و تجهیزات کمتری داریم، شکایت‌ها بیشتر است.
وی افزود: از استان‌هایی که از هر لحاظ مثل هم هستند، شکایت‌های درمانی 50 برابر افزایش پیدا می‌کند. یعنی فقط درمان و عارضه منجر به شکایت نمی‌شود و فاکتورهای دیگر هم نقش دارند.
فتاحی درباره بیشترین شکایت‌‌ها از کادر درمان تصریح کرد: بیشترین شکایت در بخش سرپایی مربوط به دندانپزشکان و پزشکان عمومی و در بستری نیز متخصصان زنان و زایمان، ارتوپدی و جراحی است. 13 درصد زنان، 13 درصد دندان پزشکان، 10 درصد پزشکان عمومی، ارتوپدی و جراحی نیز هفت درصد شکایت‌ها را شامل می‌شوند.
امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو