hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > علمی > انجام کارهای منحصر به فرد در سفر

انجام کارهای منحصر به فرد در سفر

ViaVii پلتفرمی است که در آن میزبانان می‌توانند فعالیت‌هایی چون برگزاری کلاس‌ها، کارگاه‌های آموزشی یا تجربه‌های ماجراجویانه مانند گشت‌وگذار در شهر با هلیکوپتر یا انجام فعالیت‌های حوزه سلامت مانند یوگا، مدیتیشن و.... را در این پلتفرم ثبت کنند و مسافران هم قادر خواهند بود این فعالیت‌ها را رزرو کنند و در زمان مناسب آن را انجام دهند.

 

گردشگری به لطف فناوری به بازار پررونقی تبدیل شده است. به کمک شبکه‌های اجتماعی و البته وب‌سایت‌های خاص در این زمینه، مردم می‌توانند با مناطق مختلف کشورها که در اکثر مواقع ناشناخته باقی مانده آشنا شوند. اکثر وب‌سایت‌ها یا شبکه‌های اجتماعی که در حوزه گردشگری دیده‌ایم، تنها مناطق جذاب به همراه هتل‌ها و بومگردی‌های آن منطقه را معرفی می‌کنند، اما سرویس‌های در دنیای گردشگری وجود دارند که تلاش می‌کنند تا عاشقان سفر تجربه شرکت در رسم و رسومات و فعالیت‌های هیجان‌انگیز یک منطقه را هم در طول سفر به دست آورند. نمونه موفق در این زمینه استارتاپ  ViaVii است.

این استارتاپ پلتفرمی است که در آن میزبانان می‌توانند فعالیت‌هایی چون برگزاری کلاس‌ها، کارگاه‌های آموزشی یا تجربه‌های ماجراجویانه مانند گشت‌وگذار در شهر با هلیکوپتر یا  انجام فعالیت‌های حوزه سلامت مانند یوگا، مدیتیشن و.... را در این پلتفرم ثبت کنند و مسافران هم قادر خواهند بود این فعالیت‌ها را رزرو کنند و در زمان مناسب آن را انجام دهند. این پلتفرم از فناوری‌هایی مانند هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی برای شخصی‌سازی تجربیات کاربر برای انتخاب گزینه مناسب استفاده می‌کند. این استارتاپ سال ۲۰۱۶ در اردن توسط رولا فیاض تاسیس شد که مسافران و میزبانان محلی را به هم متصل می‌کند.

 شکست و آغاز یک موفقیت

گردشگری حوزه گسترده‌ای است و افراد بسیاری می‌توانند در این حوزه فعالیت‌های گوناگونی انجام دهند و لزوما فعالیت‌هایشان شبیه به هم نباشد؛ مانند رولا فیاض که روی مناطق محلی و تجربیات خاص در این مناطق تمرکز کرد. رولا در کالج بین‌المللی کمبریج در رشته مدیریت بازرگانی و هتلداری تحصیل کرد. پیش از تاسیس ViaVii، او MICEit را که یک موتور جست‌وجو رزرو رویدادها برای منطقه منا بود، تاسیس کرد. او همچنین یکی از اعضای موسس girls in Tech در اردن است. girls in Tech یک سازمان غیرانتفاعی جهانی است که بر مشارکت، آموزش و توانمندسازی زنان در فناوری متمرکز است. رولا به سفر و ایجاد ارتباط بین مسافران و جوامع محلی علاقه داشت و به همین خاطر در ابتدا یک استارتاپ به نام friendture را در سال ۲۰۱۶ راه‌اندازی کرد. این استارتاپ یک اپلیکیشن بود که به مسافران گروهی و دوستان کمک می‌کرد تا سفرهای خود را با هم برنامه‌ریزی و سازماندهی کنند. برای راه‌اندازی این استارتاپ در آن ‌زمان تیم خود را جمع‌آوری کرد و از دوستان خود  ابراهیم ابورجب و رمزی مدنات برای همکاری دعوت کرد. این افراد در بخش توسعه و عملیات به رولا کمک می‌کردند. سپس روی توسعه نسخه اولیه اپلیکیشن کار کردند، اما درسال ۲۰۱۹ رولا متوجه شد سرمایه‌گذاری و فعالیت روی این استارتاپ بی‌فایده است، ولی او تسلیم نشد و شرکت را به ViaVii  تغییر نام داد و تمرکز خود را روی اتصال مسافران با میزبانان محلی و ارائه تجربیات جالب و منحصر به فرد به مردم در کشورهای منطقه منا گذاشت. رولا همچنین برای توسعه پلتفرم و کسب‌وکار خود از صندوق سرمایه‌گذاری پارک علم و فناوری قطر سرمایه جذب کرد.

تجربیاتی که قرار است مردم در اپلیکیشن viavii داشته باشند، طیف گسترده‌ای را در برمی‌گیرد؛ مانند تورهای فرهنگی، کارگاه‌ها و کلاس‌ها، فعالیت‌های ماجراجویانه، فعالیت‌های حوزه سلامت و تجربه‌های آنلاین.

در تورهای فرهنگی به عنوان مثال مسافران می‌توانند بازدید از مکان‌های تاریخی و بازارهای محلی با حضور راهنمایان محلی را رزرو کنند. این تورها چند روزه یا چند ماهه هستند. درمورد کارگاه‌ها و کلاس‌ها این فعالیت‌ها عملی هستند مانند کلاس‌های آشپزی و سرامیک و شمع‌سازی. در فعالیت‌های ماجراجویانه، کاربران می‌توانند گشت‌وگذارهای دریایی و هوایی را تجربه کنند. بخش فعالیت‌های حوزه سلامت روی جلسات یوگا و مدیتیشن و در کل فعالیت‌هایی که به آرامش ذهنی فرد کمک می‌کند، تمرکز کرده است.

برخی از افراد هم دوست دارند از خانه این فعالیت‌ها را تجربه کنند که در این مورد هم viavii تجربیات آنلاینی مانند تورهای مجازی، کلاس‌های آشپزی و کارگاه‌های فرهنگی به صورت آنلاین ارائه می‌دهد.

نحوه اتصال مسافران و میزبانان

وقتی کاربران وارد وبسایت یا اپلیکیشن ViaVii می‌شوند، با طیف گسترده‌ای از تجربیات، تورها، کلاس‌ها و کارگاه‌ها به صورت آنلاین و حضوری مواجه می‌شوند. آنها می‌توانند این تجربیات را براساس مکان، بودجه، زمان و زبان فیلتر کنند.

این برنامه از هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی استفاده می‌کند و توصیه‌های شخصی‌سازی‌شده برای انتخاب تور و فعالیت مورد نظر به آنها ارائه می‌دهد.

هنگامی که افراد تجربه مورد نظر خود را پیدا کردند، به راحتی آن را رزرو می‌کنند و پرداخت خود را انجام می‌دهند. این استارتاپ از چند روش پرداخت پشتیبانی می‌کند. کاربران همچنین می‌توانند از بین ارزهای مختلف از جمله JOD، QAR، SAR،EUR یکی را برای پرداخت انتخاب کنند.

پس از رزرو، از طریق برنامه با میزبان ارتباط برقرار می‌کنند و از جزئیات برنامه و تور مطلع می‌شوند. پس از اینکه کاربران فعالیت موردنظر را انجام دادند، می‌توانند نظرات و بازخورد خود را ثبت کنند. به این شکل به سایر مسافران هم کمک می‌کنند تا تصمیمات بهتری بگیرند.

برای میزبان‌ها هم برنامه ViaVii Plus طراحی شده است تا رزروهای خود را مدیریت کنند. اگر افراد مهارتی بلدند یا کسب‌وکار کوچکی دارند، می‌توانند با برگزاری کارگاه‌های عملی و آموزش مهارت‌ها در این اپلیکیشن کسب‌ درآمد کنند. البته دراین مورد باید مراحلی را طی کنند. پس از ثبت‌نام در وبسایت ViaVii باید پروفایل خود را تکمیل کنند، یعنی درمورد خودشان و پیشینه‌اشان، عکس و فیلم و نوشته بارگزاری کنند. از تجربه‌ای که می‌خواهند ارائه دهند مانند تورهای فرهنگی و کارگاه‌های آموزشی یا فعالیت‌های ماجراجویانه و استراحتگاه‌های سلامتی، بنویسند. سپس از ابزارهایی که ViaVii در اختیار آنها قرار داده است، قیمت را تعیین کنند. میزبان می‌تواند تاریخ‌های خاصی را انتخاب کند یا به مسافران اجازه دهد تاریخ‌های دلخواه خود را برگزینند. البته این پلتفرم به صورت مستقیم میزبانان خود را کنترل نمی‌کند. بلکه میزبانان به صورت مستقل فعالیت خود را انجام می‌دهند. فقط این استارتاپ دستورالعمل‌ها و آموزش‌هایی برای اطمینان از کیفیت خدمات در اختیار میزبانان قرار می‌دهد.

اگر مسافران از تجربه خود راضی  نباشند، می‌توانند با پشتیبانی مشتری تماس بگیرند تا هرگونه مشکل یا نارضایتی از تجربه خود را گزارش دهند. بسته به ماهیت شکایت، ViaVii به مسافرانی که از تجربه خود ناراضی بودند،غرامت پرداخت کند.

این استارتاپ میزبان‌ها را مسئول کیفیت تجارب خود می‌داند. اگر یک میزبان به طور مداوم بازخورد منفی دریافت کند، ViaVii اقداماتی مانند آموزش اضافی یا در برخی موارد، حذف میزبان از پلتفرم را انجام دهد.

تاثیر مثبت viavii روی جوامع محلی

این استارتاپ توانست در این مدت به توانمندسازی و تاثیر اجتماعی مناطق حاشیه‌نشین کمک کند و  تاثیر مثبتی روی این جوامع بگذارد.

ViaVii به افراد محلی امکان می‌دهد تا از مهارت‌ها و دانش خود کسب درآمد و کسب‌وکارهایی راه‌اندازی کنند.

این پلتفرم همچنین بر میزبان‌هایی از مناطق حاشیه‌ای از جمله پناهندگان فلسطینی، سوری، سودانی و سومالیایی تمرکز دارد. این افراد می‌توانند از طریق این پلتفرم امرار معاش کنند و همچنین صنایع دستی و میراث فرهنگی خود را به دنیا نشان دهند.

ViaVii بر توانمندسازی جوانان و زنان به ویژه در جوامع روستایی، برای توسعه و رشد کسب‌وکارهای گردشگری تاکید می‌کند.

این استارتاپ با ارائه تجربیات محلی به حفظ و ترویج میراث فرهنگی کمک می‌کند. مسافران می‌توانند با فرهنگ‌های محلی آشنا شوند و حتی رسم و رسومات آنها را تجربه کنند.

چالش‌ها برسر راه ViaVii

تامین مالی از چالش‌های ViaVii بود. البته برنده‌شدن در رقابت challenge22 در سال ۲۰۱۷ سبب شد این استارتاپ جایزه نقدی و کمک مالی دریافت کند و با شبکه بزرگی از افراد متخصص و فعال در حوزه گردشگری ارتباط برقرار کند. مشتریان بسیاری هم از این طریق با ViaVii آشنا شدند.

گردآوری یک تیم متخصص بسیار مهم بود. رولا نیاز داشت تا افراد با تخصص‌های برنامه‌نویسی، مهندسی نرم‌افزار و توسعه کسب‌وکار را گردهم آورد.البته در این راه توانست با همراهی دوستان خود ابراهیم ابورجب و رمزی مدنات، نیروهای مناسب را پیدا کند.

شهرها و کشورهای مختلف عربی به خصوص مناطق محلی فرهنگ‌ها و هنجارهای متنوعی دارند. جذب مسافر و برگزاری تورها دراین مناطق گاه باعث ایجاد حساسیت‌هایی می‌شود. برای حل این مشکل این استارتاپ چند قدم برداشت: اول به میزبانان و مسافران درمورد حساسیت‌های فرهنگی آموزش‌های لازم را داد. این آموزش شامل آداب رسوم محلی و رفتار مناسب و ارتباطات محترمانه است. دوم تجربیات ارائه شده توسط میزبانان محلی که با فرهنگ‌های خود آشنا هستند، مدیریت می‌شوند. این موضوع باعث می‌شود حساسیت‌ها کاهش پیدا کند.

سوم تیم ViaVii در مورد هنجارها و آداب و رسوم فرهنگی مناطق تحقیقات کاملی می‌کند. این تحقیق کمک می‌کند تا تجربیات، متناسب با فرهنگ‌ها و آداب و رسوم طراحی شوند.

این پلتفرم مسافران را تشویق می‌کند تا احوالپرسی و عبارات ساده را به زبان محلی بیاموزند، لباس مناسب بپوشند و مراقب ارتباطات غیرکلامی خود باشند. این شیوه‌ها کمک می‌کند مسافران به فرهنگ هر منطقه احترام بگذارند و با جامعه محلی یکی شوند.

این استارتاپ همچنین به طور مداوم بازخوردهایی را از میزبانان و مسافران جمع‌آوری می‌کند تا پیشنهادهای خود را بهبود ببخشد.

آمار و ارقام درمورد ViaVii چه می‌گویند؟

دفتر مرکزی استارتاپ ViaVii در امان، پایتخت اردن است و دفاتری هم در قطر دارد. حدود ۴۰ کارمند دراین استارتاپ فعالیت می‌کنند. درآمد تخمینی سالانه آن در حال حاضر ۲.۶ میلیون دلار است. در کل هم ۱.۱۵ میلیون دلار سرمایه اولیه جمع‌آوری کرده است. این پلتفرم تاثیر مثبتی بر مناطق محلی گذاشته است، مانند اینکه بیش از ۴۰۰ شغل ایجاد کرده و از حدود ۹۰ کسب‌وکار خانگی پشتیبانی می‌کند. این استارتاپ برنامه دارد تا فعالیت خود را به فراتر از خاورمیانه گسترش دهد. البته باید برای حضور در بازار اروپا، آمریکای شمالی و سایر بخش‌های آسیایی تحقیقات گسترده‌ای را انجام دهد.

 

منبع: sharghdaily-953681

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام