hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > مرگ مرموز افشاگر ۲۶ ساله اسناد محرمانه OpenAI؛ خودکشی یا قتل؟

مرگ مرموز افشاگر ۲۶ ساله اسناد محرمانه OpenAI؛ خودکشی یا قتل؟

جسد جوان ۲۶ ساله‌ای که اسناد محرمانه‌ی OpenAI را منتشر کرده بود، در آپارتمان خود پیدا شد.

طبق اعلام دفتر پزشکی قانونی سن‌فرانسیسکو، جسد سوچیر بالاجی، یکی از کارمندان سابق OpenAI، در آپارتمان خود در سن‌فرانسیسکو پیدا شد. اواخر آبان ماه بود که این محقق ۲۶ ساله‌ی هوش مصنوعی در مصاحبه‌ای با نیویورک‌تایمز، نگرانی‌های خود را در مورد نقض قانون کپی‌رایت توسط OpenAI مطرح کرد.

به گزارش TechCrunch سخنگویی از دفتر پزشکی قانونی سن‌فرانسیسکو در بیانیه‌ای گفت: «دفتر پزشکی قانونی (OCME) متوفی را سوچیر بالاجی، ۲۶ ساله، ساکن سن‌فرانسیسکو، شناسایی کرده و علت مرگ را خودکشی تشخیص داده است. OCME درحال‌حاضر هیچ اظهارنظر یا گزارش دیگری برای انتشار ندارد.»

بالاجی پس از حدود چهار سال کار در OpenAI، زمانی که متوجه شد فناوری مذکور بیشتر از آنکه برای جامعه مفید باشد، مضر خواهد بود، از این شرکت استعفا داد. نگرانی اصلی بالاجی نحوه‌ی استفاده‌ی ظاهراً غیرقانونی OpenAI از داده‌های دارای کپی‌ رایت بود و او معتقد بود که چنین رویه‌هایی به اینترنت آسیب می‌رساند.

سخنگوی OpenAI در ایمیلی به TechCrunch گفت: «ما از شنیدن خبر مرگ بالاجی بسیار ناراحت هستیم و قلباً با عزیزان سوچیر در این دوران سخت ابراز همدردی می‌کنیم.»

سخنگوی اداره‌ی پلیس سن‌فرانسیسکو به TechCrunch گفت که جسد بالاجی در ۲۶ نوامبر (۶ آذر) در آپارتمان خود در خیابان بوکانان، پیدا شد. طبق گفته‌ی پلیس، در تحقیقات اولیه هیچ مدرکی مبنی بر دخالت شخص ثالث پیدا نشد.

بالاجی پیش‌تر در پستی نوشته بود: «من تقریباً ۴ سال در OpenAI بودم و در ۱٫۵ سال گذشته روی ChatGPT کار کردم. در ابتدا اطلاعات زیادی در مورد کپی رایت، استفاده‌ی عادلانه‌ی داده‌ها و غیره نداشتم اما پس از دیدن تمام شکایات علیه شرکت‌های GenAI، کنجکاو شدم. وقتی سعی کردم این موضوع را بهتر درک کنم، در نهایت فهمیدم دفاع معقولی در مورد استفاده‌ی عادلانه از داده‌ها برای بسیاری از محصولات هوش مصنوعی مولد وجود ندارد؛ این مدل‌ها می‌توانند جایگزین‌هایی ایجاد کنند که با داده‌هایی که بر اساس آن‌ها آموزش دیده‌اند، رقابت کنند.»

OpenAI و مایکروسافت درحال‌حاضر درگیر چندین پرونده‌ی حقوقی جاری از سوی روزنامه‌ها و ناشران رسانه‌ای، از جمله نیویورک‌تایمز هستند که ادعا می‌کنند این استارتاپ هوش مصنوعی مولد قانون کپی‌رایت را نقض کرده است.

در ۲۵ نوامبر (۵ آذر)، یک روز قبل از پیدا شدن جسد بالاجی، در یک پرونده‌ی دادگاه، نام این کارمند سابق OpenAI در شکایتی علیه استارتاپ مذکور به دلیل نقض حق کپی‌رایت ذکر شد. در آن زمان OpenAI موافقت کرد که پرونده‌ی مطرح‌شده توسط بالاجی را که مربوط به نگرانی‌های حقوق کپی‌رایت بود، بررسی کند.

چندین کارمند سابق OpenAI نگرانی‌هایی را در مورد فرهنگ ایمنی این استارتاپ مطرح کرده‌اند، اما بالاجی یکی از معدود افرادی بود که با داده‌هایی که OpenAI مدل‌های خود را بر اساس آن‌ها آموزش داده بود، مشکل داشت. بالاجی پیش‌تر در پستی نوشته بود که فکر نمی‌کند ChatGPT استفاده‌ی عادلانه‌ای از داده‌های آموزشی خود داشته باشد؛ با‌این‌حال، او گفت که می‌توان استدلال‌های مشابهی را برای بسیاری از محصولات هوش مصنوعی مولد ارائه کرد.

این محقق ۲۶ ساله قبل از کار در OpenAI، در رشته‌ی علوم کامپیوتر در دانشگاه کالیفرنیا تحصیل کرده بود. در طول تحصیل در دانشگاه، او در OpenAI و Scale AI کارآموزی کرد و در نهایت در OpenAI مشغول به کار شد.

بالاجی در اوایل کار خود در OpenAI روی WebGPT کار می‌کرد، نسخه‌ای بهبودیافته از GPT-3 که می‌توانست در وب جست‌وجو کند. این نسخه‌ی اولیه‌ای از SearchGPT بود که OpenAI اوایل امسال منتشر کرد. بالاجی بر اساس پروفایل لینکدین خود بعداً در تیم پیش‌آموزشی برای GPT-4، تیم استدلال با o1 و تیم پساآموزش برای ChatGPT کار کرد.

منبع: خبرآنلاین

منبع: faradeed-219203

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو