به گزارش شبکه شرق، مخالفان مکرون از او توقع دارند که بهجای ماندن در قدرت تا سال ۲۰۲۷، عطای ریاستجمهوری را به لقایش بخشیده و از کار کنار بکشد. مکرون اما این خواسته را منطقی نمیداند.
اما مشکل از کجا شروع شد؟
مساله اصلی فرانسویها با دولت مکرون بر سر بودجهای بحثبرانگیز در سیستم تامیناجتماعی است. میشل بارنیه نخستوزیر فرانسه که انتصابش در ماههای گذشته گروههای چپگرا را خشمگین کرد و به خیابانها کشاند، بار دیگر تبدیل به نقطه ضعف دولت مکرون شد. بارنیه از حزب راستگرای میانهرو جمهوریخواهان است و دشمنان فراوانی در بین چپها و راستگرایان افراطی دارد.
بارنیه ۷۳ ساله به سرسختیاش شناخته میشود. او یک مذاکرهکننده حرفهای و کهنهکار است و سابقه حضور در وزارتخانههای دارایی، کشاورزی و امورخارجه را دارد.
در ماه ژوئیه امسال وقتی مکرون دست به انتخاب میشل بارنیه زد، ائتلاف چپگرایان با نام جبهه نوین خلق، او را به انکار دموکراسی متهم کردند. استارت بدشانسیهای مکرون از همان جا زده شد.
بهنظر میرسد حتی اگر مکرون بتواند از بحران سیاسی اخیر جان سالم بهدر ببرد، اما بحرانهای مالی و اقتصادی فرانسه حالاحالاها ادامه دارند.
میشل بارنیه، نخستوزیر فرانسه، اخیرا تصمیم به اجرای بودجه بحثبرانگیز در سیستم تأمین اجتماعی بدون تأیید پارلمان گرفت. این اقدام باعث خشم و نارضایتی گستردهای در میان احزاب مخالف و حتی برخی از اعضای خود دولت شد. بحث بر سر رای عدم اعتماد به بارنیه از سوی مارین لوپن سردمدار راستگرایان افراطی و همراهی احزاب چپگرا مطرح شد. این اتفاق در حالی افتاده است که بارنیه تاجایی که میتوانست به گروههای راستافراطی در مذاکرات بر سر بودجه امتیاز بدهد. اما برای مارین لوپن، در هم کوبیدن دولت مکرون چیزی نیست که بتواند بهسادگی از آن چشمپوشی کند.
مساله فقط بارنیه و تصمیم او نیست. پس از انتخابات پارلمانی اخیر، هیچ یک از احزاب نتوانستند اکثریت مطلق را به دست آورند و این وضعیت منجر به بنبست سیاسی بیسابقهای شده است که مخالفان دولت چارهاش را در استعفای مکرون و برگزاری زودهنگام انتخابات ریاستجمهوری میبینند.
اگر مکرون بخواهد تا سه سال دیگر در قدرت بماند، تنها یک راه دارد. او چارهای ندارد جز اینکه فردی را به جای میشل بارنیه انتخاب کند که بتواند با چانهزنی میان احزاب میانهرو، راستگرایان افراطی و چپگرایان به نقطهای مشترک برای عبور از بحران برسد.
منبع: sharghdaily-951369