سمیه رفیعی سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در تشریح نشست امروز (یکشنبه ۴ آذر ماه) کمیسیون متبوع خود، گفت: دستور کار اول نشست امروز کمیسیون کشاورزی بررسی لایحه حفاظت از رودخانهها و کاهش خطرات سیل بود.
به گزارش ایلنا، وی ادامه داد: پس از بررسیهای زیادی که نسبت به این لایحه انجام شد، این لایحه با مخالفت سازمان منابع طبیعی مواجه و اعضای کمیسیون کشاورزی نیز نسبت به آن ابهاماتی داشتند و از آنجایی که این لایحه ارزش افزودهای در زمینه حفاظت از رودخانهها ایجاد نمیکرد، با آن مخالفت شد.
رفیعی بیان کرد: دستورکار دوم نشست امروز کمیسیون کشاورزی بررسی لایحه ارزیابی اثرات زیست محیطی فرامرزی الحاقی به کنوانسیون چهارچوب حفاظت از محیط زیست دریایی دریای خزر بود. این پروتکل یکی از چهار پروتکل ذیل کنوانسیون تهران (خزر) محسوب میشود و سه پروتکل دیگر مصوب شده است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با توجه به اینکه دریای خزر در سمت ایران آسیب بیشتری از فعالیتهای بهرهبردارانه سایر کشورها میبیند و مکانیزمی نیز برای ملزم کردن آنها به رعایت موارد زیست محیطی وجود ندارد، لایحه ارزیابی اثرات زیست محیطی فرامرزی الحاقی به کنوانسیون چهارچوب حفاظت از محیط زیست دریایی دریای خزر به پیشنهاد جمهوری اسلامی تهیه شده است.
وی اظهار کرد: علی رغم اینکه ایران پیشنهاددهنده پروتکل مربوط به حفاظت از دریای خزر بوده، اما تاکنون عضو آن نشدیم، در حالی که روسیه ۶ سال قبل به عنوان آخرین کشور به عضویت آن درآمد.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت امور خارجه خواستار تسریع در تصویب لایحه مذکور بودند تا بتوانند به وظایف خود در حفظ محیط زیست دریای خزر عمل کنند که اعضای کمیسیون کشاورزی امروز با آن موافقت کردند.
منبع: etemadonline-686678