hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > علمی > معرفی استارتاپ karrot: خرید و فروش کالای دست دوم با نزدیک‌ترین همسایه

معرفی استارتاپ karrot: خرید و فروش کالای دست دوم با نزدیک‌ترین همسایه

چندسالی است که با وجود پلتفرم‌هایی مانند آگهی ، خرید و فروش کالای دست دوم بین مردم جا افتاده و رونق گرفته است

چندسالی است که با وجود پلتفرم‌هایی مانند آگهی ، خرید و فروش کالای دست دوم بین مردم جا افتاده و رونق گرفته است. البته این نوع معامله اشکالاتی مثل بحث مسافت را دارد. امکان دارد یک نفر در شرق منطقه‌ای بخواهد برای خرید کالایی به غرب منطقه‌ای دیگر برود. در این راه زمان بسیاری تلف می‌شود. سال ۲۰۱۵ گری کیم و پل کیم از کره‌جنوبی با هدف ترویج و گسترش بازار محلی، پلتفرم karrot را ایجاد کردند. دراین اپلیکیشن شما می‌توانید کالای دست دوم‌تان را در محله خودتان خرید و فروش کنید.

چرا کالای دست دوم

گری کیم و پل کیم قبلا در kakaotalk، بزرگترین پیام‌رسان کره‌ای فعالیت می‌کردند. گری کیم در دانشگاه ملی سئول در رشته اقتصاد تحصیل کرد و در سال ۲۰۰۳ فارغ‌التحصیل شد، اما فعالیت‌های خود را در زمینه فناوری آغاز کرد. گری پیش از پیوستن به kakaotalk، شرکتی در زمینه ارائه سرویس‌هایی برای توسعه وب و پلتفرم‌های موبایل راه‌اندازی کرده بود. در این راه توانست با برایان کیم، یک چهره مهم در اکوسیستم فناوری کره جنوبی،ارتباط برقرار کند. این آشنایی سبب شد تا گری به عنوان مدیرمحصول در kakaotalk مشغول به کار شود. یکی از سرگرمی‌های کیم در kakaotalk این بود که به تابلو اعلانات داخلی شرکت سر می‌زد و از خرید و فروش ابزارهای استفاده‌شده در این بیلبورد لذت می‌برد. او تصمیم گرفت این سرگرمی را به کسب‌وکار تبدیل کند.

پل کیم در مقطع کارشناسی در رشته علوم کامپیوتر تحصیل کرد. او در شرکت naver corp فعالیت می‌کرد. naver crop یک شرکت اینترنتی در کره جنوبی است. او سپس به kakaotalk پیوست و با گری همکار شد. وقتی گری ایده خود را برای راه‌اندازی karrot با پل در میان گذاشت،او پذیرفت چون فرصتی پیش آمده بود تا تجارت محلی را متحول کنند.

سپس آنها تحقیقات میدانی خود را آغازکردند و متوجه شدند به بازارهای محلی آنطور که باید توجه نشده است و همچنین خرید و فروش کالاهای دست دوم به نفع محیط‌زیست است. آن دو قصد داشتند مردم را به استفاده مجدد از کالاها تشویق و به این شکل مصرف پایدار را ترویج کنند. به این صورت سال ۲۰۱۵ شرکت Danggeun market تاسیس شد که karrot از محصول این شرکت است.

 آنها در ابتدا کروت را در pangyo techno valley که اغلب از آن به عنوان سیلیکون ولی کره‌جنوبی یاد می‌شود، راه‌اندازی کردند. این منطقه در خارج از سئول قرار دارد و به دلیل اینکه بیشتر ساکنان آن متخصصان فناوری هستند، بهترین منطقه برای شروع این استارتاپ بود که می‌خواست روی بازارهای محلی تمرکز کند.

Karrot و امکان خرید و فروش با همسایه:

اپلیکیشن karrot خریداران و فروشندگان را در یک محله خاص،معمولا در شعاع ۶ کیلومتری، به هم متصل می‌کند. برای این کار ابتدا باید اپلیکیشن karrot را دانلود و در آن حساب کاربری ایجاد کنید. سپس داخل اپلیکیشن موقعیت مکانی خود را تعیین می‌کنید تا به عضویت جامعه محله خود دربیایید. اگر کالایی برای فروش دارید، تنها باید عکس کالای خود را به همراه توضیحات و قیمت محصول منتشر کنید.قیمت‌گذاری هم کاملا در اختیار فروشنده است. این فرآیند تنها ۳۰ ثانیه یا کمتر زمان می‌برد.

 وقتی خریدار کالایی را می‌بینید و قصد خرید آن را دارد، می‌تواند در یک چت خصوصی با فروشنده درمورد جزئیات و نحوه پرداخت هزینه گفت‌وگو کنند. پرداخت‌ها دراکثر مواقع به صورت حضوری انجام می‌شود. یعنی خریداران و فروشندگان حضوری یکدیگر را ملاقات می‌کنند و معامله را با پول نقد انجام می‌دهند.برخی از کاربران ترجیح می‌دهند از حواله‌های بانکی برای راحتی و امنیت استفاده کنند. در مناطقی هم که برنامه‌های پرداخت موبایل مانند PayPal ، Venmo و اپلیکیشن‌های مشابه فعال هستند، کاربران ممکن است از این برنامه‌ها برای تراکنش سریع استفاده کنند. در برخی مناطق هم افراد می‌توانند از سرویس پرداخت karrot به نام karrot pay استفاده کنند تا تراکنش‌های درون برنامه‌ای داشته باشند.

 شما به عنوان خریدار می‌توانید پروفایل افراد، نظرات سایر کاربران و رتبه‌بندی‌ها را مشاهده کنید تا بتوانید برای خرید کالایی تصمیم‌گیری کنید.

خلاف بقیه اپلکیشن‌ها، کروت برای تراکنش‌ها کارمزد یا کمیسیون دریافت نمی‌کند. در عوض از هر تراکنش کارمزد کمی می‌گیرد. این کارمزد معمولا درصدی از قیمت فروش است که از درآمد فروشنده کسر می‌شود. کروت همچنین از هوش مصنوعی استفاده کرده است تا بر تراکنش‌ها و تعاملات بین کاربران نظارت کند و به اینصورت از کلاهبرداری جلوگیری می‌شود.

کروت تنها یک بازار محلی نیست!

البته کروت تنها مختص خرید و فروش کالای دست دوم نیست. بلکه امکانات دیگر هم در اختیار کاربران قرار می‌دهد مانند گروه‌های اجتماعی. کروت یک گروه اجتماعی دارد که افراد می‌توانند نظرات و پیشنهادهای خود را با هم به اشتراک بگذارند و با همسایه‌های خود ارتباط برقرار کنند.

در این پلتفرم همچنین برای بیشتر دیده‌شدن فروشندگان، ابزارهایی در نظر گرفته شده است. به این صورت کالای آنها به مشتریان بیشتری نمایش داده می‌شود. علاوه برآن، فهرست‌های شغلی محلی در این اپلیکیشن منتشر می‌شود تا جویندگان کار و کارفرمایان به هم متصل شوند.

این برنامه شامل بخشی برای املاک و مستغلات است که به کاربران امکان خرید و فروش یا اجاره ملک را به صورت محلی می‌دهد.کروت بستری برای خرید و فروش خودروها و سایر وسایل نقلیه در محله نیز است.

امکانات مختلف برای افزایش امنیت کاربران

همه کاربران باید مکان و شماره تلفن همراه خود را در اپلیکیشن ثبت و تایید کنند. هرکاربر براساس بررسی‌ها و بازخوردهای سایر کاربران، رتبه‌بندی می‌شود. این موضوع به ایجاد اعتماد کمک بسیاری می‌کند. حالا اگر خریداری جنسی را خرید و راضی نبود یا از فروشنده شکایتی داشت، می‌تواند به صورت مستقیم شکایت خود را در اپلیکیشن ثبت کند. این موضوع به karrot  کمک می‌کند تا لیستی از رفتار‌های مشکل‌ساز تهیه و بررسی کند.

کروت همچنین می‌تواند به عنوان یک میانجیگر بین خریدار و فروشنده قرار بگیرد. این موضوع می‌تواند راه را برای یک توافق متقابل تسهیل کند.

کاربران قادر خواهند بود پس از تراکنش، نظرات و رتبه‌بندی‌ها را با دیگران به اشتراک بگذارند به این صورت اگر فروشنده‌ای امتیاز منفی گرفت، به سایر کاربران هشدار داده می‌شود.

حالا اگر فروشنده به صورت مکرر خط‌مشی‌ها را نقض کند یا کاربران شکایات متعددی از او به ثبت برسانند، karrot برای محافظت از سایر کاربران اقداماتی مانند تعلیق یا ممنوعیت حساب را اعمال می‌کند.

امکان دارد خریدار جنس را تحویل بگیرد و پول را پرداخت نکند، در اینصورت هم فروشنده می‌تواند این موضوع را گزارش کند و تیم پشتیبانی karrot هم سریع به این مساله رسیدگی می‌کند. فروشندگان هم می‌توانند در مورد خریدار نظر و رتبه‌بندی بگذارند. بررسی‌های منفی می‌تواند روی اعتبار خریدار تاثیر بگذارد.

اگر مشخص شود که خریداری مدام در پرداخت کوتاهی می‌کند و خط‌مشی مخصوص karrot را نقض می‌کند، این پلتفرم، حساب کاربری او را تعلیق می‌کند.

چالش‌ها برای راه‌اندازی بازار محلی آنلاین

گری کیم و پل کیم در حین راه‌اندازی کروت و برای گسترش آن با چند چالش مواجه بودند. اولین آن ایجاد اعتماد بود. آنها باید اطمینان حاصل می‌کردند که کاربران در خرید و فروش اقلام به صورت محلی احساس امنیت می‌کنند. چالش بعدی جذب کاربر بود. در این مورد آنها از بازاریابی دهان به دهان برای رشد کاربران خود استفاده کردند. کیم و پل برای آغاز فعالیت خود و سپس در ادامه راه برای گسترش آن نیاز به منابع مالی گسترده‌ای داشتند و در این راه توانستند از سرمایه‌گذاران بزرگ مانند DST Global و softbank سرمایه جذب کنند.

پس از آنکه کروت در مناطق مختلف کره‌جنوبی گسترش پیدا کرد، گری و پل به دنبال توسعه اپلیکیشن به کشورهای جدید بودند. این پلتفرم باید با فرهنگ‌ها، زبان‌ها و شرایط بازار محلی کشور موردنظر منطبق می‌شد. پس این تیم تصمیم گرفتند در کشورهای مختلف تیم‌های محلی تشکیل دهند.

رقبا و کروت در بازار محلی

 کسب‌وکارهایی که به عنوان رقیبان کروت فعالیت می‌کنند، با این پلتفرم تفاوت‌های اساسی دارند. مانند پلتفرم Emplus by giift که یک پلتفرم مشارکتی و انگیزشی مخصوص کارمندان است.Xoxoday هم روی وفاداری و پاداش کارمندان تمرکز دارد و بیشتر روی مشوق‌های کارمندان تمرکز دارد تا بازارهای مصرف‌کننده.

امرسیس یک پلتفرم تعامل با مشتری است که برای شرکت‌ها شخصی‌سازی می‌شود. این کسب‌وکار هم در درجه اول برای بازاریابی دیجیتال و تعامل با مشتری استفاده می‌شود نه برای بازارهای محلی.

Brandbassador یک پلتفرم است که به تعامل با سفیرهای برند می‌پردازد. دراین زمینه هم ابزارهایی را به شرکت‌ها ارائه می‌دهد.

Unotag هم از گیمیفیکیشن و هوش مصنوعی برای مدیریت وفاداری کارمندان استفاده می‌کند و در زمینه برنامه‌های تشویقی برای کارمندان فعالیت می‌کند.

در حالیکه کروت در بازار مبتنی بر جامعه محلی برای خرید و فروش کالاهای دست دوم تمرکز دارد و در دنیا این استارتاپ رقیب قابل توجهی ندارد.

استارتاپی که تبدیل به یونیکورن شد

کروت در سال ۲۰۱۵ راه‌اندازی شد و موفق شد در ۱۹ اوت ۲۰۲۱، به یک شرکت تک‌شاخ تبدیل شود. در سری D جذب سرمایه، این تیم از DETS Global، ۱۶۲ میلیون دلار جذب کرد و ارزش شرکت ۲.۷ میلیارد دلار برآورد شد.

دفتر مرکزی این شرکت هم‌اکنون در کلمبیا است و تقریبا ۳۹۱ نفر برای این شرکت کار می‌کنند. این اپلیکیشن در کره جنوبی، شهرهای بزرگ آمریکا مانند نیویورک و شیکاگو، شهرهای کانادا مثل تورنتو و ونکوور، بریتانیا و ژاپن فعالیت می‌کند. رابرت کیم هم در اوایل سال ۲۰۲۳ به عنوان مدیرعامل شرکت در آمریکای شمالی به karrot پیوست. این استارتاپ یونیکورنی تا اوت ۲۰۲۱ حدود ۳۰ میلیون کاربر ثبت شده و ۱۸ میلیون کاربر فعال ماهانه داشت. سایت بتاکیت در می ۲۰۲۴ اعلام کرد که این پلتفرم به یک میلیون کاربر کانادایی رسید.

 

 

 

 

منبع: sharghdaily-948144

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو