hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > گلستان > ربیع صدف زیبای وجود پیامبر برای اهل زمین است

حلول ربیع الاول، ماه سُرور مسلمانان

ربیع صدف زیبای وجود پیامبر برای اهل زمین است

ربیع الاول، ماهی که به یُمن ولادت رحمتٌ للعالمین، حضرت محمد مصطفی صل الله علیه و آله، مسلمان عالم شادمان هستند.

 

 بار سفر بست تا ربیع، پرده از رخ بگشاید و با حلولش، بهاری سراسر شوق و شکوفه به بوستان دل‌های محمدی هدیه کند.
و حال "ربیع" می‌آید تا پهنه‌ی رحمت و برکت را در زمین بگستراند چرا که برگ‌های درخت پرشکوه ربیع، مزین به رویدادهایی است که عطر محمدی را بر شکوفه‌هایش آمیخته است.
 
خجسته ماه ربیع الاول، طراوت بهاری دارد که با هر لحظه‌ نسیم سحری‌اش، جان مایه عشق ومِهر را به گستره خاکیان هدیه می‌کند چرا که ربیع، صدف زیبای وجود محمد مصطفی است که با قدومش، جهانی را به اعتبار انسانیت و بندگی بشارت می‌دهد. 
 
آری... ربیع، مروارید غلطان اشک شوق را در غزل زیبای میلاد پیامبر رحمت و مهربانی، به قافیه می‌رساند تا عرش و فرش، قدوم نوزادی را که سبب خلق آفرینش است به تبریک بنشینند و تهنیت گویان محمد(ص) را به آغوش زمین هدیه کنند.
 
از همین روست که ربیع، وحدت بخش و وحدت آفرین مسلمین شد تا به نام نامی مصطفی(ص)، سلاله‌ای از پاکان را برای سعادت اهل زمین، به ودیعه بگذارد؛ پس ربیع آغازی بی پایان برای حضور خاندانی است که جهان هرگز مانندش را به خود. ندیده و نخواهد دید چرا که سردمدار این خاندان عصمت و کرامت پیامبر است و خاتمه‌‌اش، مهدی موعود(عج)...
 
پس چه چیز خوش‌تر از رسیدن به ماهی چنین با عظمت که میلاد چنین پیغمبری را در خود جای داده و مایه فخر مسلمین جهان است؟
 
ماه محرم و صفر با همه حزن و اندوهی که داشت به پایان رسید تا ربیع به تقویم روزگار شکوفه کند و از عطر این ماه، میلاد پیامبر(ص) و صادق آل محمد(ع) و امامت آخرین منجی عالم بشریت(عج) بشارت داده شود. 
حلول این ماه خجسته، نسیم روح بخش رسالت و ولایت را بر کام مسلمین هدیه می‌کند چرا که ربیع، آبستن قدوم مبارک محمد مصطفی(ص) و ماه سرور اهل‌بیت عصمت و طهارت(ع) است.
 
ماه ربیع‌الاول همان گونه که از نامش پیداست بهار ماه‌های قمری است؛ چرا که آثار رحمت و برکت خداوند در آن هویداست.
 
در این ماه با فضیلت، ذخایر برکات خداوند و انوار الهی‌اش با میلاد برگزیدگان او بر زمین فرود آمده‌ است؛ زیرا میلاد رسول خدا(ص)، رحمت عالمیان در این ماه است؛ رحمتی که زمین مانندش را هرگز ندید.
 
همچنین ربیع، تابلوی وقایعی‌ است که اسلام بر آن مفتخر است؛ وقایع گرانقدری چون لیله‌المبیت، هجرت حضرت محمد(ص) از مکه به مدینه، ولادت پیامبر اکرم(ص) و امام جعفر صادق(ع)، ازدواج حضرت محمد(ص) با حضرت خدیجه(س) و آغاز امامت امام مهدی(عج).
 
و اولین شب ربیع‌الاول است که خاطره‌ی «لیلةالمبیت» سال چهاردهم بعثت پیامبر(ص) را در گوش تاریخ فریاد می‌زند.
 
همان شب سال اول هجرت که پیامبر(ص) برای آنکه مشرکان از هجرت او آگاه نشوند، به علی(ع) فرمود: «مشرکان می‌خواهند امشب مرا به قتل برسانند، آیا تو در بستر من می‌خوابی؟» امام علی(ع) گفت: «در این صورت شما سالم می‌مانید؟» پیامبر (ص) فرمود: «آری». امام علی(ع) تبسمی کرد و سجده شکر به جای آورد، وقتی که سر از سجده برداشت عرض کرد: «آنچه را که مأمور شده‌ای انجام بده که چشم، گوش و قلبم فدای تو باد ...»
 
سپس پیامبر(ص)، علی(ع) را در آغوش گرفت و هر دو گریه کردند و از هم جدا شدند؛ پیامبر اکرم(ص) در خطبه غدیریه تصریح کرده که این ماموریت به امام علی(ع) از سوی پروردگار بوده است.
پروردگارا ...  
از تو می‌خواهیم 
در این ماه مزین به نام پیامبر خاتمت، خبر و برک و مهربانی را سهم دل‌های محمدی مؤمنان کنی و ظهور فرزندش مهدی(عج) را به بهار ربیع پیوند زنی...
 
 و به ما توفیق بهره و به فیض رسیدن از فضایل این ماه را عنایت فرمایی... 
 
امید که این ماه، موعد پایان انتظار مهدی فاطمه(عج) باشد تا با ظهورش جهانی را به آرامش برساند.
حلول ماه ربیع الاول مملو از نگاه کریمانه پروردگار باد.
 
 ربیع الاول، ماهی پر از اتفاقات خوب است.
 


ماه ربیع الاول آغاز شده است؛ ماهی که در آن حوادث تاریخی مهمی اتفاق افتاده است که از آن جمله، حادثه مهم و تاریخی لیله المبیت، هجرت حضرت محمد صلی الله علیه و آله از مکه به مدینه، ولادت پیامبر اکرم (ص) و امام جعفر صادق علیه السلام، ازدواج حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم با حضرت خدیجه علیها السلام، آغاز امامت امام مهدی عجل الله تعالی فرجه و هلاکت یزید بن معاویه از جمله حوادث فرخنده این ماه است. همچنین غزوه بنی نضیر در سال چهارم هجری، صلح امام حسن مجتبی علیه السلام با معاویه در سال 41 قمری، شهادت حضرت امام حسن عسگری علیه السلام در سال 260 قمری، واقعه احراق مکه در هنگام جنگ یزید با عبدالله بن زبیر در سال 64 قمری، حادثه صاحب زنج و قتل 300 هزار نفر از مردم بصره به دست موفق عباسی در سال 258 از دیگر حوادث مهم ماه ربیع الاول است.

از جمله این اتفاقات می‌توان به ولادت رسول الله صل الله علیه و آله و امام جعفر صادق علیه السلام، ازدواج حضرت محمد صلوات الله علیه با حضرت خدیجه علیها السلام، آغاز امامت ولیعصر حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف و هلاکت یزید بن معاویه اشاره کرد.

مناسبت های ماه ربیع ‎الاول:

  شب اول ربیع الاول:

این شب به نام «لیله المبیت» مزین است، در این شب یک حادثه مهم تاریخی واقع شده است؛ در سال سیزدهم بعثت، رسول خدا(ص) از مکه به قصد هجرت به سوی مدینه، از شهر خارج شد و در «غار ثور» پنهان گردید و امیرمؤمنان حضرت علی(ع) برای اغفال دشمنان، فداکارانه در بستر آن حضرت خوابید و مشرکان قریش که خانه رسول خدا(ص) را محاصره کرده بودند، به گمان آن که ایشان در بستر آرمیده است، تا صبح منتظر ماندند و چون صبحگاهان با شمشیرهای برهنه به منزل آن حضرت هجوم بردند تا رسول اللّه(ص) را بکشند، حضرت علی (ع) را دیدند که از آن بستر برخاست، بدین ترتیب، پیامبر گرامی اسلام(ص) در فرصتی مناسب خود را از چنگال مشرکان قریش نجات داد و امام علی(ع) نیز با این فداکاری، عشق، علاقه و برادری خود را نسبت به ایشان نشان داد؛ این در حالی بود که هر زمان ممکن بود کسی را که در آن بستر خوابیده بود به قتل برسانند. بنابراین آیه شریفه «وَ مِنَ النّاسِ مَنْ یشْرِی نَفْسَهُ ابْتِغاءَ مَرْضاتِ اللّهِ وَ اللّهُ رَئُوفٌ بِالْعِبادِ; (سوره بقره، آیه 207) بعضی از مردمِ (با ایمان و فداکار) جان خود را در برابر خشنودی خدا می فروشند; و خداوند نسبت به بندگان مهربان است» در حق امیرالمومنین (ع) نازل شد. سال هجرت رسول خدا (ص) مبدأ تاریخ مسلمانان است و تحولی عظیم در جهان اسلام روی داد.

روز هشتم ربیع الاول:

 در روز هشتم این ماه در سال 206 هجری قمری، شهادت امام حسن عسکری(ع) طبق روایتی واقع شده است و از همان روز، امامت حضرت صاحب الزمان، حجه بن الحسن ـ عجل الله تعالی فرجه الشریف ـ آغاز گردید. روز دهم ربیع الاول: روز ازدواج رسول خدا (ص) با حضرت خدیجه کبری(ع) است به همین مناسبت روزه این روز به عنوان شکرگزاری مستحب شمرده شده است.

 روز دوازدهم ربیع الاول:

 این روز مطابق نظر مرحوم شیخ کلینی و مسعودی و همچنین مشهور میان اهل سنت، روز ولادت با سعادت نبی مکرم اسلام حضرت محمد (ص) است. همچنین در این روز، رسول خدا (ص) بعد از 12 روز که مسیر راه میان مکه و مدینه را پیمودند وارد مدینه شدند و نیز روز انقراض دولت بنی مروان در سال 132 هجری قمری است.

روز چهاردهم ربیع الاول:

در سال 64 هجری قمری در چنین روزی، یزید بن معاویه به هلاکت رسید. وی پس از سه سال و نه ماه خلافت که همراه با جنایات عظیمی بود - که مهمترین آن واقعه کربلا و شهادت حضرت ابی عبداللّه الحسین (ع) و یارانشان است - در سن سی و هفت سالگی در منطقه «حوران» زندگیش به پایان رسید; جنازه اش را در دمشق دفن کردند، ولی اکنون اثری از آن نیست.

شب هفدهم ربیع الاول:

طبق روایات مشهور شیعه، شب ولادت حضرت خاتم الانبیاء رسول معظم اسلام (ص) است و شب بسیار مبارکی است. همچنین یکسال قبل از هجرت رسول خدا (ص)، در چنین شبی معراج آن حضرت صورت گرفت. روز هفدهم ربیع الاول: همان گونه که گفتیم مشهور میان علمای امامیه آن است که روز هفدهم ربیع الاول، روز ولادت با سعادت رسول خدا حضرت محمد بن عبداللّه (ص) است و معروف آن است که ولادتشان در مکه معظمه، واقع شده است و زمان ولادت آن حضرت هنگام طلوع فجر، روز جمعه، سال عام الفیل بوده است. (عام الفیل سالی است که ابرهه با لشکرش که بر فیل سوار بودند به قصد تخریب کعبه آمد، ولی همگی نابود شدند و پیامبر مکرم اسلام در همان سالی به دنیا آمدند که این رخداد به وقوع پیوست). همچنین در چنین روزی در سال 83 هجری قمری، ولادت امام صادق (ع) واقع شده است و از این جهت نیز بر اهمیت این روز افزوده شده است.

اعمال ماه ربیع الاول:

اعمال مشترک اول هر ماه: دعای هنگاه رویت هلال، خواندن سوره حمد، نماز اول ماه و روزه گرفتن، اعمال مشترک اول هر ماه قمری هستند .

 روز اول ربیع الاول:

 علما گفته اند مستحب است، به شکرانه هجرت موفقیت آمیز رسول خدا (ص) این روز را روزه بگیرند و صدقه و انفاق و احسان کنند و همچنین زیارت آن بزرگوار، در این روز مناسب است.

 روز دوازدهم ربیع الاول:

در این روز خواندن دو رکعت نماز مستحب است که در رکعت اول بعد از خواندن سوره حمد، سه مرتبه سوره «قل یا ایها الکافرون»(سوره کافرون) و در رکعت دوم بعد از حمد، سه مرتبه سوره «قل هو الله احد»(سوره توحید) خوانده می‌شود.

روز هفدهم ربیع الاول:

 این روز مطابق نظر مشهور علمای امامیه، روز ولادت رسول خدا (ص) و همچنین میلاد امام صادق (ع) است و روزی است بسیار مبارک که دارای اعمالی است:

1) غسل؛ به نیت روز هفدهم ربیع الاول.

 2) روزه؛ که برای آن فضیلت بسیاری نقل شده است، از جمله در روایاتی از ائمه معصومین(علیهم السلام)آمده است: کسی که این روز را روزه بدارد، خداوند برای او ثواب روزه یکسال را مقرر می فرماید.

 3) دادن صدقه، احسان نمودن و خوشحال کردن مؤمنان و به زیارت مشاهد مشرفه رفتن (اماکن زیارتی).

 4) زیارت رسول خدا (ص) از دور و نزدیک; در روایتی از آن حضرت آمده است: هر کس بعد از وفات من، قبرم را زیارت کند مانند کسی است که به هنگام حیاتم به سوی من هجرت کرده باشد، اگر نمی توانید مرا از نزدیک زیارت کنید، از همان راه دور به سوی من سلام بفرستید (که به من می رسد).

 5) زیارت امیر مؤمنان، حضرت علی (ع) نیز در این روز مستحب است با همان زیارتی که امام صادق (ع) در چنین روزی کنار ضریح شریف آن حضرت (ع) ایشان را زیارت کردند.

 6) تکریم، تعظیم و بزرگداشت این روز بسیار بجا است، مرحوم «سید بن طاووس»، در کتاب اقبال، در تکریم و تعظیم این روز به خاطر ولادت شخص اول عالم امکان و سرور همه ممکنات حضرت نبی اکرم (ص) سفارش بسیار کرده است. بنابراین، سزاوار است مسلمانان با برپایی جشن ها و تشکیل جلسات، هرچه بیشتر با شخصیت نبی مکرم اسلام (ص)، سیره و تاریخ زندگی ایشان آشنا شوند و از آن، برای ساختن جامعه‌ای اسلامی و محمدی بهره کامل گیرند.

امتیاز: 5 (از 1 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد