hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > معرفی کتاب «بدون فیلتر»؛ پشت صحنه اینستاگرام چه خبر است؟

معرفی کتاب «بدون فیلتر»؛ پشت صحنه اینستاگرام چه خبر است؟

سارا فرایر، گزارشگر حوزه فناوری بلومبرگ نیوز در کتاب «بدون فیلتر» برایتان از داستان پرکشش و خواندنی شکل‌گیری و چالش‌های پیش روی سازندگان اینستاگرام می‌گوید.

سارا فرایر در کتاب «بدون فیلتر: داستان اینستاگرام» شما را با خود به پشت صحنه اینستاگرام می‌برد تا داستان پرفراز و نشیب آن را در نسخه‌ای معتبر برای‌تان بازگو کند. این کتاب با ترجمه سعید زرگریان توسط نشر آموخته منتشر شده است. منابع فرایر در این کتاب کارمندان کنونی و سابق اینستاگرام، مدیران اجرایی، افرادی که کسب‌وکارشان را بر پایه این برنامه کاربردی شکل دادند و نیز رقبای آن‌ها هستند. فرایر همچنین سفرهای زیادی به نقاط مختلف جهان کرد تا اطلاعات بیشتری دربارۀ تاثیر اینستاگرام بر فرهنگ سراسر دنیا کسب کند.

بیشتر منابع فرایر در این کتاب، مصاحبه‌ها، اسناد و سایر مطالب‌شان را بدون نام در اختیار او گذاشته‌اند. او از سبک روایی استفاده می‌کند و  داستان را از زاویه دانای کل پیش می‌برد تا از تمام خاطرات متفاوتی که منابعش در اختیار او گذاشتند، استفاده کند.

با مطالعه کتاب با مسیری آشنا می‌شویم که هم‌بنیان‌گذارن اینستاگرام؛ کوین سیستروم و مایک کرایکر پیمودند تا بفهمند با تاثیری که محصول‌شان بر زندگی و توجه کاربران اینستاگرام دارد، چه باید بکنند.

اینستاگرام چنان در تار و پود زندگی روزمره ما تنیده شده و بر سبک زندگی ما تاثیر گذاشته که به گفته فرایر داستان این شرکت را نمی‌توان از تاثیری که بر ما دارد جدا کرد. از نظر او ماجرای اینستاگرام درس بزرگی دربارۀ این است که چطور تصمیماتی که در یک شرکت فعال در عرصۀ رسانه‌های اجتماعی گرفته می‌شوند (دربارۀ اینکه کاربران به چه چیزی گوش دهند، چه محصولاتی ساخته شود و نحوۀ سنجش موفقیت) می‌توانند به شدت بر سبک زندگی ما و اینکه چه کسی در اقتصادمان پاداش می‌گیرد، تاثیر بگذارند. «بدون فیلتر» نتیجۀ تلاش حداکثری فرایر برای ارائه حقیقت ماجرای اینستاگرام است که فیلتری جز فیلتر خودش رویش اعمال نشده است.

 

کتاب «بدون فیلتر: داستان اینستاگرام» به چه کسانی پیشنهاد می‌شود؟

خواندن این کتاب برای علاقه‌مندان به اینستاگرام و فعالان در این شبکه، از جمله اینفلوینسرها جذاب و آموزنده است.


دربارۀ سارا فرایر

Sarah Frier

سارا فرایر (Sarah Frier) یک گزارشگر ارشد فناوری در بلومبرگ نیوز است. مقالات برندۀ جایزه و گزارش‌های تکان‌دهندۀ او باعث شده‌اند خودش را به عنوان کارشناس این حوزه معرفی کند که چگونه فیسبوک، اینستاگرام، اسنپ‌چت و توییتر تصمیمات کاری‌ای می‌گیرند که هر روز بر آیندۀ خودشان تاثیر می‌گذارد و هم روی جامعۀ ما. فرایر که در شهر سانفرانسیسکو در ایالت کالیفرنیا زندگی می‌کند، یکی از نویسندگان دائمی هفته‌نامۀ بلومبرگ بیزینس ویک و شبکه تلویزیونی بلومبرگ است. کتاب «بدون فیلتر» او برندۀ جایزۀ بهترین کتاب کسب‌وکار سال 2020 فایننشال تایمز و مک کینزی شده است.

 

 فهرست مطالب کتاب «بدون فیلتر: داستان اینستاگرام»

 پیشگفتار مترجم

 یادداشت نویسنده

مقدمه: بزرگترین اینفلوئنسر

  • پروژۀ کُدنِیم
  • موفقیت در دل نابسامانی
  • غافل‌گیری
  • تابستان برزخی
  • تند برو و همه چیز را در هم بشکن
  • برتری
  • فرد مشهور جدید
  • کسی که به درد اینستاگرام بخورد
  • مشکل اسنپ‌چت
  • خودخوری
  • اخبار کذب دیگر
  • مدیرعامل         

 سخن پایانی: هزینۀ خرید


بریده‌هایی از کتاب «بدون فیلتر: داستان اینستاگرام»

  • اینستاگرام انبوهی از مشاغل و حتی امپراتوری‌های شهرت را به وجود آورده است. کریس جنر، مدیر کسب‌وکار خانواده کارداشیان - جنر که یک برنامه تلویزیونی واقع‌نما اجرا می‌کند، می‌گوید اینستاگرام این شغل را از برنامه‌ای تلویزیونی که زندگی خانواده کارداشیان را دنبال می‌کند، به چرخۀ شبانه‌روزی تبلیغ محتوا و برند تبدیل کرده‌است.
  • در اینستاگرام می‌توانید وارد زندگی یک نگهبان گوزن‌های شمالی در نروژ یا یک سبدباف در آفریقای جنوبی شوید. به‌علاوه، می‌توانید زندگی خودتان را طوری به اشتراک بگذارید و درباره‌اش فکر کنید که عمیق به‌نظر برسد.
  • اینستاگرام یکی از نخستین برنامه‌های کاربردی‌ای بود که از رابطۀ ما با تلفن‌های همراه‌مان نهایت بهره را برد و وادارمان کرد تا زندگی کردن در مقابل دوربین برای تأیید شدن در دنیای دیجیتال را حس کنیم.
  • اینستاگرام ابزاری شده‌است برای سنجش ارتباط فرهنگی، خواه در مدرسه باشد، جامعه‌ای هم‌سود یا کل دنیا. بخش درخور توجهی از جمعیت دنیا سخت در تلاش‌اند تا به‌صورت دیجیتالی شناخته و تأیید شوند و خیلی‌هایشان هم دارند از طریق لایک‌ها، نظرها، دنبال‌کنندگان و ارتباط با برندها به این هدف می‌رسند.
  • در بسیاری از موارد اینستاگرام درک کاملی از مشکلات ندارد، چون روی تشخیص کنش‌گرایانه‌ سرمایه‌گذاری نکرده‌است. دست‌اندرکاران اینستاگرام فقط انبوهی از تصاویر فعالیت‌های غیرقانونی یا شبکه‌ای از افراد را که مشغول خریدوفروش تیک‌های آبی هستند، حذف می‌کنند و بعدش مشکلات دوباره به اشکال دیگری پدیدار می‌شوند. نمی‌گذارند جوانان فیلترهای جراحی پلاستیک را ببینند، ولی سامانه مناسبی برای بررسی و تأیید سن کاربران ندارند. مثل یک مجتمع مسکونی می‌ماند که خوشگل تزیین شده، ولی پر از حشرات موذی و نشتی باشد. مدام باید وصله‌پینه‌اش کنید، داخلش تله بگذارید و گهگاهی حسابی تروتمیزش کنید تا میزبان خوبی برای مستاجران باشد.

 

 

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نویسنده
لیلا شهبازیان
لیلا شهبازیان

نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد