hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > اقتصادی > خودروسازان گل کاشتند/ رکوردی که جا‌به‌جا شد

خودروسازان گل کاشتند/ رکوردی که جا‌به‌جا شد

اقتصادنیوز: صورت های مالی خودروسازان مربوط به سال گذشته نهایی شد تا مشخص شود زیان مالی آنها چه وضعیتی دارد.

به گزارش اقتصادنیوز، سه خودروساز بزرگ کشور در پایان سال گذشته زیان مالی حدود ۱۸۷ هزار میلیارد تومان را در صورت های مالی خود ثبت کردند تا از این حیث شاهد ثبت رکوردی عجیب باشیم.

بررسی صورت های مالی ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو نشان می دهد این شرکت ها در پایان سال ۱۴۰۱ در مجموع حول و حوش ۱۲۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان زیان انباشته را در صورت های مالی خود درج کردند. مقایسه زیان انباشته سال ۱۴۰۲ با سال ۱۴۰۱ از رشدی بیش از ۴۴ درصدی در سه شرکت بزرگ خودروسازی کشور خبر می دهد.

خودروسازان بزرگ طی سال گذشته نزدیک به ۵۸ هزار میلیارد تومان به زیان انباشته خود افزودند. بررسی اقتصادنیوز از  ریز زیان دهی سه شرکت خودروساز نشان می دهد ایران خودرو در صدر خودروسازان زیان ده قرار دارد.

آبی های جاده مخصوص در پایان سال ۱۴۰۲ زیان انباشته خود را به رقمی حول و حوش ۱۱۱ هزار میلیارد تومان رساندند.

این میزان زیان انباشته که ایران خودرویی ها در پایان پارسال در صورت های مالی خود ثبت کردند،‌حدود ۶۰ درصد کل زیان انباشته ای هست که سه خودروساز بزرگ کشور در صورت های مالی خود درج کردند. به گزارش اقتصادنیوز،‌ بررسی صورت های مالی خودروسازی سایپا نیز نشان می دهد این خودروساز نیز حول و حوش ۵۱ هزار میلیارد تومان زیان انباشته تا پایان ۱۴۰۲ داشته است.

زیان انباشته نارنجی های جاده مخصوص به زبان درصد حدود ۲۷ درصد از زیان کل شرکت های خودروساز محسوب می شود. پارس خودرو نیز با رساندن زیان انباشته خود به حول و حوش ۲۵ هزار میلیارد تومان سهمی نزدیک به ۱۳ درصدی از زیان انباشته سه شرکت خودروساز را به خود اختصاص داده است.

ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو با ثبت زیان انباشته ای حدود ۱۸۷ هزار میلیارد تومان گل کاشتند! آنها در وضعیت مالی نامناسبی قرار دارند و با این شرایط تولید خودرو کشور با چالش همراه خواهد شد. بر اساس گزارش خبرنگار اقتصادنیوز،‌ عمده دلیلی که سبب شده زیان انباشته خودروسازان در سال گذشته به نسبت سال ۱۴۰۱ رشدی بیش از ۴۴ درصدی را تجربه کند، اصرار دولت به سیاست قیمت گذاری دستوری است.

سه خودروساز بزرگ کشور امکان تولید و عرضه محصولات خود با قیمت هایی غیر دستوری را ندارند و همین اتفاق باعث می شود تا مدیران خودروساز مجبور شوند تا محصولات خود را زیر قیمت تمام شده برای مشتریان فاکتور کنند. خودروسازان امیدوارند سیاست گذار خودرویی هر چه زودتر فرمان آزادسازی قیمت خودرو را در مبدا صادر کند تا جلوی ماشین زیان دهی شرکت های خودروساز خاموش شده و آنها بتوانند در جاده سودهی حرکت کنند.

منبع: eghtesadnews-655049

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو