به گزارش اقتصادنیوز، صورت های مالی ایران خودرو در پایان آذر 1402 نشان می دهد زیان انباشته اش بیش از 104 هزار میلیارد تومان رسیده است.
این میزان زیان انباشته در حالی در صورت های مالی آبی های جاده مخصوص ثبت شده است که سرمایه ایران خودرویی ها در صورت های مالی این شرکت حول و حوش 30 هزار میلیارد تومان است.
بنابراین خودروساز ساکن کیلومتر 14 جاده مخصوص بیش از سه برابر سرمایه اش، زیان در صورت های مالی خود ثبت کرده است.
بسیاری از کارشناسان دلیل این میزان زیان انباشته را اصرار سیاست گذار بر اجرای سیاست قیمت گذاری دستوری عنوان می کنند.
قیمت گذاری دستوری سبب شده تا خودروسازان بزرگ کشور از جمله ایران خودرو، محصولات تولیدی خود را زیر قیمت تمام شده تولید برای متقاضیان فاکتور کنند.
بررسی وضعیت صورت های مالی ایران خودرو در پایان نیمه اول سال جاری گویای این نکته است که خودروساز جاده مخصوص بیش از 97 هزار میلیارد تومان زیان انباشته را در کارنامه خود ثبت کردند. این میزان زیان انباشته طی سه ماهه فصل پاییز با رشدی حول و حوش هفت هزار میلیارد تومان به بیش از 104 هزار میلیارد تومان رسیده است.
البته این همه داستان حال وخیم ایران خودرویی ها نیست. این خودروساز نمی تواند تولید بهره ور را در دستور کار خود قرار دهد. تعداد پرسنل ایران خودرویی ها متناسب با نیاز این شرکت برای تیراژ تولید نیست. اما سیاست گذار کلان اجازه نمی دهد تا مدیران ایران خودرو تعداد پرسنل خود را متناسب با شرایط تولید مدیریت کنند.
بازار خودرو نگران است ایران خودرویی ها به دلیل تشدید زیان تولید نتوانند به موقع به تعهدات خود در ارتباط با مشتریان و ثبت نام کنندگان محصولاتشان در سامانه یکپارچه فروش خودرو اقدام کنند. عدم توانمندی ایران خودرویی ها در عمل به تعهدات می تواند روی قیمت های بازاری محصولات این خودروساز اثر منفی گذاشته و شاهد فتح قله های جدید قیمتی توسط محصولات ایران خودرو در بازار باشیم.
باید منتظر باشیم و ببینیم سیاست گذار خودرویی چه زمانی تصمیم می گیرد تا استفاده از مکانیزم عرضه و تقاضا را جایگزین سیاست قیمت گذاری دستوری کرده تا شرکت های خودروساز به کمک شیوه جدید قیمت گذاری از باتلاق زیاندهی خارج شوند.
منبع: eghtesadnews-624056