hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > گیلانی‌ها بالاترین متقاضیان فرزندخواندگی در کشور/ علاقمندی به نوزادان دختر

گیلانی‌ها بالاترین متقاضیان فرزندخواندگی در کشور/ علاقمندی به نوزادان دختر

مدیرکل بهزیستی گیلان، این استان را در زمره استان هایی دانست که میزان شیوع ناباروری در آن نسبت به میانگین کشوری بالاتر است و تصریح کرد: این موضوع باعث شده درصد متقاضیان فرزندخواندگی به نسبت بالاتر باشد و لذا دوره انتظار برای فرزندپذیری طولانی تر می شود.

حسین نحوی نژاد در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه در حال حاضر ۲۵۳ کودک در ۲۱ خانه کودک و نوجوان تحت پوشش بهزیستی استان گیلان هستند، اظهار کرد: ۶۰ درصد این کودکان پسر و مابقی دختر هستند.
وی با اشاره به قابلیت فرزندخواندگی کودکان بهزیستی، افزود: در مجموع تنها پنج درصد کودکان شرایط فرزندخواندگی را دارند که جزو فرزندان بی سرپرست محسوب می شوند. از میان سایر کودکان بدسرپرست و یا فاقد سرپرست موثر نیز معمولا تعداد معدودی شرایط به حضانت سپردن تحت عنوان فرزندخواندگی را پیدا می کنند.
مدیرکل بهزیستی گیلان، کلیه موارد واگذاری فرزندان را مشروط به صدور حکم قضایی دانست و گفت: به خانواده های متقاضی با رعایت اولویت واگذاری فرزند صورت می گیرد. زوجین متقاضی فاقد فرزند که پنج سال از ازدواج آنها گذشته مشروط به اینکه سن یکی از آنها حداقل ۳۰ سال باشد اولویت واگذاری هستند.
نحوی نژاد، با بیان اینکه به دختران و زنان بدون شوهر در صورتی که حداقل ۳۰ سال سن داشته باشند منحصرا سرپرستی فرزند دختر واگذار می شود، خاطرنشان کرد: زوجین دارای فرزند در اولویت های بعدی قرار می گیرند.
وی گیلان را در زمره استان هایی دانست که میزان شیوع ناباروری در آن نسبت به میانگین کشوری بالاتر است و تصریح کرد: این موضوع باعث شده درصد متقاضیان فرزندخواندگی به نسبت بالاتر باشد و لذا دوره انتظار برای فرزندپذیری طولانی تر می شود.
این مقام مسئول، با اشاره به عوامل طولانی شدن فرایند واگذاری فرزند، ادامه داد: وجود تقاضای بیشتر برای جنس دختر و نیز درخواست کودکان در سنین زیر دو سال موجب شده زوجین بیشتر در انتظار بمانند؛ این در حالی است که ورود و پذیرش نوزادان در بهزیستی بسیار کم است.
نحوی نژاد، سازمان بهزیستی را عهده دار نگهداری و تربیت کودکان بی سرپرست به نیابت از ولی فقیه دانست و اضافه کرد: هم و غم ما تامین شرایط مناسب و ایجاد بستر مطلوب برای رشد یکپارچه فرزندان بهزیستی است. در این راستا علاوه بر مقوله نگهداری که با کمک خیرین و مردم نوعدوست در قالب خانه های کودک و نوجوان انجام می شود، مقوله تعلیم و تربیت، پرورش شخصیت های سالم و متعالی، توانمندسازی علمی، تحصیلی و شغلی و ارتقای مهارت های اجتماعی این فرزندان در صدر برنامه های بهزیستی قرار دارد.
وی با بیان اینکه مراکز نگهداری از کودکان و نوجوانان فضایی شبیه به خانواده برای آنان مهیا کرده است، متذکر شد: این کودکان و نوجوانان تا سن ۱۸ سالگی در این مراکز زندگی می کنند و سپس با زمینه‌سازی مددکاری اجتماعی و بهره گیری از همه ظرفیت های دولتی و سازمان های مردم نهاد و خیرین نسبت به ترخیص و بازگشت موفق آنان به اجتماع از طریق کمک به ادامه تحصیل، پرداخت کمک هزینه دانشجویی، آماده سازی شغلی و آموزش مهارت های فنی و حرفه ای، کمک به ازدواج موفق، پرداخت کمک هزینه ازدواج، تامین جهیزیه و... اقدام می شود.
مدیرکل بهزیستی گیلان، با اشاره به عوامل ترخیص، اظهار کرد: سن تنها یک متغیر است و مهمتر از همه میزان آمادگی فرزند جهت زندگی مستقل و ایفای نقش در خارج از مرکز و انجام مسئولیت های اجتماعی است لذا چنانچه شرایط ترخیص فراهم نباشد، این کار با تاخیر صورت می گیرد.
وی یکی از سیاست های بهزیستی را طراحی و ایجاد خانه های بینابینی تحت عنوان «خانه های مستقل» دانست و بیان کرد: این خانه ها مکانی برای تمرین و تجربه زندگی مستقل است؛ البته با نظارت و حمایت بهزیستی و خانه های کودک و نوجوان همراه خواهد بود.
نحوی نژاد، با بیان اینکه ترخیص بعد از سپری کردن دوره مذکور و حصول اطمینان از احراز شرایط استقلال صورت می گیرد، عنوان کرد: به مدت پنج سال پیگیری پس از ترخیص با هدف پایش و نظارت بر زندگی گروه های هدف انجام خواهد شد تا این فرایند در نهایت سلامتی و با کمترین میزان آسیب پشت سر گذاشته شود.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام