مجتبی ناجی با اشاره به اینکه بالغ بر ۴۸۰ کودک و نوجوان بی سرپرست و بدسرپرست در ۳۸ مرکز شبانه روزی نگهداری از کودکان بی سرپرست و یا بدسرپرست معروف به «خانه» زندگی می کنند، اظهار داشت: بالغ بر ۷۵ درصد کودکان بدسرپرست از والد یا والدین معتاد رنج می برند و به این علت به این مراکز سپرده شده اند؛ با بهبودی والدین در مراکز تخصصی مددکاری و روانشناختی کودکان بدسرپرست به خانواده زیستی شان برمی گردند.
وی افزود: رابطه تنگاتنگ و مستقیمی بین اعتیاد والدین با کودکان بدسرپرست وجود دارد و تمام اقدامات لازم در راستای بهبود والدین انجام می شود تا کودکان به کانون خانواده بازگردند.
واگذاری کودکان بدسرپرست با جرایم خاص به مراکز شبه خانواده
معاون اجتماعی اداره کل بهزیستی استان اصفهان با اشاره به وجود کودکان والدینی که به حبس ابد محکوم شدند و هیچ گونه راهی برای بازگشت به خانواده را ندارند، ادامه داد: این کودکان به مراکز «شبه خانواده» که از امکانات رفاهی و تفریحی برخوردار هستند واگذار می شوند و چنانچه زوجینی درخواست فرزندخواندگی داشتند، این کودکان در اولویت واگذاری « امین موقت» و یا دائم به این متقاضیان هستند.
واگذاری ۶۵ کودک به صورت موقت و ۳ کودک به صورت دایم
وی با اعلام اینکه در هشت ماه سال جاری سه هزار و ۸۰۰ زوج اعلام آمادگی برای فرزندخواندگی داشتند، تصریح کرد: در شش ماه ابتدای سال ۶۵ کودک به صورت موقت و سه کودک به صورت دائم واگذار شدند.
ناجی با اشاره به اینکه کودکان با هویت نامشخص و یا با نواقص عضوی در اولویت واگذاری دائم به متقاضیان فرزندخواندگی هستند، اظهار داشت: واگذاری کودکانی که به سن بلوغ رسیدند رضایت شخص کودک را هم می طلبد اما کودکان زیر ۱۲ سال با تشخیص قانونگذار واگذار می شوند.
تمایل فرزندخوانده ها به نوزاد دختر
وی افزود: متقاضیان تمایل به فرزندخواندگی نوزاد دختر دارند برای همین مدت انتظار آنها گاهی به چندسال هم می رسد؛ این در حالی است که در مراکز شبانه روزی نگهداری کودکان بدسرپرست و یا بی سرپرست ۸ تا ۱۲ کودک زندگی می کنند و امسال هم رتبه دورقمی کنکور سراسری از «خانه» گلپایگان بود.