hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > خبرها > اخبار ویژه > میراسماعیلی: ملایی به جودوی ایران رحم کند

میراسماعیلی: ملایی به جودوی ایران رحم کند


روزنامه «شرق» با آرش میراسماعیلی، رئیس فدراسیون جودو، درباره وقایع اخیر گفتگو کرده است که بخشی از آن را می‌خوانید.
بخشی از این گفتگو را بخوانید: 
آقاي ميراسماعيلي هرچه مي‌گذرد، پرونده تعليق جودوي ايران مبهم‌تر و پيچيده‌تر مي‌شود. ماجراي ايميلي که اخيرا از طرف دادگاه بين‌المللي حکميت ورزش (CAS)، براي فدراسيون ارسال شده، چيست؟
بعد از اتفاقاتي که پارسال در رقابت‌هاي قهرماني جهان ژاپن افتاد، کميته انضباطي فدراسيون جهاني جودو، فدراسيون جودوي ايران را به‌طور موقت تعليق کرد. آنها صراحتا به ما گفتند در‌صورتي‌که جودوکاران ايراني با نماينده‌هاي اسرائيل مسابقه ندهند، اين تعليق ادامه‌دار خواهد بود. با توجه به اين شرايط ما صلاح ديديم که کار را از طريق CAS پيگيري کنيم. با هماهنگي وزير و رئيس کميته ملي المپيک شکايتي را تنظيم کرديم و به CAS داديم. تاريخي که CAS براي رسيدگي به پرونده ما تعيين کرد 20 فروردين‌ماه بود که به‌خاطر ويروس کرونا اين جلسه به تعويق افتاد. با توجه به شيوع کرونا هر دو طرف دعوا، يعني ما و فدراسيون جهاني توافق کرديم که اين دادگاه به زمان ديگري موکول شود اما چند روز پيش ايميلي را از سوي CAS دريافت کرديم که نگراني‌هايمان را دوچندان کرده است. متأسفانه در اين ايميل به مواردي اشاره شده که ربطي به مسائل ورزشي ندارد و بيشتر به چالش‌ها و مشکلات سياسي داخلي و خارجي ايران اشاره شده است. ذکر همين موارد باعث شده تا ما حس کنيم علاوه بر جودو، کل مجموعه ورزش کشور هم با مشکلاتي مواجه شود.
مي‌شود واضح‌تر بگوييد به چه چيزهايي اشاره کرده‌اند؟
آنها در اين ايميل به اتفاقات و درگيري‌هاي آبان‌ماه که در کشور رخ داد، اشاره کرده‌اند. يا به سخنراني‌هايي که مسئولان و مقامات ارشد کشورمان داشته‌اند، اشاراتي کرده‌اند. حتي در اين ايميل به ما متذکر شده‌اند که از اختلافات سياسي ايران و اسرائيل مطلع هستند و مي‌دانند که ورزشکاران ايراني حاضر نيستند با آنها مسابقه بدهند. متأسفانه فدراسيون جهاني جودو و به تبع آن دادگاه بين‌المللي حکميت ورزش پا را فراتر از ورزش و جودو گذاشته‌اند و مي‌خواهند از آب گل‌آلود ماهي بگيرند و اين موضوع را سياسي جلوه دهند.
پس با اين شرايط الان نه‌تنها جودو، بلکه کل ورزش ايران ممکن است با خطر تعلیق مواجه شود؛ چراکه فدراسيون‌هاي جهاني رشته‌هاي مختلف هم پیش‌ازاین به ايران هشدار داده بودند و موضوع عدم مبارزه ورزشکاران ايراني با ورزشکاران اسرائيلي براي آنها به يک خط قرمز تبديل شده است.
ببينيد، من حساسيت اين موضوع را بارها به مسئولان ورزش گفته‌ام و به محض اينکه CAS اين لوايح جديد را هم براي ما ارسال کرد، دوباره موارد را به اطلاع آنها رساندم. به‌صراحت مي‌گويم که کار بسيار سخت و دشواري پيش‌رو داريم. سيگنال‌هايي که ما از آن طرف مي‌گيريم، خيلي خطرناک است. اميدوارم مابقي مقامات ارشد کشور در اين قضيه ما را تنها نگذارند. الان ما هم‌زمان به ديپلماسي ورزشي و سياسي نياز داريم. قطعا رايزني مسئولان سياسي در اين رابطه به ما کمک زيادي مي‌کند. اين پرونده اين‌قدر سخت و حساس است که فدراسيون جودو حتي نمي‌تواند از عهده تأمين مخارج هزينه‌هاي آن‌هم بربيايد. درحال‌حاضر چند ماه است که مشغول رايزني با وکلاي مجرب در اين زمينه هستيم تا بتوانيم دفاعياتي محکمي داشته باشيم اما همه اينها کافي نيست؛ ما بايد از طرف سياسيون ساپورت شويم.
جالب است که دادگاه بين‌المللي حکميت ورزش بلافاصله بعد از اين لوايح معناداري که براي فدراسيون ارسال کرد، زمان جديد برگزاري دادگاه را هم مشخص کرد.
بله، روز گذشته نيز ما ايميلي دريافت کرديم که از ما خواستند يکي از سه تاريخ پيشنهادي آنها را براي جلسه دادگاه انتخاب کنيم که ما تاريخ 27 شهريور را اعلام کرديم. رضا صالحي‌اميري، رئيس کميته ملي المپيک، نصرالله سجادي رئيس کاروان المپيک ايران در المپيک 2021توکيو، محمدرضا داورزني، معاون وقت وزارت ورزش، مجيد زارعيان، سرمربي تيم ملي جودو، خود من به همراه دکتر امير ساعد وکيل و دستيار او تيم هفت‌نفره ايران هستند که به دادگاه بين‌المللي حکميت ورزش معرفي شده‌اند. براي طرف مقابل هم قرار است يک هيئت 15نفره در دادگاه حاضر شوند.
پيش‌از‌اين گفته شد که سعيد ملايي، جودوکار سابق ايران که در واقع همه اين ماجراها به خاطر مهاجرت سؤال‌برانگيز او از ايران رخ داد هم يکي از اعضاي اين هيئت 15نفره است.
بله درست است به‌جز او وحيد سرلک که پيش‌از‌اين از تيم ملي رفت و تغيير تابعيت داد، به همراه محمد منصوري، مربي ملايي نيز کساني هستند که مي‌خواهند بيايند و به نفع فدراسيون جهاني در دادگاه صحبت کنند.
فکر مي‌کنيد اين نفرات در اين دادگاه حاضر مي‌شوند؟
اميدوارم اين افراد در رفتارشان تغيير رويه بدهند. آنها راهي را رفتند که ديگران دارند برايشان تعيين تکليف مي‌کنند. ملايي، سرلک يا منصوري بايد بدانند که اگر به جايي رسیدند، از ايران بوده. اگر بيايند و عليه ايران شهادت بدهند، تا ابد يک لکه سياه در زندگي‌شان خواهد ماند. اين افراد بايد بدانند چشم 90 هزار جودوکار جوان و نوجوان به آنهاست تا جودوي ايران از تعليق نجات پيدا کند. اگر روزي بيايند و شهادت بدهند، آه اين بچه‌ها دنبال آنها خواهد بود.
اگر در دادگاه حاضر نشوند، ممکن است شرايط به نفع ايران باشد؟
قطعا این‌طور خواهد بود.
امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد