سر «شاه کبرا» آنقدر از نظر ظاهری ترسناک است که به خودی خود یک تهدید بصری به حساب میآید و صدایی که از خود تولید میکند نیز بلندتر از سایر مارها است. همه اینها حضور این «شاهکبرا» را ترسناکتر میکند.
«شاهکبرا» تنها مار شناخته شدهای است که برای تخمهایش لانه میسازد که رفتاری نسبتا نادر در میان مارها است؛ این رفتار «شاهکبرا» حاکی از هوش مراقبتی آن است.
«شاهکبرا» که با نام علمی اوفیوفاگوس هانا شناخته میشود، در چند ویژگی فیزیکی از سایر گونهها متمایز است. آنها طولانیترین مارهای سمی جهان هستند که میتوانند به طول ۵.۵ متر یا بیشتر برسند. این مارها معمولاً دارای پوست سبز زیتونی تا قهوهای مایل به سیاه با نوارهای زرد روشنتر یا نوارهای عرضی در امتداد بدنشان هستند. آنها همچنین سوراخهای بینی بزرگ و برجستهای دارند که ممکن است به حس بویایی آنها کمک کند.
زمانی که شاه کبرا در معرض تهدید قرار میگیرد، میتواند با بزرگتر نشان دادن بدن و سر خود ظاهری متمایز به خود بگیرد. شاهکبراها دارای سرهای پهن و کشیده هستند که به آنها اجازه میدهد گزش سمی قوی داشته باشند.شاه کبرا دارای سم عصبی قوی است که میتواند طعمه خود را بی حرکت کند یا بکشد.
آنها گوشه گیر هستند و ترجیح میدهند از برخوردهای انسانی اجتناب کنند، اما در صورت احساس خطر میتوانند پرخاشگر شوند و حمله کنند.
این مارها همچنین دارای طول عمر قابل توجهی در مقایسه با سایر مارها هستند و طول عمر آن در طبیعت به ۲۰ سال میرسد.
شاه کبرا در شمال هند، از شرق تا جنوب چین، در سراسر شبه جزیره مالایا و از شرق تا غرب اندونزی و فیلیپین زندگی میکند.
منبع: خبر آنلاین
منبع: faradeed-173662