hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > مدافعان سلامت در خط مقدم بهداشت و درمان

مدافعان سلامت در خط مقدم بهداشت و درمان

1399/01/12 , 09:26

مدافع بودن حد و مرز نمیشناسد، دغدغه نجات و دفاع از مردم که باشد همه مدافعان در هرمکان و در هرلباس برای جهادی بی مثال آماده هستند و امروز مدافعان سلامت در خط مقدم هستند.

رویداد ایران_زهره زمانیانکرونا ویروس منحوسی که این روزها بر تمام دنیا سایه انداخته است این ویروس که گفتند از بازار ماهی فروشان ووهان چین اولین قربانیانش را گرفت حالا پایش را درازتر ازگلیمش کرده وبوی نامطبوع پایش در تمام دنیا پیچیده است.

قم اولین استانی بود که توانست مبتلایان به این ویروس نوپدید را در 29 بهمن ماه شناسایی کند و اعلام نماید که کووید ۱۹ نامهربان به ایران رسیده است. 

به محض اعلام این خبر دستگاه ها و ارگان های بهداشتی عملیات‌های مبارزاتی خود را در سراسر کشور و به خصوص در قم آغاز کردند. یکی از این مجموعه های در خط، مرکز بهداشت استان قم بود. مرکزی که با تقسیم بندی کارها درصدد آگاه سازی مردم نسبت به این ویروس منحوس،پاکسازی شهر، دفن اصولی متوفیان،پاکسازی منازل کرونایی ها و... از جمله فعالیت های این مجموعه است.




تشکیل ستاد پاسخگویی به سوالات کرونایی یکی از فعالیت های مجموعه مرکز بهداشت استان قم است. این ستاد با هدف آگاه سازی، کاستن استرس و اضطراب روانی ناشی از این بیماری و شناسایی زود هنگام افراد مبتلا از نخستین روز اسفندماه سال 98 فعالیت خود را در مرکز بهداشت شهرستان استان قم آغاز کرد.

برای تهیه یک گزارش میدانی دقیق و ثبت مشاهدات عینی از مجموعه اقداماتی که در این ستاد انجام می شود راهی اداره بهداشت شهرستان قم شدیم.

مشاوران پاسخگوی مستقر در این ستاد با رعایت فاصله مناسب به سوالات مردم پاسخگو بودند.مسئله ای که در بدو ورودم توجهم را جلب کرد تلاش مشاوران پاسخگو برای آرامش دادن به فرد تماس گیرنده جالب بود.


از محمدتقی سلطانی مدیر روابط عمومی و مسئول آموزش بهداشت شهرستان قم در ارتباط با جزئیات فعالیت این مجموعه سوال کردیم که این چنین گفت: این مرکز از اول اسفند ماه کار خودش را با ۹ کارشناس در دو شیفت کاری آغاز کرده است.افرادی که در این مجموعه پاسخگوی سوالات مردم هستند شامل کارشناسان بهداشت محیط،یک پزشک و یک روانشناس می شوند که در دو شیفت صبح  و عصر به سوالات مردم پاسخ می دهند. شیفت صبح یک پزشک نیز در این محل استقرار دارد و به سوالات تخصصی تر مردم پاسخ می دهد

سلطانی با اشاره به اهداف راه اندازی این ستاد بیان می کند:  یکی از دلایل ایجاد این ستاد کنترل مراجعه بی دلیل مردم به مراکز درمانی است.تا اگر فردی علائم مشکوک به کرونا داشته باشد توسط این ستاد زودتر شناسایی و به مرکز درمانی ارجاع می شود. 

وی همچنین با عنوان اینکه ستاد مرکز پاسخگویی به سوالات کرونایی به عنوان بازوی اورژانس 115 محسوب می شود، عنوان می کند: در صورتی که مردم با اورژانس 115 تماس بگیرند برای پاسخگویی به سوالاتشان به این مجموعه ارجاع می شوند.


 

ایجاد این ستاد علاوه بر اینکه موجب رفع نگرانی های مردم می شود از بار تماس های غیر ضروری به اورژانس 115 نیز می کاهد و اورژانس 115 می تواند با فراغ بال به ارائه خدمات به بیماران  بپردازد.

کارشناسان این مرکز هرکدام مشغول پاسخگویی سوالات و نگرانی های مردمی بودند که با این مرکز تماس گرفته بودند.

اعظم فلاحتی یکی از کارشناسان این مرکز بیان می کند: گاهی بروز یک عطسه در روز باعث نگرانی مردم می شود.مسئله ای که شاید در گذشته هم با آن درگیر بودند. مثلاً فردی دچار آلرژی فصلی است و حتی ممکن است بیش از میزانی که اکنون عطسه و سرفه دارد در گذشته داشته است. اما در حال حاضر یک عطسه و یا یک سرفه برایش نگران کننده است و مضطرب می شود.

با صبوری و آرامشی که در کلام این کارشناس وجود دارد حتی مخاطبان آن سوی خط تلفن هم آرام می شوند.

وی کلامش را اینگونه ادامه می دهد: بیشترین سوالات نشات گرفته از استرس و ترس مردم است و به دلیل ترس زیاد و بالا رفتن استرس احساس تنگی نفس میکنند و زمانی که با ما تماس می گیرند و شرح حال خود را بیان می کنند، متوجه می شویم که این تنگی نفس به دلیل استرس بالای فرد است و ایشان را را تلفنی به همکار روانشناسمان ارجاع می‌دهیم.

یکی از فعالیت های مهم این مجموعه پیگیری مادران پرخطر بود که به دلیل بارداری؛ این روزها خطر جدی خود و فرزند دلبندی که در وجودشان پرورش می دهند را تهدید می کند.  

فهیمه کریمی مسئول مادران باردار پرخطر است که در این مرکز با جدیت و پشتکار پاسخگوی مشکلات این مادران بود. از او در ارتباط با مسئولیتی که در برابر مادران  باردار در این وضعیت همه گیری ویروس کرونا دارد، پرسش کردم که این چنین پاسخ داد: مادران باردار جزء افراد پرخطر محسوب می‌شوندو همکاران ما به محض اینکه متوجه می شوند مادر بارداری تماس گرفته و علائم مشکوکی دارد او را به بنده ارجاع می‌دهند و از لحظه تماس تا رسیدن به وضعیت مشخص با این مادران در ارتباط هستم و اگر لازم باشد آنان را به مراکز درمانی منتقل می‌کنیم.

یکی از مسائلی که این روزها شاید ذهن مردم ما را برای خلاص شدن از شر ویروس کرونا در محیط خانه درگیر کرده است، ضد عفونی کردن محیط خانه باشد که در این زمینه نیز دکتر معصومه گلپرور پزشک مستقر در این مرکز چنین پاسخ داد: بیشترین درگیری  ذهنی این روزهای مردم استفاده از مواد ضدعفونی کننده در محل زندگی و در دستانشان به دلیل نگرانی از ابتلا به کرونا است اما متاسفانه مردم از مواد و محلول های و ضدعفونی کننده به صورت بی رویه استفاده می‌کنند و همین مسئله موجب شده است تا حجم بالایی از تماس‌های ما مربوط به  احساس تنگی نفس و سوزش گلویی باشد که ارتباطی به کرونا ندارد.

وی با بیان اینکه هنگام استفاده از محلول های ضدعفونی کننده باید پنجره‌ها را باز بگذارید عنوان می کند: لازم نیست اگر چیز جدیدی وارد منزل نشده  هر روز چندین بار عمل ضدعفونی کننده را در محیط خانه انجام دهید .

.

دکتر گل پرور یکی از بهترین گزینه ها را برای ضد عفونی محیط خانه را مایع سفید کننده (وایتکس) معرفی کرده و ادامه می دهد:  برای تهیه محلول  ضد عفونی کننده خانگی باید نسبت یک به صد رعایت شود  و لازم نیست از مقدار و حجم زیاد وایتکس برای تهیه این محلول استفاده شود مثلاً اگر قرار است در یک ظرف نیم لیتری این محلول آماده شود کافیست فقط ۵ سی‌سی وایتکس به آب اضافه گردد و برای آنکه پیمانه دقیقی از وایتکس داشته باشید می توانید از سرنگ‌های ۵ سی‌سی نیز استفاده کنید.

این پزشک مستقر در مرکز پاسخگویی ادامه می دهد: باید به این نکته تاکید داشت که محلول باید به صورت روزانه و با آب سرد تهیه شود و از اسپری کردن به روی سطوح الکترونیکی مثل موبایل و مواد غذایی به صورت جدی باید پرهیز شود.

مدیر روابط عمومی و مسئول آموزش بهداشت شهرستان قم در ادامه به این مسئله تاکید دارد که از آغاز فعالیت سامانه سلامتsalamat.gov.ir و سامانه 4030 ؛ برنامه غربالگری خانوارها از مهمترین برنامه های مرکز بهداشت است اما با این وجود فعالیت ستاد پاسخگویی تعطیل نشده است.

وی با اشاره به آمار شمار کسانی که تا کنون مورد غربالگری قرار گرفته اند می گوید: 807هزار و 213 نفر تا کنون مورد غربالگری قرار گرفتند و با خانوارهای ایشان تماس گرفته شده است. 

سلطانی همچنین شمار مادران پرخطر که مورد غربالگری قرار گرفته اند، بیان می کند: تا کنون بیش از 7 هزار نفر از این مادران مورد غربالگری قرار گرفته و سلامتی آنان مورد کنترل قرار گرفته است.

مرکز پاسخگویی به سوالات کرونایی  از ساعت 8 صبح تا ۲۲ شامگاه  با ۳ شماره تلفن۰۲۵۳۶۷۰۶۰۳۰-۰۲۵۳۶۶۲۰۹۹۹-۰۲۵۳۶۷۰۴۳۶۸پاسخگوی سوالات کرونایی مردم است.

آنچه که امروز باید بدانیم و به آن باور داشته باشیم این است که دیر یا زود به لطف خدا و‌مشارکت همگانی این ویروس منحوس در مقابل تمام فداکاری و ایثارگری های کادر بهداشت و درمان به زانو در خواهد آمد و ما هرگز این فداکاری ها را فراموش نخواهیم کرد.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو