به گزارش رویداد ایران - حمید جانفدا در بازدید از مراکز ذبح دم و طیور اظهار داشت: هرگونه کشتار غیرمجاز دام می تواند سلامت فرد و جامعه را به خطر اندازد؛ زیرا هیچگونه نظارتی بر دام و فرآورده های حاصله صورت نگرفته و ممکن است مصرف این گوشت باعث بروز و انتقال بیماری در مصرف کنندگان شود.
وی تاکید کرد: در کشتارگاه ها نظارت کامل از ابتدای ورود دام تا خروج لاشه سالم از کشتارگاه توسط متخصصین صورت می گیرد.در این راستا به محض ورود دام زنده به کشتارگاه، دام مورد معاینه دامپزشک قرار گرفته در صورت نداشتن بیماری اجازه کشتار داده می شود.
جانفدا اظهار داشت: در کشتارگاه کشتار دام تحت نظارت ناظر ذبح شرعی و دامپزشک صورت می گیرد و در نهایت لاشه حاصله مورد بازدید دامپزشک کشتارگاه قرار گرفته و در صورت نداشتن بیماری و اطمینان از بلامانع بودن مصرف آن، با نصب لیبل روی لاشه اجازه خروج از کشتارگاه داده می شود.
وی با بیان اهمیت موارد فوق خاطر نشان کرد: به شهروندان عزیز اکیداً توصیه می گردد با اطمینان خاطر گوشت دامهای ذبح شده در کشتارگاه را مصرف نموده و از مصرف گوشت دامهای ذبح شده در خارج از کشتارگاه اجتناب نمایند.
دکتر جانفدا در خصوص نظارتهای بهداشتی دامپزشکی بر اماکن تولید و عرضه فرآوردههای خام دامی در 8 ماه ابتدای سال 1402 عنوان نمود: در سراسر استان با نظارتهای بهداشتی مستمر اکیپها، بیش از 16 هزار مورد بازدید بهداشتی انجام شده و منجر به معدوم سازی بیش از 25 هزار کیلوگرم فرآورده غیر بهداشتی گردیده است.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان با اشاره به نظارتهای مستمر در کشتارگاههای دام و طیور استان گفت: در طی 8 ماه ابتدای سال جاری بر کشتار بیش از 63 هزار راس/نفر انواع دام و بیش از یک میلیون و 900 هزار قطعه طیور نظارت بهداشتی و شرعی انجام شده است.
جانفدا توضیح داد: مجموعه دامپزشکی تمام تلاش خود را در تضمین امنیت و ایمنی غذایی و نظارت بر چرخه تولید و توزیع فرآوردهها را به کار میگیرد اما در این میان ممکن است افرادی سودجو به تخلفاتی در جهت منافع خود گام بردارند که در همین راستا و طی بازرسیهای به عمل آمده، 125 فرد متخلف بهداشتی به مراجع قضایی معرفی و 74 واحد متخلف پلمپ شده است.
وی افزود: همچنین در مدت زمان ذکر شده، در راستای ایمنی و امنیت غذایی جامعه تعداد 174 فقره انواع پروانه شامل صنایع وابسته به دام، مسئول فنی بهداشتی و دستیاران، پروانه ساخت و تولید، پروانه خودرو و پروانه بهرهبرداری و تأسیس کارخانجات و کشتارگاهها توسط اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان صادر/تمدید شده است.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان در پایان از همه مردم استان خواست در کنار نظارتهای کارشناسان نظارت بهداشتی دامپزشکی، اگر تخلفی مشاهده کردند مراتب را به سامانه پاسخگویی 1512 دامپزشکی گزارش کنند تا اقدامات و پیگیریهای لازم انجام شود.