علی مبینیدهکردی، مدیر شهر دانش دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران به روزنامه هم میهن گفت طبیعی است کسانی که به ثمنبخس واحدهایی داشتند که فعالیت آنان مرتبط با ماموریتهای دانشگاه نبود باید تخلیه کنند.
به گزارش هم میهن، او گفت: دانشگاه تهران اموال و املاک متعددی در سراسر ایران دارد و فقط مختص به محدوده خیابان انقلاب نمیشود. این املاک یا در قالب وقف به دست آمدند و یا از محل خرید املاک با منابع دولتی بهمنظور انجام ماموریتهای دانشگاه در اختیار دانشگاه قرار گرفتهاند.
او افزود: طرح ساماندهی پردیس مرکزی دانشگاههای تهران و علوم پزشکی تهران که برای انجام ماموریتها با کمک دولتهای گذشته خریداری و در اختیار دو دانشگاه قرار گرفتهاند، بیش از ۲۰ سال سابقه دارد و دغدغه همه رؤسای دانشگاه و دولتهای گذشته ناظر بر به سرانجام رسیدن طرح ساماندهی بوده است.
او اضافه کرد: کلیه داراییها و اماکن و املاک دانشگاه تهران در محدوده شهر دانش باید به واحدهایی که فعالیتی متناسب با ماموریتهای دانشگاه داشته باشند، منتقل شود و اجارهداران گذشته که فعالیتها و بهرهبرداریهایی غیرمرتبط با نهاد علم داشتهاند (اعم از سکونت، استفاده به عنوان واحدهای اداری، شرکتهای تجاری و کافهتریاها بوده است) باید تخلیه میشد و به واحدهای متناسب با فعالیتهای علم و فناوری و نوآوری منتقل میشد که این سیاست در دوره مدیریت جاری دانشگاه به عنوان یک سیاست عملیاتی و اجرایی مورد توجه و تمرکز قرار گرفت.
مبینی گفت: طبیعی است که معیارهای فرهنگی دانشگاه و فعالیتهای مربوط به ماموریتهای آموزشی، پژوهشی، فناوری و نوآوری و همچنین تجاریسازی علم که مستلزم تشکیل شرکتهای زایشی دانشگاهی و تجاریسازی یافتههای علمی توسط اساتید و فارغالتحصیلان و شرکتهای دانشبنیان است، مورد اهتمام هیئترئیسه دانشگاه در دوره جاری مدیریتی قرار گرفته است. بدیهی است که کسانی که به ثمنبخس، واحدهایی را در اختیار داشتهاند و فعالیتهای آنها متناسب با ماموریتهای دانشگاه نبوده است، باید فضاهای فیزیکی را تخلیه میکردند و در ادامه از واگذاری واحدها برای فعالیتهای مسکونی، اداری و تجاری غیردانشی ممانعت جدی بهعمل میآمد؛ چون اعتبارات دولت که برای خرید برخی از این واحدها در منطقه اختصاص داده شده بود میبایست متناسب با ماموریتهای دانشگاه باشد که در گذشته این چنین نبوده است.
منبع: etemadonline-633726