هادی شیرخانی مدیرعامل شرکت برق استان ایلام اظهار داشت: ابتدا بر خود واجب میدانیم از هم استانیهای عزیز و گرانقدر به خاطر شرایط پیشآمده (قطعیهای برق) و سختیهای تحمیلشده عذرخواهی میکنیم.
وی گفت: این شرکت فقط متولی توزیع برق است و در خصوص تولید و تأمین برق هیچگونه ابزاری در اختیار نداشته و ندارد و گواهی میدهیم که مجموعه همکاران تلاشگر ما کوچکترین قصوری در این زمینه نداشتهاند.
شیرخانی بیان داشت: متأسفانه به علت کمبود بارش در سال آبی گذشته در حوزه آبریز سدهای تولید برق در کشور متأسفانه مقدار شش هزار مگاوات برقآبی را امسال در اختیار نداریم، از طرفی به علت هجمه مصرف بیرویه برق ناشی از استفاده از کولرهای گازی و عمدتا غیراستاندارد بهناچار برای نجات شبکه برق کشور و جلوگیری از خاموشی سراسری، وزارت نیرو، بهاجبار اقدام به مدیریت بار اضطراری کرده است. وی افزود: در این راستا سهمیه هر استان متناسب با میزان برق مصرفی و نه تعداد جمعیت اعلام و اعمال میشود. شیرخانی عنوان کرد: لذا این شرکت با توجه به اینکه فقط توزیعکننده انرژی است و مراکز تولیدی در اختیار این شرکت نیست و بهناچار اقدام به اجرا و تدوین برنامهای متناسب با شرایط استان اقدام کرده است. وی افزود: در مناطق گرمسیری استان اعمال مدیریت بار اضطراری در بازههای زمانی یکساعته و در ساعات اولیه شروع کمبود (معمولاً حوالی ۱۱ الی ۱۳) و ساعات پایانی که اغلب از ساعات ۱۸ عصر به بعد است، اقدام میکند. وی تصریح کرد: در حوزه شمالی با توجه به اینکه دما قابلتحملتر است برنامه را در بازههای زمانی دوساعته و در محدوده ساعات کمبود بار که اغلب از ساعت ۱۱ تا ۲۰ است، اعمال میشود.
هوشمندانه مصرف برق را مدیریت کنید
شیرخانی عنوان کرد: ضمن عرض پوزش مجدد بابت اینکه موضوع خارج از اختیار و مدیریت این شرکت است، از همه استدعا داریم با مدیریت هوشمندانه مصرف برق ما را یاری کنند تا این ایام سپریشده و بهترین راهکار برای حمایت و جلوگیری از خاموشی، انجام اقداماتی متناسب است. وی گفت: استفاده نکردن از وسایل پرمصرفی همچون ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی، جاروی برقی، اتو و وسایل مشابه در بازه زمانی ساعت ۱۰ صبح لغایت ۱۹ عصر و ۲۱ تا ۲۴ از راهکارهای اصلی برای جلوگیری از خاموشی است. مدیرعامل شرکت برق استان ایلام گفت: دمای کولرهای گازی بر روی دمای حداقل ۲۵ درجه جهت فرصت دادن به سیستم و شبکه برق برای استراحت و کاهش هزینه برق مصرفی تنظیم شود. وی افزود: خاموش کردن لامپهای اضافی و جایگزینی لامپهای پرمصرف رشتهای به لامپهای فوق کممصرف نسل جدید SMD و LED ضروری است. شیرخانی عنوان کرد: جزئیات برنامههای خاموشی بر روی سایت شرکت موجود و قابلمشاهده است، ضمن اینکه این برنامه قطعی نیست و بهصورت اقتضائی اعلامشده تا در صورت مدیریت مصرف از اعمال این برنامه خودداری و درصورتیکه این مهم انجام نشود متأسفانه با افزایش آن مواجه خواهیم بود، از طرفی این برنامه هرروز موردبازنگری قرارگرفته تا نقصانهای احتمالی آن برطرف شود.
لزوم پیشگیری از گرمازدگی
اسدالله مهاجر، مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دهلران در راستای پیشگیری از گرمازدگی مردم این شهرستان توصیههایی را صادر کرد. وی اظهار داشت: با توجه به افزایش دمای هوای شهرستان دهلران به بیش از ۵۰ درجه، مردم مراقب حفظ سلامت خود در برابر گرمازدگی باشند. وی ادامه داد: سالخوردهها، شیرخواران، زنان باردار، کودکان، ورزشکاران و سربازان مهمترین افرادی هستند که در معرض خطر گرمازدگی قرار دارند. مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دهلران ابراز کرد: علائم گرمازدگی شامل پوست قرمز، داغ و خشک و سپس رنگپریده یا کبود، تعریق کم یا عدم تعریق، دمای بالای ۳۹.۵ درجه بدن، ضربان قوی و تند قلب، تنفس کوتاه و سریع، سردرد، سرگیجه، حالت تهوع، گیجی و کاهش سطح هوشیاری هستند.
وی به راههای پیشگیری از گرمازدگی اشاره کرد و افزود: پوشیدن لباسهای سبک با رنگ روشن، استفاده از کلاههای پهن، استفاده از کرمهای ضد آفتاب با فاکتور حفاظتی ۳۰ و بالاتر، مصرف مقادیر مایعات (روزانه نوشیدن ۸ لیوان آب در تابستان)، استفاده از غذاهای کمچرب، میوهها و سبزیهای فیبردار و قرار نگرفتن در معرض تابش مستقیم آفتاب راههایی هستند که میتواند در جلوگیری از گرمازدگی مفید واقع شود.