hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > آیین نکوداشت استاد رضا بابایی برگزار شد

آیین نکوداشت استاد رضا بابایی برگزار شد

آیین نکوداشت استاد رضا بابایی با عنوان «فرزند قلم» با حضور مسئولان و اهالی قلم در مجتمع ناشران قم برگزار شد.

به گزارش خبرنگار رویداد ایران_قم،آیین نکوداشت استاد رضا بابایی با عنوان «فرزند قلم» با حضور محسن جوادی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بهرام سرمست استاندار قم، سیدموسی حسینی کاشانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، وحید فرجی قائم مقام و معاون فرهنگی حوزه هنری استان فارس و جمع بسیاری از استادان حوزه و دانشگاه، نویسندگان و اهالی قلم در مجتمع ناشران قم برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، سیدموسی حسینی کاشانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، با قرائت یکی از یادداشت‌های رضا بابایی با عنوان «وصیت اول و آخر»، گفت: فرهنگ ما مدیون بزرگ‌مردانی چون استاد بابایی است که سال‌ها عمر خود را برای پویایی و نشر کتاب‌های ارزشمندی گذاشت.

در ادامه، محسن جوادی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دکتر صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مصمم بود در این برنامه حضور داشته باشد، هم به دلیل تقدیر از زحمات و خدمات علمی و فرهنگی استاد رضا بابایی و هم به جهت سابقه مودت و دوستی طولانی که با ایشان دارد اما به دلیل تداخل کاری نتوانست در این مراسم حضور پیدا کند و از بنده خواست سلام و ارادت خود را خدمت استاد و حضار گرامی ابلاغ کنم.

وی در ادامه، متن پیام سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به آیین نکوداشت استاد رضا بابایی را قرائت کرد که در آن از سیر و سلوک علمی و ادبی این نویسنده تجلیل شده بود.

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در سخنان خود، اعتدال در فکر و عمل را از دیگر ویژگی‌های استاد رضا بابایی دانست و افزود: قلم او هم مانند ذهن و ضمیرش حرمت دیگران را پاس داشته و می‌دارد حتی اگر دیگران با زبان خود، او را زخمی کرده باشند



.

همچنین بهرام سرمست استاندار قم در سخنان کوتاهی از یک عمر تلاش علمی استاد رضا بابایی در نگارش آثار قدردانی و تکریم کرد.

علی حیدری مدرس حوزه و دانشگاه، از استاد رضا بابایی به عنوان مثنوی‌دان و مثنوی‌شناس یاد کرد و گفت: استاد سال‌هاست که به ادبیات جلا می‌دهد.

وی افزود: بنده در آغاز، استاد بابایی را با حافظ شناختم و تا امروز که در بعضی جلسات خدمت ایشان هستم، با سنایی و مولانا و عطار و بسیاری از این بزرگان ادب شعر فارسی می‌شناسم.

این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: استاد بابایی در عرصه ادبیات نه فقط نخل، بلکه سرو بود و در مقابل جلوه‌های فریبنده روزگار سر فرود نیاورد، از این روست که امروز سرافراز است.

همچنین محمد اسفندیاری از استادان حوزه و دانشگاه در سخنانی با بیان اینکه رضا بابایی با زبان پدری می‌نویسد نه مادری، گفت: زبان مادری همان پانصد تا هفتصد کلمه‌ای هست که ما آموختیم و اغلب نویسندگان می‌نویسند اما رضا بابایی با زبان پدری می‌نویسد که برگرفته از فردوسی، مولوی، سعدی و حافظ است.

وی، رضا بابایی را یکی از یادداشت‌نویسان مطرح و مؤثر در کشور یاد کرد و گفت: آقای بابایی نثر درخشانی دارد و در یادداشت‌های خود می‌کوشد مسئله‌ای را حل کند، مشکلی را رفع کند و مسئله‌ای طرح کند.

همچنین، شعرخوانی ابوالفضل طریقه‌دار از مدرسان ویرایش و درست نویسی و روشن سلیمانی از شاعران از دیگر بخش‌های این آیین نکوداشت بود.

در بخش دیگری از این مراسم، کلیپی از مصاحبه با استاد رضا بابایی پخش شد که به روایت زندگی خود از کودکی تا میانسالی بود.

سخنران پایانی این مراسم، استاد رضا بابایی در سخنانی با اشاره به مشکل تارهای صوتی خود که به دلیل بیماری بوجود آمده و سخن گفتن را برای او سخت کرده است، گفت: از سخنرانان برنامه به ویژه آقای جوادی تشکر می‌کنم که من حتی استعداد شاگردی ایشان را نداشتم و از جناب سید عباس صالحی دوست مهربانم قدردانی می‌کنم.

این نویسنده افزود: در این مدت که بیمار بودم آنقدر محبت و بزرگواری و انسانیت دیدم که به اندازه چند دهه ذخیره دارم اما توان ابراز آن را ندارم.

بابایی با تأکید بر اینکه صدای مردم بودن بالاترین امتیاز و مرتبه است، اظهار کرد: تنها آرزوی من این بود که صدای مردم را به گوش همه برسانم اما نتوانستم.

در پایان این مراسم، لوح‌ تقدیر به همراه هدایایی از سوی سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، آیت‌الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه، آیت الله ری‌شهری رئیس مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث، بهرام سرمست استاندار قم، سقائیان‌نژاد شهردار قم، بنیاد نخبگان قم، اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی و انجمن قلم حوزه به پاس سال‌ها تلاش و دغدغه‌مندی دینی و فرهنگی و سیر و سلوک علمی و ادبی به استاد رضا بابایی اهدا شد.

 خاطرنشان می‌شود کتاب «فرزند قلم»، ارج نامه استاد رضا بابایی شامل بخش‌های «شناخت‌نامه استاد»، «سروده‌ها» و «استاد بابایی از منظر دیگران» به مناسبت برگزاری آیین نکوداشت استاد بابایی از سوی مؤسسه انتشاراتی امام عصر(عج) منتشر شد.
امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام