hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > متولی جمع آوری کیک‌های آلوده به قرص کیست؟

متولی جمع آوری کیک‌های آلوده به قرص کیست؟

در حالی که حدود یک هفته از زمان رسانه‌ای شدن خبر کیک‌های آلوده به قرص می‌گذرد اما، هنوز متولی جمع آوری این کیک‌ها مشخص نیست.
از هفته گذشته خبر‌هایی درباره وجود قرص در برخی از محصولات برند‌های شیرینی منتشر شد که در ابتدا این خبر محدود به چند شهر و استان بود، اما با گذشت چند روز، این ماجرا وارد فاز جدیدی شد به نوعی که ردپای کیک‌های آلوده به قرص در استان‌های مختلف مشاهده شد و حتی به تهران نیز رسید.
هر چند نوع این قرص‌ها به گونه‌ای نبوده که به مصرف کنندگان آسیب وارد کند، اما به لحاظ روانی تاثیر منفی بر مصرف کنندگان داشته است، اما با تمام این مشکلات اقدامی برای حفظ امنیت روانی جامعه از سوی واحد‌های تولیدی و ارگان‌های مربوطه صورت نگرفته است.

کیک های آلوده به قرص ارتباطی به کارخانه تولیدی ندارد

یونس ژائله یکی از تولیدکنندگان شیرینی و شکلات که قرص‌های جاسازی شده در  برخی از محصولات با برند این واحد تولیدی نیز مشاهده شده است اظهار کرد: از طریق مراجع قانونی در این باره اقدام کردیم تا رسیدگی شود.
وی گفت: زنجیره تولید و شبکه توزیع شرکت مسئله‌ای ندارد و سالم است و هیچگونه مشکلی در این رابطه نیست.
ژائله درباره اینکه آیا اقدامی برای جمع آوری محصولات شده یا خیر گفت: محصولات تولیدی ما مشکلی ندارد و مشکل مربوط به کارخانه نیست که بخواهیم آن را جمع آوری کنیم.
وی تصریح کرد: این موضوع مربوط به یک شرکت نیست و ۱۲ شرکت درگیر هستند و یک جریان برنامه ریزی شده است.

افراد مغرض به دنبال آسیب زدن به صنعت کشور هستند

جمشید مغازه‌ای دبیر انجمن شیرینی و شکلات نیز در این باره اظهار کرد: جاسازی قرص در کیک‌ها یک موضوع امنیتی است و در فرایند تولید و توزیع کارخانه‌ها امکان چنین کاری وجود ندارد.
وی افزود: شبکه‌ای خارج از خط تولید و توزیع اقدام به جاسازی قرص در کیک‌ها کرده است.
مغازه‌ای گفت: جاسازی قرص در کیک توسط عده ای از افراد مغرض که به دنبال آسیب زدن به صنعت کشور و تشویش اذهان عمومی هستند انجام می‌شود.
دبیر انجمن شیرینی و شکلات با بیان اینکه در بسته بندی کیک‌ها که به صورت دو لایه است امکان جاز ساز کردن قرص‌ها وجود دارد، بیان کرد: بسته بندی کیک‌ها به گونه‌ای است که دارای چسب مخصوص است که به راحتی باز شده و بین کیک قرص را جاسازی و مجددا بسته‌بندی می‌کنند.
مغازه‌ای ادامه داد: در سایر محصولات به دلیل اینکه در صورت باز شدن محصول و بسته بندی آسیب می‌بیند امکان جاسازی وجود ندارد، بنابراین اینکار در کیک‌های لایه‌ای در حال انجام است.

 بیشتر بخوانید: 
جدیدترین اطلاعات درباره کیک‌های مشکوک
توضیح درباره قرص‌های جاسازی شده در کیک‌
آن روی سکه کیک‌های آلوده ...
وجود قرص در ۱۲ برند کیک و کلوچه/ موضوع امنیتی است

تصمیم گیری درباره جمع آوری کیک‌ها باید از جایی فراتر از انجمن صورت بگیرد

کاوه زرگران دبیرکل کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران اظهار کرد: این یک مورد ثانویه است و کارخانه‌ها و شبکه‌های پخش در این کار دخیل نیستند و توسط گروه یا سازمانی به منظور ایجاد ناامنی در حال انجام شدن است.
دبیرکل کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران درباره جمع آوری کیک‌های آلوده به قرص از سطح عرضه افزود: تصمیم گیری درباره جمع آوری این کیک‌ها باید از جایی فراتر از انجمن و یا کانون صورت بگیرد.
وی گفت: پس از جا گذاری قرص در داخل کیک ها، بسته بندی مجدد محصول به خوبی مشخص است، اما شاید برای کودکان و سنین پایین به راحتی قابل تشخیص نباشد.

تولید کیک هایی که در آنها قرص وجود داشته متوقف شود

اصغر نعمتی رئیس هیات مدیره انجمن حمایت از مصرف کننده  درباره اینکه آیا واحد‌های تولیدی در راستای رعایت حقوق مصرف کننده موظف به جمع آوری محصولات خود از سطح عرضه هستند یا خیر، اظهار کرد: واحد‌های تولیدی معتقدند کیک‌های آلوده به قرص از شبکه آن‌ها توزیع نشده و خارج از شبکه آن‌ها بوده و مسئولیتی در این قبال ندارند.
وی افزود: با توجه به اینکه برخی از این محصولات صادراتی نیز بودند به نظر می‌رسد هدف از این کار ضربه زدن به بازار داخلی و بازار صادراتی بوده است.
رئیس هیات مدیره انجمن حمایت از مصرف کننده گفت: مشکلی که در جمع آوری این کیک‌ها وجود دارد این است که به راحتی قابل شناسایی نیست و باید فراخوانی از سوی بازرسی وزارت صنعت، معدن و تجارت به سازمان صمت‌ استان‌ها ارسال شود تا این محصولات مرجوع شده و کیک‌هایی که مشکل دارند از بین بروند.
نعمتی با بیان اینکه برای حفظ حقوق مصرف کننده مسئولان امنیتی کشور و سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استان‌ها باید فعال شوند، ادامه داد: این ارگان‌ها یا باید این محصولات را جمع آوری و در انبار‌ها نگهداری کنند یا فرایند تولید را برای مدتی متوقف کنند تا بررسی‌های لازم به عمل آید یا در این باره اطلاع رسانی صورت گیرد تا مردم فعلا از خرید خودداری کنند.

تصمیم گیری درباره جمع آوری محصولات بر عهده سازمان غذا و دارو است

عزیزالله افضلی معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران  درباره کیک‌های آلوده به قرص اظهار کرد: در حال حاضر به صورت مستقیم با این مورد برخورد نکردیم فقط یک مورد از طریق یک واحد صنفی گزارش شده است.
وی افزود: پس از این گزارش همکاران بازرسی شهرستان ری به این واحد صنفی اعزام شدند و در بررسی که از محصولات این واحد صنفی صورت گرفت در هیچیک از کالا‌ها مورد مشکوکی دیده نشد و فقط چند نمونه کیک و کلوچه توسط متصدی واحد صنفی مبنی بر جاسازی قرص به بازرسان ارائه شد.
معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران ادامه داد: با توجه به مسئله به وجود آمده از انبار و خط تولید برند‌هایی که وجود قرص در محصولاتشان گزارش شده بود بازرسی صورت گرفت، اما در این بازرسی برای بازرسان محرز نشده که در خطوط تولید یا انبار‌های این واحد‌های تولیدی این جاسازی‌ها صورت گرفته باشد و تاکنون هم نتوانستیم کالای بسته‌بندی شده‌ای را بررسی کنیم که قرص در آن قرار داشته باشد.
افضلی با بیان اینکه با وزارت بهداشت در حال نظارت بر این مسئله هستیم، گفت: سازمان غذا و دارو متولی مسائل بهداشتی است به گونه‌ای که واحد تولیدی پس از اخذ پروانه بهره برداری تا زمانی که پروانه ساخت بهداشتی نداشته باشد اجازه تولید انبوه و عرضه محصول خود به بازار را ندارد و ناظر اصلی این سازمان است.
وی افزود: سازمان صمت آمادگی خود را برای همکاری با سازمان غذا و دارو برای اقدامات نظارتی در این باره اعلام کرده است.
معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران درباره جمع آوری این محصولات برای حفظ حقوق مصرف کنندگان بیان کرد: صلاحیت جمع آوری این محصولات با سازمان غذا و دارو است، اما سازمان صمت آمادگی اجرای گشت‌های نظارتی را دارد.
افضلی تاکید کرد: در حال رصد شبکه توزیع هستیم و انبار‌ها را بازرسی کردیم، اما هنوز به نتیجه مشخصی در این باره نرسیدیم.
وی با تاکید بر اینکه به واحد‌های صنفی توصیه می‌شود کالا‌های خود را از شرکت‌های پخش اصلی خریداری کنند، افزود: برخی از واحد‌های صنفی محصولات خود را از ویزیتور‌های اصلی شرکت خریداری نمی‌کنند، مشکلات این محصولات از جایی شروع شده که از مرکز توزیع قابلیت پیگیری نداشته است.
معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران تصریح کرد: بازرسین سازمان صمت یا بهداشت تاکنون در حین بازرسی با هیچ محصولی مواجه نشدند که در آن‌ها قرص موجود بوده باشد و همه گزارشات از طرف متصدیان واحد صنفی و افراد دیگر گزارش شده که این موضوع مشکوک است.
افضلی درباره اینکه آیا واحد‌های تولیدی موظف به جمع آوری محصولات در این باره از بازار هستند، گفت: موظف بودن واحد‌های تولیدی برای جمع آوری این محصولات در حیطه اختیار وزارت بهداشت است.

نسبت به امنیت شهروندان به ویژه امنیت غذایی آن‌ها حساس هستیم

غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه روز سه‌شنبه بیست و ششم آذر ماه در شانزدهمین نشست خبری با حضور نمایندگان قضایی رسانه‌ها در ساختمان دادگستری کل استان تهران در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه خبر داغی که این روز‌ها خیلی به گوش می‌خورد بحث کیک‌های آلوده است که از خیلی از استان‌ها شروع شد که اخیرا به تهران رسیده است و آیا قوه قضاییه ورود کرده و اگر ورود کرده نتایج حاصله تا الان چیست، گفت: در این ارتباط مجموعه قوه قضاییه همگام با سایر دستگاه‌های متولی در دولت بررسی‌های دقیق و کارشناسی انجام دادند. ما نسبت به امنیت شهروندان به ویژه امنیت غذایی آن‌ها حساس هستیم، نباید خدای ناکرده در مورد آنچه به عنوان غذا در سبد غذایی مردم قرار دارد جای دغدغه و نگرانی داشته باشد.
اسماعیلی افزود: خوشبختانه بررسی‌هایی که تا امروز انجام شد حکایت‌های خوبی دارد، اولا قرص‌هایی که پیدا شده فراوانی و گستردگی زیادی ندارد، ثانیا این قرص‌ها قرص‌های سمی و آلوده‌ای نیست، ثالثا این اقدام توسط صنف تهیه کننده کیک و شکلات ما نبوده و این صنف مبرای از این هستند که خدای ناکرده کسی بخواهد از این طریق و از حضور در کارخانه‌های تولید محصولات غذایی این اقدام را انجام بدهد.
امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام