hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > ورزشی > بیوگرافی سارا خادم الشریعه از ازدواج تا کشف حجاب و مهاجرت

بیوگرافی سارا خادم الشریعه از ازدواج تا کشف حجاب و مهاجرت

سارا خادم الشریعه استاد بزرگ شطرنج است.اطلاعاتی از بیوگرافی وی و همسرش اردشیر احمدی با عکس جدید از فرزندش،اینستاگرام،افتخارات،مصاحبه و حواشی وی را بخوانید.

سارا سادات خادم الشریعه سامانی معروف به سارا خادم الشریعه(Sara Khadim Sharia) متولد 1375 استاد بین المللی شطرنج ایران است.

سارا نخستین شطرنج باز زن ایرانی است که در سن 18 سالگی در سال 1394 توانست درجه استاد بزرگ بانوان را کسب کند. همچنین وی در هشتاد و چهارمین کنگره شطرنج جهان توانست عنوان استاد بین‌المللی شطرنج را به دست آورد. عنوانی که پیش از آن، تنها توسط شطرنج بازان مرد ایران کسب شده بود.

خادم الشریعه تاکنون توانسته است عنوانی چون استاد فیده زنان در سال 2008، استاد بین‌المللی زنان 2011، استادبزرگ زنان 2013 و استاد بین المللی شطرنج در سال 2015  را به دست آورد.در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا اطلاعات بیشتری از زندگی شخصی، ورزشی و حواشی سارا خادم الشریعه شطرنج باز را در اختیار شما قرار دهیم.

سارا خادم الشریعه
 کشف حجاب سارا خادم الشریعه

مشخصات

مشخصات فردی

نام کامل

سارا سادات خادم‌الشریعه سامانی

تاریخ تولد

۲۰ اسفند ۱۳۷۵

محل تولد

تهران

شغل

شطرنج‌باز

نماد ماه تولد

حوت

مشخصات فیزیکی

قد

 173 سانتیمتر

وزن

حدود 60 کیلو

رنگ چشم

قهوه ای

رنگ مو

مشکی

چپ دست یا راست دست

راست دست

مشخصات خانوادگی

نام پدر

محمد

نام برادران

ندارد

نام خواهران

ندارد

نام همسر (همسران)

اردشیر احمدی

تاریخ ازدواج

29 مهر 1397

نام فرزندان(سال تولد)

سام اجمدی سفند 1400

شغل همسر

کارگردان،مجری اینترنتی

مشخصات تحصیلی

مدرک

دیپلم

سارا خادم الشریعه
سارا خادم الشریعه استاد شطرنج

 بیوگرافی کامل سارا سادات خادم‌الشریعه

کودکی و اوایل زندگی

سارا سادات خادم‌الشریعه سامانی معروف  به سارا خادم الشریعه در روز دوشنبه 20 اسفند 1375(سال موش) در تهران به دنیا آمد و هم اکنون 25 سال سن دارد. نماد ماه سارا حوت است و اسفند ماهی‌ها عموما اجتماعی و معاشر، دلسوز، مهربان و مسئول هستند و  از مشخصات بارز آنها می‌توان به خیرخواهی و مهربانی اشاره کرد. 

 قد سارا خادم الشریعه  173 سانتیمتر و حدود 60 کیلو وزن دارد. هرچند اطلاعات دقیقی از مشخصات ظاهری وی در دسترس نیست ولی از روی ظاهر می توان حدس زد که وی چشم قهوه ای و موی مشکی دارد و راست دست نیز است.

خانواده

خانواده سارا خادم الشریعه کم جمعیت است. وی تک فرزند خانواده می باشد و بنابراین خواهر و برادری ندارد. محمد خادم الشریعه سامانی پدر سارا می باشد و اطلاعاتی از شغل پدر و مادر در سایت ها و شبکه ای اجتماعی نیست.از آن جایی که فامیلی این شطرنج باز خادم‌الشریعه سامانی است احتمالا اصالت این ورزشکار به شهر سامان در استان چهارمحال و بختیاری بر می گردد.

سارا خادم الشریعه
عکس  سارا خادم الشریعه و همسرش
سارا خادم الشریعه
عکس  سارا خادم الشریعه و مادرش
سارا خادم الشریعه
 سارا خادم الشریعه و پدر و مادرش

 تحصیلات

تحصیلات سارا خادم الشریعه در مقطع دیپلم است و به علت حضور در اردوهای مختلف وارد دانشگاه نشد.

سارا خادم الشریعه و همسرش

سارا خادم الشریعه و همسرش،سارا خادم الشریعه و همسرش اردشیر احمدی،اردشیر احمدی همسر سارا خادم الشریعه کیست؟ از مواردی است که در اینترنت بسیار جست و جو شده است.اما پاسخ این سوال که سارا خادم الشریعه مجرد است یا متاهل با توجه با مصاحبه ها و عکس های دو نفره با اردشیر احمدی مشخص است که وی متاهل می باشد. سارا خادم الشریعه در روز یکشنبه 29 مهر 1397(برابر با 11 ماه صفر) با اردشیر احمدی ازدواج کرد.

سارا خادم الشریعه خاتمی که در اینترنت سرچ شده است به مراسم عقد این شطرنج باز اشاره دارد که در محل دفتر سید محمد خاتمى، رییس دولت اصلاحات برگزار شد.

سارا خادم الشریعه
عکسهای ازدواج سارا خادم الشریعه
سارا خادم الشریعه
عکسهای ازدواج سارا خادم الشریعه

 بیوگرافی اردشیر احمدی

 اردشیر احمدی در 5 اسفند سال 1368 در اصفهان به دنیا آمد و وی کارگردان،مستند ساز و مجری ایرانی است که در کودکی به کانادا مهاجرت کرد.برنامه آشپزی در سه سوت، از ونکوور تا لوس‌ انجلس و برنامه ذره‌ بین چند نمونه از سری برنامه‌های وی بوده‌است.موزیک ویدیویی انرژی هسته ای امیر تتلو که بر روی ناو ارتش ساخته شد را اردشیر کارگردانی کرد که به یکی از جنجالی ترین موزیک ویدیو های ایرانی تبدیل شد.

سارا خادم الشریعه و همسرش  اردشیر احمدی
 سارا خادم الشریعه و همسرش اردشیر احمدی

 سارا خادم الشریعه و فرزندش، سارا خادم الشریعه مادر شد نیز در اینترنت جست و جو شده است. سارا خادم الشریعه در اسفند سال 1400 صاحب فرزند پسر به نام سام در کانادا شد.

نفر اول شطرنج زنان ایران در صفحه شخصی اش نوشت:«دوستان عزیزم، بسیار هیجان زده ام که به شما بگویم که پسرم در تاریخ 19 فوریه به دنیا آمد. مادر بودن با اختلاف مهم ترین نقش من در زندگی است. من در شرایطی که باردار بودم در جام جهانی بازی کردم و همیشه سعی کردم تا بیشترین حد ممکن فعال باشم اما در حال حاضر قصد دارم مدتی از ورزش حرفه ای فاصله بگیرم تا زمانی که مجددا احساس کنم دوست دارم بازی کنم. از تمام کسانی که پیگیر غیبت من بودند و از برگزارکنندگانی که من را دعوت می کردند تشکر می کنم.»

فرزند سارا خادم
عکس فرزند سارا خادم الشریعه
سارا خادم الشریعه
سارا خادم الشریعه و فرزندش

 شبکه های اجتماعی

اینستاگرام

saraa_khadem

وبسایت

ویکی پدیا سارا سادات خادم‌الشریعه


اینستاگرام سارا خادم الشریعه

اینستاگرام سارا خادم الشریعه به آدرس saraa_khadem است که 91.5 هزار فالور دارد و 1161 صفحه را دنبال می کند.سارا تاکنون 58 پست بارگزاری کرده است که آخرین پست وی در اینستاگرام به تاریخ 19 اکتبر 2021 مصادف با روز سه شنبه 27 مهر 1400 است.

سارا خادم الشریعه
سارا خادم الشریعه 

 جوایز و افتخارات

عنوان

سال

توضیحات

قهرمان شطرنج زنان ایران (IRAN)

1394 


استاد فیده زنان 

2008


استاد بین‌المللی زنان 

2011


استادبزرگ زنان

2013


مقام دوم 

  2014

در مسابقات شطرنج قهرمانی جوانان جهان موفق به کسب عنوان دوم شد

عنوان استاد بین‌المللی

2015


مقام دوم 

2016

نماینده ایران در پایان دور ششم گرندپری شطرنج بانوان 2016 درخانتی مانسیسک روسیه بود.

کاندیدای دریافت جایزه اخلاق 

2016

در مسابقات گرندپری نامزد کاندیدای دریافت جایزه اخلاق 2016 شد.

مقام سوم


در گرندپری روسیه به عنوان سوم دست یافت.

نایب قهرمانی

2018

در رقابت های شطرنج سریع و برق آسای قهرمانی جهان 2018 که در سن پترزبوگ روسیه 9 امتیاز از 12 دور رقابت ، را کسب و به مقام نایب قهرمانی رسید.

قهرمان

2018

در سال 2018 عنوان قهرمانی مجموع مسابقات برق آسا را به خود اختصاص داد.

مقام دوم


با کسب 13 امتیاز از 17 امتیاز رده دوم رقابت های برق آسای جهان را نیز از آن خود کرد.


2020

رده‌بندی فیده ۲۴۹۴ 


2020

بهترین ریتینگ ۲۴۹۴

سارا خادم الشریعه
سارا خادم الشریعه 

 حواشی 

سارا خادم الشریعه حجاب یا سارا خادم الشریعه قزاقستان به ماجرای کشف حجاب این شطرنج باز در مسابقات قزاقستان اشاره دارد.

سارا خادم الشریعه در روز دوشنبه 5 دی سال 1401 در مسابقات شطرنج سریع قهرمانی جهان در آلماتی در حالی که زیر پرچم جمهوری اسلامی بازی می‌کرد، بدون حجاب در مسابقه حاضر شد.حسن تامینی رئیس فدراسیون شطرنج به حضور بدون حجاب خادم‌الشریعه در مسابقات قزاقستان گفت: «این شطرنج‌باز به صورت آزاد و با هزینه شخصی در مسابقات سریع جهان که به میزبانی قزاقستان برگزار می‌شود حضور پیدا کرده است.»

مهاجرت سارا خادم‌الشریعه ادعای روزنامه ال‌پائیس چاپ مادرید است که می نویسد سارا خادم الشریعه پس از مسابقات قزاقستان به ایران باز نخواهد گشت.

خداحافظی سارا خادم الشریعه از تیم ملی شطرنج با انتشار پستی در اینستاگرام صورت گرفت و خبر کناره‌گیری سارا خادم الشریعه از تیم ملیدر 22 دی سال 1398 توسط خبرگزاری های رسمی منتشر شد. در نهایت او پس از چند ماه به تیم ملی بازگشت.

سارا خادم الشریعه و آزاده نامداری یا سارا خادم الشریعه در برنامه آبان به مصاحبه این استاد بین المللی شطرنج در سال 1395 اشاره دارد. که در ادامه می توانید مصاحبه وی را مشاهده کنید.

حرکت جوانمردانه سارا خادم الشریعه در مسابقات گرندپری روسیه یا سارا خادم الشریعه کاندیدای ورزشکار اخلاق شد به این ماجرا اشاره دارد که وی مقابل حریف اکراینی تن به تساوی اجباری داد تا حریفش هر چه زودتر راهی بیمارستان شود. چند ساعت بعد از بازی مشخص شد؛ شطرنج باز فرانسوی که دوست ناتالیا ژوکووا است دچار مشکل قلبی شده و شطرنج باز اکراینی با او راهی بیمارستان شده و از بیمارستان به سالن مسابقه آماده است. این بازیکن به دلیل بستری شدن دوست خود در حالت روحی خوبی قرار نداشت و به همین خاطر سارا خادم الشریعه مقابل این حریف تساوی را قبول کرده تا ناتالیا هر چه زودتر به بیمارستان برگردد. خادم الشریعه بعد از این اتفاق گفت: امروز خیلی زود بازی تموم شد. مطمئن هستم اگه شما هم جای من بودین و شرایط روحی حریف رو می دیدین، بازی رو زود مساوی تموم می کردین تا حریفتون خودش رو به بیمارستان برسونه و پیگیر حال دوستش بشه… ‏‎من کار فوق العاده ای نکردم، تنها خودم را جای حریفم گذاشتم.

سارا خادم الشریعه
عکس سارا خادم الشریعه و همسرش

خادم الشریه در صفحه شخصی اینستاگرام خود درباره  شایعه پناهندگی‌اش نوشت:

«اولین مسابقه‌ی جهانی پس از یکسال و نیم دوری از شطرنج (به دلیل بارداری و تولد پسر ده ماهه‌ام، سام) که با دعوت فدراسیون جهانی شطرنج و برگزارکنندگان مسابقه در آن شرکت کردم. شایعاتی در مورد پناهنده شدنم مطرح شده است که تصمیم دارم شفاف‌سازی کنم. من پناهنده‌ی هیچ کشوری نشدم! در حقیقت نیازی به این کار نبوده و سالهاست به دلیل موفقیت در رشته‌ام و همچنین چند ملیتی بودن همسرم چنین امکانی برایم فراهم بوده و هیچگاه دغدغه اخذ اقامت از طریق پناهندگی را نداشته‌ام.

موضوع مهاجرت ما یک تصمیم خانوادگی است نه سیاسی. هنوز هم ایران خانه اول ماست و قطعا در زمانی مناسب به ایران بازخواهیم گشت. سه سال گذشته تعدادی از مسابقات مهم که عمری انتظار حضور در آنها را داشتم، به علت ممنوع الخروجی از دست دادم.

در مورد اینکه می‌فرمایند با هزینه‌ی دولت و فدراسیون یا بیت المال به اینجا رسیده‌ام هم خاطرنشان میکنم که از هشت سالگی با پول زحمت پدرم به مسابقات رفته‌ام و با جوایزی که در مسابقات بین المللی بدست آوردم، هزینه‌های هنگفت مربی خارجی را شخصا و از محل درآمدم پرداخت کرده‌ام و بیت المالی در کار نبوده است. البته سخنان اخیر رییس فدراسیون در ارتباط با حضور من در مسابقات با هزینه شخصی، گویای موضوع و مهر تاییدی بر صحبت‌هایم است. در پایان به فدراسیون و وزارت ورزشی که سال هاست خواسته ای از آنها نداشته‌ام‌ جوابگو نخواهم بود.»

پست سارا خادم‌الشریعه درباره شایعه پناهندگی‌اش

 

10 حقیقت جالب درباره سارا خادم الشریعه

  1. سارا خادم الشریعه از سادات می باشد.
  2. قد سارا 173 سانتی متر است.
  3. وی تک فرزند است.
  4. در مهر سال 1397 در سن 22 سالگی با اردشیر احمدی ازدواج کرد.
  5. همسرش تابعیت کانادایی دارد.
  6. استاد بزرگ شطرنج زنان ایران در اسفند سال 1400 در کانادا فرزندش به دنیا آورد.
  7. استاد بزرگ شطرنج ایران در دی ماه 1401 در مسابقات قهرمانی جهان در قزاقستان بدون حجاب شرکت کرد.
  8. مراسم عقد سارا محل دفتر سید محمد خاتمى برگزار شد.
  9. وی نخستین شطرنج باز زن ایرانی است که در سن 18 سالگی توانست درجه استاد بزرگ بانوان را کسب کند.
  10. فامیلی وی خادم الشریعه سامانی است که احتمالا اصالت وی به شهر سامان در استان چهارمحال و بختیاری بر می گردد.

عکس

سارا خادم الشریعه
سارا خادم الشریعه شطرنج باز
سارا خادم الشریعه
عکس اینستاگرام سارا خادم الشریعه
سارا خادم الشریعه
سارا خادم الشریعه
سارا خادم الشریعه
عکس جدید از سارا خادم الشریعه
سارا خادم الشریعه
عکس سارا خادم الشریعه استاد شطرنج
سارا خادم الشریعه
تصاویر از سارا خادم الشریعه
سارا خادم الشریعه
عکس شخصی سارا خادم الشریعه
سارا خادم الشریعه
عکس جدید از سارا خادم الشریعه و همسرش
سارا خادم الشریعه
عکس سارا خادم الشریعه در اصفهان
سارا خادم الشریعه
عکس تولد سارا خادم الشریعه
سارا خادم الشریعه
سارا خادم الشریعه
سارا خادم الشریعه
عکس سارا خادم الشریعه استاد شطرنج

مصاحبه

مصاحبه سارا خادم الشریعه بیشتر به صورت گفت و گوی تصویری موجود است که شما می توانید مصاحبه وی را در برنامه متاگپ را مشاهده کنید.

شما هم چنین می توانید گفت‌وگو سارا خادم‌الشریعه و همسرش اردشیر احمدی را  با روزنامه همشهری به تاریخ 20 دی 1397  در ادامه بخوانید.

 شطرنج در ایران و خیلی از کشورهای جهان بیشتر مورد اقبال مردان قرار می‌گیرد. چطور شد که به یادگیری شطرنج علاقه پیدا کردی؟

نمی‌توانیم بگوییم شطرنج ورزش مردانه‌ای است اما تعداد شطرنج‌بازان مرد بیشتر است و دلیل اختلاف سطح زنان و مردان شطرنج‌باز همین است. مثلا شماره یک شطرنج زنان جزو صد نفر اول آقایان است. البته طی چند سال اخیر تعداد بیشتری از زنان به این ورزش گرایش پیدا کرده‌اند و به‌نظرم در چند سال آینده شاهد پیشرفت شطرنج‌بازان زن خواهیم بود. ماجرای علاقه‌مند شدن من به شطرنج هم به دوران ابتدایی مربوط می‌شود. در آن دوره دوست داشتم در کنار تحصیل، هنر یا مهارت دیگری را هم یاد بگیرم و به همین دلیل به کلاس‌های مختلفی از جمله تنیس، موسیقی و شعرخوانی می‌رفتم. در مدرسه نمرات خوبی می‌گرفتم اما دقت زیادی نداشتم تا اینکه مادر یکی از همکلاسی‌هایم به مادرم گفت شطرنج به بالا رفتن ضریب دقت و تمرکز کمک می‌کند. از همان موقع برای یادگیری شطرنج به کلاس‌های استاد هرندی که استاد بزرگ شطرنج و عضو تیم ملی شطرنج ایران بود رفتم و چنان به این رشته علاقه‌مند شدم که وقتی مربی یک صفحه تکلیف برای حل کردن می‌داد، کل کتاب را ظرف یک هفته تمام می‌کردم و تحویل می‌دادم.

  برای بالا رفتن کیفیت تحصیل شطرنج را انتخاب کردی اما شطرنج آرام‌آرام به مانعی برای ادامه تحصیلت تبدیل شد، به‌طوری که 2سال قبل به‌دلیل حضور در مسابقات بین‌المللی نتوانستی کنکور بدهی.

خادم‌الشریعه: تا پایان دوره راهنمایی جزو شاگردان ممتاز بودم و مشکلی از این بابت نداشتم اما وقتی تصمیم گرفتم شطرنج را به‌طور حرفه‌ای ادامه بدهم، کل دوران دبیرستان فقط یک‌ماه در مدرسه حضور داشتم که آن هم برای حاضرشدن سر جلسات امتحان بود.

احمدی: البته سارا عادت ندارد از خودش تعریف کند اما من از پدرش شنیدم که کل کتاب فیزیک سال آخر دبیرستان را طی 2 هفته دوره کرد و نمره قبولی هم گرفت. سارا حتی در دانشگاه تهران هم ثبت نام کرد اما به‌دلیل حضور در مسابقات نتوانست وارد دانشگاه شود و شطرنج را انتخاب کرد.

  شما نخستین شطرنج‌باز زن ایرانی ‌هستی که علاوه بر کسب درجه استاد بزرگ بانوان در 16سالگی، عنوان استاد بین‌المللی شطرنج در 18سالگی را هم کسب کردی. این موفقیت‌ها حاصل موجی است که بعد از موفقیت نسبی زنان ورزشکار ایرانی در مسابقات بین‌المللی به راه افتاد یا موفقیت شخصی است؟

من قبل از موفقیت‌های اخیر زنان ورزشکار ایرانی، استاد بزرگ و استاد بین‌المللی شطرنج شدم اما این موفقیت‌ها در سال‌های گذشته کمتر دیده می‌شد. من در همه رده‌های سنی مقام جهانی کسب کرده‌ام اما در کانون توجه نبوده‌ام.

  تا یک دهه قبل، تلویزیون نتایج مسابقات شطرنج زنان را هم پوشش نمی‌داد. فکر می‌کنی چه اتفاقی افتاد که شطرنج به‌خصوص شطرنج زنان از زیر سایه ورزش‌های دیگر بیرون آمد و بیشتر مورد توجه قرار گرفت؟

شطرنج زنان بعد از اتفاقات مسابقات جایزه بزرگ سال 2016 که در تهران برگزار شد بر سر زبان‌ها افتاد. تعدادی از شطرنج‌بازان خارجی به‌خاطر مسئله حجاب از حضور در مسابقات انصراف دادند و همین موضوع توجه رسانه‌ها را جلب کرد. ناراحت‌کننده است که رسانه‌ها به اصل مطلب یعنی پیشرفت شطرنج‌بازان ایرانی و حضور آنها در مسابقات جهانی توجه چندانی نکردند و مسئله‌ای مثل حجاب بازیکنان خارجی نگاه‌ها را به سمت این مسابقات چرخاند.

  فکر می‌کنی خودت یکی از ورزشکارانی هستی که باعث شدی موج حمایت از زنان ورزشکار ایرانی شکل بگیرد؟

فکر می‌کنم در مقطعی، زنان ورزشکار ایرانی به موفقیت‌های جمعی دست پیدا کردند و اینگونه نبود که یک تیم یا یک ورزشکار موفق باشد و بقیه پشت سرشان راه بیفتند. همین موفقیت‌های جمعی توجه وزارت ورزش را به ورزش زنان جلب کرد.

  وزارت ورزش به ورزش زنان بهای بیشتری داد یا زنان ورزشکار حق خودشان را از متولیان ورزش گرفتند؟

فکر می‌کنم هر دو. در سال‌های قبل حتی اجازه اعزام هم به بسیاری از زنان ورزشکار داده نمی‌شد و در خیلی از رشته‌های ورزشی نمی‌توانستیم فعالیت کنیم. به‌نظرم در این سال‌های اخیر قدم‌های بزرگی برای ورزش زنان برداشته شده و امیدوارم هر چه زودتر مسئله ورود زنان به استادیوم‌ها حل و فصل شود.

  تجربه حضور در استادیوم‌های فوتبال را داشته‌ای؟

من و اردشیر برای تماشای بازی‌های تیم ملی در مسابقات جام‌جهانی 2018 به روسیه رفتیم که تجربه‌ای شیرین و توأم با حسرت بود. از همان لحظه‌ای که وارد استادیوم شدیم به این موضوع فکر می‌کردم که چرا زنان ایرانی از حق طبیعی خودشان یعنی ورود به ورزشگاه‌ها محروم مانده‌اند.

  طی چند سال اخیر تیم‌های فوتسال، والیبال و بسکتبال زنان ایران به موفقیت‌های چشمگیری دست پیدا کرده‌اند و در ورزش‌های انفرادی مثل کاراته، تکواندو، تیراندازی و شطرنج هم تک ستاره‌هایی داشته‌ایم. ورزش زنان در ایران این پتانسیل را دارد که مثل ورزش مردان از مسابقات آسیایی و جهانی مدال بیاورد؟

ورزش زنان در ایران هنوز هم با محدودیت‌های نسبی مواجه است و همین محدودیت‌ها مانع پیشرفت و رسیدن ورزشکاران به سطح مطلوب و بین‌المللی می‌شود اما واقعیت ماجرا این است که همین موفقیت‌های اخیر باعث شده زنان بیشتری به ورزش رو بیاورند و کثرت زنان ورزشکار ایرانی نوید آینده بهتری را می‌دهد. شخصا امیدوارم در المپیک بعدی، زنان ایرانی به جای یک مدال چند مدال کسب کنند. شطرنج هم قرار است از دوره بعد به بازی‌های آسیایی اضافه شود و 16مدال در این رشته توزیع می‌شود. به همین دلایلی که گفتم به آینده ورزش زنان در ایران امیدوارم.

سارا خادم الشریعه
عکس سارا خادم الشریعه و همسرش اردشیر احمدی

 
  بارها گفته‌ای سقف آرزوهایت در شطرنج کسب عنوان قهرمانی جهان است اما خیلی زود و در 22سالگی به این عنوان دست پیدا کردی. چه برنامه‌ای برای ادامه حضور در سطح اول ورزش داری؟

درست است که قهرمان مسابقات شطرنج سریع و بلیتس شده‌ام اما آرزویم قهرمانی در مسابقات شطرنج فکری هست و برای رسیدن به این آرزو تلاش می‌کنم. هم‌اکنون نفر بیستم ریتینگ جهانی هستم و هنوز جای پیشرفت دارم.

  قبل از شروع مسابقات سریع، برای خودت شانسی قائل بودی؟

اصلا تصور نمی‌کردم در این مسابقات 2 مدال بگیرم و برنده مدال طلا شوم. قبل از شروع مسابقات، اردشیر هر روز می‌گفت تو مدال طلا می‌گیری اما خودم چنین تصوری نداشتم. با کسب این مدال، اعتمادبه‌نفس بیشتری پیدا کردم و به موفقیت در مسابقات پیش‌رو فکر می‌کنم.

  پیشنهاد تغییر تابعیت و بازی کردن برای کشور دیگر بارها به ورزشکاران ایرانی داده شده است. به‌عنوان نابغه شطرنج با چنین پیشنهادهایی مواجه شده‌ای؟

برای شطرنج‌بازها، تغییر تابعیت کمی راحت‌تر از رشته‌های دیگر و مثل انتقال بازیکن از یک باشگاه به باشگاه دیگر است. هر چه ریتینگ شطرنج بازها بالاتر باشد فدراسیونی که پیشنهاد جذب می‌دهد باید مبلغ بیشتری به فدراسیون قبلی پرداخت کند. من از طرف سوزان پولگار که خودش قهرمان جهان بوده و در آمریکا دانشگاه دارد پیشنهاد داشتم. خانم پولگار در دانشگاهش تیم شطرنج دارد و هر کسی عضو این تیم شود می‌تواند در همان دانشگاه تحصیل کند که لازمه‌اش عوض‌کردن فدراسیون و تغییر تابعیت است. در 18سالگی از طرف خانم پولگار پیشنهاد داشتم اما هرگز به این موضوع فکر نکردم و مهم‌ترین دلیلم این است که می‌خواهم کنار خانواده‌ام بمانم.

  به‌رغم همه محدودیت‌هایی که به آنها اشاره کردی، وسوسه نشدی به کشور دیگری مهاجرت کنی و زندگی ورزشی‌ات را در سطح بالاتری ادامه بدهی؟

بازی کردن برای یک کشور دیگر جزو ایده‌های من برای ادامه زندگی نیست. قوانین شطرنج به‌گونه‌ای است که حتی اگر روزی به کشور دیگری مهاجرت کنم باز هم می‌توانم برای کشور خودم بازی کنم اما زندگی در خارج از کشور انتخاب من نیست.

  در 22سالگی افتخارات قابل‌ملاحظه‌ای کسب کرده‌ای و به‌عنوان یکی از نوابغ شطرنج شناخته می‌شوی. این موفقیت‌ها حاصل هوش ذاتی و نبوغ است یا برای رسیدن به جایگاهی که در آن قرار داری تلاش به خرج داده‌ای؟

خادم‌الشریعه: معمولا در پاسخ به چنین سؤالاتی می‌گویم شطرنج استعداد خاصی نمی‌خواهد و بیشتر تمرین می‌کنم اما اردشیر مدام می‌گوید تو اصلا تمرین نمی‌کنی.

احمدی: سارا اهل خودستایی نیست و برای اینکه از خود تعریف نکند می‌گوید با تمرین به چنین جایگاهی رسیده اما واقعیت این است که او بهره هوشی بالایی دارد که ذاتی است. یکی از عموهای سارا نفر اول و عموی دیگرش نفر دوم کنکور سراسری بوده‌اند و اقوامش در بهترین دانشگاه‌های ایران و جهان تحصیل کرده‌اند. این نشان می‌دهد که ضریب هوشی در خانواده سارا بالاست. البته یکسری تصمیمات درست هم در اینکه سارا در 22سالگی به چنین جایگاهی برسد دخیل بوده است. مثلا استعدادش در زمینه شطرنج به خوبی از طرف مادرش کشف شده و از بین شطرنج و موسیقی انتخاب درستی انجام داده‌اند اما شخصا معتقدم اگر در رشته ریاضی فیزیک هم تحصیل می‌کرد یا اگر پزشکی می‌خواند پیشرفت می‌کرد. سارا ماهی یک‌ساعت آن هم بدون مربی تمرین می‌کند در حالی‌که اگر بیشتر تمرین کند به راحتی می‌تواند در مسابقات فکری قهرمان جهان شود.

  در یک دهه اخیر بازیکنان زیادی در شطرنج زنان درخشیده‌اند اما خیلی زود از صحنه ورزش محو شده‌اند. برای تداوم موفقیت‌هایت چه برنامه‌ای داری؟

بیشتر کسانی که در شطرنج مقام بین‌المللی کسب کرده‌اند به‌عنوان مربی فعالیت می‌کنند و برخی از آنها در فدراسیون شطرنج سمت دارند. مثلا شادی پریدر که بانوی اول شطرنج ایران بود هم‌اکنون نایب‌رئیس فدراسیون است. شاید کسانی که شطرنج را شروع می‌کنند توقع زیادی از آینده دارند.برخی انتظار درآمد بالا را دارند و برخی دیگر توقع دارند بیش از این مورد توجه قرار بگیرند اما کسانی که عاشق شطرنج بودند، مدت زمان بیشتری در سطح اول قرار داشتند و افتخاراتشان پایدارتر بوده است. از طرفی درآمد مربی شطرنج از بازیکن بیشتر است و در چنین شرایطی خیلی‌ها ترجیح می‌دهند زودتر وارد دنیای مربیگری شوند. تا جایی که بتوانم برای پیشرفت در شطرنج تلاش می‌کنم و مسائل مالی دغدغه‌ام نیست.

  شما از جمله ورزشکارانی هستی که در سن کم ازدواج کردی. ازدواج چقدر در زندگی ورزشی یک ورزشکار ملی تأثیر دارد؟

خادم الشریعه: مسلما هر ورزشکاری بعد از ازدواج با انگیزه مضاعفی وارد میادین می‌شود. از وقتی ازدواج کردم، اردشیر مدام به من می‌گوید تو مدال طلا می‌گیری و یکی از دغدغه‌هایش پیشرفت من در شطرنج است. گاهی اوقات هم پیشنهاد می‌دهد با مربی دیگری کار کنم که به پیشرفتم کمک کند. گاهی اوقات حریفان خارجی‌ام که با برخی از آنها دوستی دیرینه‌ای دارم به من می‌گویند وقتی موفقیت‌های تو را می‌بینیم، برای ازدواج انگیزه پیدا می‌کنیم.

احمدی: تمرینات سارا نسبت به دورانی که نامزد بودیم بیشتر نشده و فکر می‌کنم ذهنش متمرکزتر شده است. به‌نظرم قهرمانی حق کسی است که به آن فکر می‌کند. امکان ندارد کسی که در چین و روسیه مدام به قهرمانی فکر می‌کند، قهرمان نشود اما سارا که روی این موضوع تمرکز چندانی ندارد قهرمان شود. وقتی داشت به مسابقات داخل سالن آسیا اعزام می‌شد می‌گفت سطح مسابقات خیلی بالاست و نمی‌شود قهرمان شد اما به او گفتم چرا به قهرمانی فکر نمی‌کنی. تنها توصیه‌ای که به سارا کردم این بود که به قهرمانی فکر کند و دست آخر هم با مدال طلا از مسابقات برگشت. خیلی مهم است که شما به هدفی که دارید فکر کنید و روی آن متمرکز شوید. سارا در همین مسابقات جهانی شطرنج به این باور رسیده که شکست دادن قهرمانان بزرگ جهان شدنی است و این رویه را می‌تواند در مسابقات فکری هم تکرار کند. او با قهرمانی جهان می‌تواند 3‌ماه تا 3سال فاصله داشته باشد و بستگی به این دارد که چقدر به این هدف فکر کند.

  یکی از شانس‌های شما این بوده که همیشه حمایت خانواده را داشته‌ای. این حمایت‌ها چقدر در تبدیل‌شدن شما به یکی از نوابغ شطرنج جهان تأثیر داشته؟

وقتی شطرنج را شروع کردم پدر و مادرم از مشوقان اصلی‌ام بودند اما مادرم این فرصت را داشت که در تمرینات بیشتر کمک کند. وقتی از مدرسه به خانه می‌آمدم، مادرم با رجوع به کتاب‌های تمرین، چندین صفحه شطرنج روی میز می‌چید و من بعد از حل کردن آنها مشق‌هایم را می‌نوشتم. علاوه بر این هر روز با هم به کلاس شطرنج می‌رفتیم و این کار چندین ساعت زمان می‌برد. پدرم با وجود مشغله‌های کاری که داشت با من به مسابقات بین‌المللی می‌آمد و با حضورش به من قوت قلب می‌داد. قبل از ازدواج با اردشیر به این موضوع فکر می‌کردم که همسر آینده‌ام چگونه می‌تواند با نبودن‌هایم و حضورم در مسابقات بین‌المللی کنار بیاید اما یکی از خوش‌شانسی‌هایم این است که به راحتی این شرایط را درک می‌کند. شخصا معتقدم یک همراه خوب مثل پدر و مادر یا همسر، ورزشکار حرفه‌ای را به سمت موفقیت‌های بیشتر سوق می‌دهد. بعضی خانواده‌ها خیلی روی فرزندانشان سرمایه‌گذاری می‌کنند و همین توجه بیش از اندازه فشار روحی به ورزشکار وارد می‌کند اما حمایت‌های خانواده‌ام بدون چشمداشت بوده و به همین دلیل از هر نوع آسیب روحی در امان بوده‌ام.

احمدی: ما ورزشکاران زیادی داریم که حمایت چندانی از طرف خانواده دریافت نمی‌کنند و با تلاش و پشتکار خودشان کارها را پیش می‌برند اما سارا از ابتدا حمایت پدر و مادر را پشت سرش داشته و فکر می‌کنم اگر پیگیری‌های خانواده نبود، خودش به تنهایی چنین مسیری را طی نمی‌کرد.

  قهرمانی شما در مسابقات شطرنج سریع جهان بازتاب زیادی در رسانه‌های داخلی و خارجی داشت. استقبال مسئولان ورزش کشور چگونه بود؟

در درجه اول باید از فدراسیون شطرنج بابت همه حمایت‌هایی که انجام داد تشکر کنم. متأسفانه فدراسیون ما این روزها به‌دلیل عدم‌اعزام تیم‌ها به مسابقات برون‌مرزی تحت فشار قرار دارد اما فراموش نکنیم که در شرایط سخت اقتصادی قرار داریم و اعزام تیم‌ها به مسابقات بین‌المللی آسان نیست. با این حال فدراسیون شطرنج امسال با همین بودجه محدودش، دو تورنمنت موفق را برگزار کرد که در آمادگی و ارتقای ریتینگ بازیکنان تیم ملی تأثیر خوبی داشت. وزیر ورزش هم در اینستاگرام برایم پیام تبریک فرستاد.

از شکست دادن دوستانم ناراحت می‌شوم

سارا خادم‌الشریعه به‌واسطه رعایت بازی جوانمردانه در مسابقات بین‌المللی مورد احترام رقباست و یک‌بار هم نامزد انتخاب با اخلاق‌ترین بازیکن مسابقات جهانی 2016 شد. او معتقد است بیش از برنده‌شدن در برابر حریفانش به دوستی با آنها توجه می‌کند.

 

سارا خادم الشریعه
مصاحبه سارا خادم الشریعه

 

در مسابقات جایزه‌ بزرگ ۲۰۱۶ با حرکتی جوانمردانه، پس از آنکه دیدی وضع روحی حریف اوکراینی مناسب نیست، با تساوی موافقت کردی و نامزد دریافت جایزه اخلاق سال ۲۰۱۶ شدی. حریف دقیقا در چه شرایطی بود؟

یکی از بازیکنان فرانسوی که مشکل قلبی داشت، قبل از شروع مسابقات دچار مشکل شد اما دوست صمیمی خودش مسابقه داشت و نتوانست همراه او به بیمارستان برود. در نهایت حریف اوکراینی همراه بازیکن فرانسوی به بیمارستان رفت و به همین دلیل دیرتر به محل مسابقه رسید. اگر موافقت می‌کردم، نتیجه مسابقه را به نفعم اعلام می‌کردند اما حاضر به انجام این کار نشدم.

  اگر نتیجه مسابقه به نفعت اعلام می‌شد شانس قهرمانی جهان را داشتی؟

تا قبل از مسابقه با حریف اوکراینی نفر اول مسابقات بودم اما وقتی دیدم حریف حال روحی مساعدی ندارد و باید به بیمارستان برگردد، توافق کردیم که بازی با نتیجه مساوی تمام شود. نتایجی که در مسابقات جایزه بزرگ گرفتم در تاریخ شطرنج ایران بی‌سابقه بود اما همین تساوی با حریف اوکراینی بیش از نتایجی که گرفتم مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت.

  همین تساوی باعث شد مسابقات را با مقام سومی به پایان برسانی. تفاوت جایزه نفر اول و سوم مسابقات چقدر بود؟

از نظر مادی مابه‌التفاوت بین نفر اول تا سوم، حدود 7هزار دلار بود.

  بهتر نیست به‌عنوان ورزشکار ملی در مواقع حساس حرفه‌ای‌تر عمل کنی؟

خادم‌الشریعه: ما یکسری شطرنج‌باز هستیم که از سن نوجوانی در مسابقات مختلف با هم روبه‌رو شده‌ایم و حالا برای یکدیگر دوستان صمیمی هستیم. شکست دادن دوستان صمیمی در میادین ورزشی برایم دشوار است.

احمدی: سارا در همین مسابقات جهانی شطرنج سریع و بلیتس همه قهرمانان جهان را برده بود و آخرین بازی را باید با حریف روسی که با هم دوستی دارند برگزار می‌کرد. قبل از مسابقه حریف به سارا کادوی ازدواج داد و همان لحظه حدس زدم که او این حریف را شکست نخواهد داد. در نهایت، بازی خیلی زود با نتیجه مساوی به پایان رسید درحالی‌که همین حریف را در مسابقات جایزه بزرگ شکست داده بود.

  با قهرمانی در مسابقات شطرنج سریع، یک میلیارد دلار جایزه نقدی بردی و با ورود به جمع 10شطرنج باز اول دنیا، درآمد بیشتری کسب می‌کنی. برای آینده چه برنامه‌ای داری؟

خادم‌الشریعه: یکی از برنامه‌هایم این است که در ایران مدرسه شطرنج تاسیس کنم؛ چون جای خالی‌اش در کشورمان احساس می‌شود. شاید ایده‌ام ظرف 2 سال آینده به مرحله اجرا برسد.

احمدی: سارا تا 13فروردین سال آینده 2 مسابقه مهم در پیش دارد و با موفقیت در 2 تورنمنت پیش رو به‌راحتی می‌تواند عنوان استاد بزرگی را تصاحب کند و بین 10 نفر اول ریتینگ جهانی قرار بگیرد. اگر به این ریتینگ برسد بابت حضور در مسابقات مختلف جوایز بیشتری دریافت خواهد کرد.

پرسش های متداول

سن سارا خادم الشریعه؟
سارا خادم الشریعه متولد 20 اسفند 1375 است و 25 سال سن دارد.
همسر سارا خادم الشریعه کیست؟
اردشیر احمدی کارگردان و مستند ساز ایرانی همسر سارا خادم الشریعه است.
فرزند سارا خادم الشریعه؟
سارا خادم الشریعه دارای یکی فزرند پسر است که در اسفند 1400 در کانادا به دنیا آمد.
سارا خادم الشریعه حجاب؟
سارا خادم الشریعه در دی 1401 در مسابقات قزاقستان کشف حجاب کرد.
 اینستاگرام سارا خادم الشریعه شطرنج؟

saraa_khadem

قد سارا خادم الشریعه؟
173 سانتی متر
شطرنج باز زن ایرانی که پناهنده شد؟
درسا درخشانی شطرنج باز ایرانی است که پناهنده شده و شایعه مهاجرت سارا خادم الشریعه نیز شنیده می شود.


سخن آخر

در این مطلب بیوگرافی سارا خادم الشریعه و همسرش اردشیر احمدی را بررسی کردیم. ما در مطلبی بیوگرافی امیر نصرآزادانی از فوتبال تا زندان و حکم اعدام و  وریا غفوری محبوب؛ بیوگرافی از تولد تا واکنش به فوت مهسا پرداختیم که در صورت تمایل می توانید مطالعه کنید.اگر شما اطلاعات بیشتری از زندگی شخصی و ورزشی این  استاد بزرگ شطرنج ایران دارید می توانید با ما و سایر مخاطبان رویداد ایران در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.


امتیاز: 3 (از 1 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو