hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > برگزاری کنگره علمی امناء الرسل در حوزه های علمیه نجف و قم

برگزاری کنگره علمی امناء الرسل در حوزه های علمیه نجف و قم

دبیر کنگره علمی امنا الرسول(ص) به تشریح برگزاری این کنگره در دو حوزه علمیه ایران و عراق در قم و نجف پرداخت.

یه گزارش رویداد ایران_قم،حجت الاسلام و المسلمین رضا اسکندری در نشست خبری کنگره علمی امناء الرسل که  در سالن آیت الله حائری مرکز مدیریت حوزه های علمیه برگزار شد، با بیان این که تقارن کنگره با ایام ولادت حضرت محمد (ص) و امام جعفر صادق (ع) تقارن پر برکتی است، عنوان کرد: هدف از برگزاری کنگره تعامل علمی حوزه های علمیه سراسر جهان است اگر چه حوزه های فراوانی در سطح جهان فعال است اما مهم ترین حوزه های علمیه، حوزه  نجف با پیشینه هزار ساله و تربیت بزرگانی که معارف قرآن و اهل بیت از این حوزه به اقصی نقاط جهان منتشر شده است.

وی ادامه داد: حوزه قم هم کهن است اما طی صد سال از زمان آیت الله حائری گذشته رشد چشمگیری داشته و روز به روز بالندگی بیشتری پیدا کرده و بعد از پیروزی انقلاب در ابعاد گسترده‌ی پژوهشی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و علمی به اوج خود رسید و در حال حاضر از اقصی نقاط جهان در حوزه قم طلاب داریم.

اسکندری یادآور شد: در هر استان کشور حوزه های علمیه در تربیت طلاب دینی فعال هستند همچنین در خارج از کشور از جمله لبنان، افغانستان، هندوستان، پاکستان و حتی کشور های اروپایی بستری برای رشد و تعالی طلاب و دانش پژوهان دینی ایجاد شده لذا پیشینه حوزه های علمیه بسیار غنی است.

هدف از برگزاری این کنگره را معرفی بزرگان حوزه های علمیه که در زمینه های علمی، تبلیغی، اجتماعی، سیاسی و در ابعاد مختلف نقش مهمی ایفا کردند دانست و گفت: باید شخصیت‌های بزرگ شناخته شوند و آن‌ها را از زوایای مختلف به مسلمانان جهان معرفی کنیم.

وی اظهار کرد: یکی از مهم ترین بعد شخصیتی علمای بزرگ شخصیت اخلاقی و معنوی آن ها است و این انسان های بزرگ دارای سجایای اخلاقی ارزشمندی بودند و ویژگی اخلاقی آن ها زبانزد دشمنان نیز بوده است.



اسکندری با بیان این که یکی دیگر از خصوصیات علما، تلاش علمی مضاعف بوده است، افزود: بزرگان فراوانی داریم که  از آن ها صدها جلد کتاب باقی مانده و عمر خودشان را صرف بدست آوردن معارف دین  و تحقیق و پژوهش در عمق معارف دین کردند و  آن را در اختیار نسل های بعدی قرار دهند.

دبیر علمی کنگره علمی امناء الرسل بیان کرد: نقش سیاسی و اجتماعی علما ما در طول تاریخ همیشه مورد توجه بوده و شهید اول و شهید ثانی علمای بزرگی بودند و امروزه برای ما درس آموز است که از بزرگان درس بیاموزیم و طلاب و علمای امروز این چنین که گذشتگان تلاش کردند باید تلاش کنیم که معارف الهی را برای سعادت جامعه ارائه کنیم.

وی با بیان این که کنگره با نگاه بین المللی تشکیل شده، ادامه داد: در برنامه کنگره ده محور موضوعی پیش بینی شده که در سال های آتی بر اساس این محور شخصیت ها را شناسایی و از آن ها تقدیر کنیم.

اسکندری ادامه داد: در بُعد فقه، تفسیر قرآن،  شناخت مکتب اهل بیت علیهم السلام، جهاد و ظلم ستیزی، تبلیغ و ترویج دین، هجرت و فعالیت های تقریبی و دیگر ابواب این کنگره طراحی شده است.

وی مبتکر این طرح را حوزه علمیه قم معرفی کرد و گفت: با توجه به این که مبتکر این طرح حوزه علمیه قم بود لذا بنا گذاشتیم که از شخصیت حوزه نجف تقدیر کنیم و با انجام بررسی های کارشناسی به این نتیجه رسیدیم که از آیت الله سید محمد مهدی موسوی الخرسان تقدیر کنیم.

وی ادامه داد: بزرگان زیادی در خاندان آیت الله موسوی الخرسان نقش علمی ایفا کردند و پدر ایشان از اساتید برجسته حوزه نجف و از شاگردان آیت‌الله نائینی بودند و در زمان حضور امام خمینی در نجف نیز با ایشان همراهی می کردند.

اسکندری ابراز کرد: تا امروز بیش از ۵۰ جلد از کتب آیت الله موسوی الخرسان منتشر شده اما تالیفات فراوانی دارند در موضوعات مختلف حدیثی، رجالی، تاریخی، کلامی و بعضا فقهی و قریب به ۵۰ جلد از کتب ایشان هنوز منتشر نشده است.

وی تاکید کرد: لازم بود که مجموعه کتب آیت الخرسان را احیا کنیم لذا مجموعه کتب ایشان را بررسی کردیم و کلیه کتب ایشان جمع آوری شد و ۴۶ جلد کتب تحت عنوان موسوعه آیت الله موسوی الخرسان منتشر شده و شش جلد کتاب دیگر هم موجود است که مقدمات چاپ آن فراهم شده است.

اسکندری یادآور شد: فراخوان مقالات در ایران و عراق انجام شده و تا امروز ۵ جلد کتاب مجموعه مقالات در ایران آماده کردیم و در کنگره ایران رونمایی خواهد شد و فضلای حوزه عراق هم مجموعه مقالات آماده کردند که بعد از کنگره نجف آن ها نیز منتشر خواهد شد.

وی تصریح کرد: مهم ترین نکته در این کنگره که پیشینه نداشته این بوده که دو دبیر خانه در حوزه قم و نجف به صورت مستقل ایجاد شد اما در بخش کمیته ها و محتوا هماهنگ و منسجم فعالیت می کنند.

اسکندری دبیر کنگره علمی امناء الرسل را آیت الله اعرافی عنوان کرد و یادآور شد: در ایران قریب ۱۲ نهاد عضو اصلی این کنگره بودند و نهاد هایی هم به عنوان همکار انتخاب شدند و در عراق نیز نهاد هایی کنگره را دنبال می کنند لذا در مجموعه ۳۰ نهاد علمی در ایران و عراق با هم منسجم و هماهنگ هستند.

وی با تاکید بر این که دبیر این کنگره آیت الله اعرافی هستند بیان کرد: تمام نهادهای عضو به عنوان شورای سیاست گذاری حضور دارند لذا غنای علمی فراگیری در کنگره با حضور فضلا و علمای ایران و عراق ایجاد شده است.
اسکندری اظهار کرد: در روز سه شنبه این هفته افتتاحیه کنگره حوزه نجف و در حرم امیر المومنین(ع) خواهیم داشت و بعد از آن شش کمیسیون علمی از فضلا و دانشگاهیان عراق و ایران مقالات خود را ارائه می دهند.
وی افزود: کنگره در عراق به زبان عربی است و فضلا مقالات خود را به عربی ارائه خواهند کرد و امیدواریم بتوانیم این معارف را به دنیا اسلام منتقل کنیم.
اسکندری بیان کرد: محورهای اخلاقی و آثار علمی و تعاملات حوزه و گسترش مکتب اهل بیت، روش و منهج آیت الله الخرسان و در واقع از زوایای مختلف را از جمله محتواهایی ارائه شده در کنگره خواهد بود.
دبیر علمی کنگره علمی امناء الرسل ادامه داد:

وی متذکر شد: حوزه قم، حوزه علمیه خواهران، جامعه المصطفیف مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلامف مجمع جهانی تقریب، موسسه تحقیقات  نور، سازمان فرهنگ و ارتباط اسلامی، موسسه ال البیت و همچنین وزارت ارشاد از ارکان کنگره و از جمله نهادهایی فعال به عنوان محور این حرکت در ایران بودند همچنین آستان قدس رضوی و آستان حضرت معصومه(س)، معاونت پژوهشی دفتر تبلیغات جزء همکاران کنگره هستند.
انتهای پیام

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد