به گزارش خبرنگار مهر، علی محمدی صبح سه شنبه در مراسم افتتاح اقامتگاه سنتی اظهار کرد: این اقامتگاه سنتی با تغییر کاربری کاروانسرایی تاریخی با مساحتی بیش از چهار هزار متر مربع و با سرمایهگذاری بیش از ۶۰ میلیارد ریال توسط بخش خصوصی ایجاد شده است.
رئیس اداره میراثفرهنگی گردشگری و صنایع دستی تربت حیدریه ادامه داد: در مرحله نخست این واحد که شامل رستوران سنتی و ۱۲ واحد اقامتی و بازارچه صنایع دستی و سوغات است، برای ۱۰ نفر اشتغال مستقیم ایجاد میکند.
وی تصریح کرد: بهدلیل موقعیت ویژه و قرارگیری این اقامتگاه در داخل بافت تاریخی و بازارهای سنتی تربت حیدریه، احیای این اثر تاریخی کمک زیادی به حفظ و مرمت سایر آثار تاریخی شهر خواهد کرد.
محمدی گفت: معماری سنتی این اقامتگاه با تزئینات آجرکاری زیبا همراه با پذیرایی با غذاهای محلی و وجود کارگاههای صنایعدستی از جمله مزیتهای این اقامتگاه است که در رونق اقتصادی این مکان تأثیر بهسزایی خواهد داشت.
رئیس اداره میراثفرهنگی گردشگری و صنایع دستی تربت حیدریه افزود: تاکنون در سطح شهرستان تعداد ۱۸ اقامتگاه بومگردی فعال یا در حال دریافت مجوزاست، همچنین تعداد ۲ خانه مسافر نیز در این شهرستان در حال فعالیت هستند.
وی تصریح کرد: به دلیل موقعیت ویژه و قرارگیری این اقامتگاه در داخل بافت تاریخی و بازارهای سنتی تربت حیدریه، احیای این اثر تاریخی کمک زیادی به حفظ و مرمت سایر آثار تاریخی شهر خواهد کرد.
محمدی گفت: معماری سنتی این اقامتگاه با تزئینات آجرکاری زیبا همراه با پذیرایی با غذاهای محلی و وجود کارگاههای صنایع دستی از جمله مزیتهای این اقامتگاه است که در رونق اقتصادی این مکان تأثیر به سزایی خواهد بود.
گفتنی است، رباط لاری مربوط به دوره قاجار است و در تربت حیدریه، ضلع جنوبی میدان رباط، خیابان روح بخش واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۰ دی ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۶۶۶۱ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
منبع: mehrnews-5577174