hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > اقتصادی > فقط ۳۵ درصد پزشکان، دستگاه کارتخوان نصب کرده‌اند/ وکلا هم به قانون مالیاتی تمکین کنند

فقط ۳۵ درصد پزشکان، دستگاه کارتخوان نصب کرده‌اند/ وکلا هم به قانون مالیاتی تمکین کنند

معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی با انتقاد از معافیت‌های مالیاتی بیش از ۴۰ درصد اقتصاد کشور گفت: اثر این معافیت ها فقط در بخش معافیت نیست بلکه شکاف سیاستگذاری غلط و بی رویه ایجاد می‌کند و به بخش مشمول مالیات هم فشار می آورد.

 محمد مسیحی با حضور در برنامه گفت وگوی ویژه خبری دوشنبه شب شبکه دو سیما در باره لایحه اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده افزود: روش تقسیط پرداخت مالیات بر ارزش افزوده برای تولیدکنندگان در این لایحه پیش بینی شده است تا به آن ها مساعدت شود و در جایی که اثبات می شود فروش به صورت اقساطی و یا اعتباری است، متناسب با پرداخت، مالیات بر ارزش افزوده وصول می گردد.

او گفت: یکی از مهمترین کارکردهای مالیات بر ارزش افزوده این است که فعال اقتصادی را در حکم مأمور وصول مالیات قرار می دهد که به نیابت از دولت، مالیات را از حلقه بعد دریافت و به حلقه قبل پرداخت و آن ها را تهاتر می کند.
وی افزود: در معاملات بخش خصوصی و دولت از آن جا که دولت عمدتا به عنوان مصرف کننده و فعال اقتصادی است، این تمکین ضعف به شمار می رود و به همین علت تمرکز بر این شده تا الزام بخش های دولتی بالا برود.
مسیحی اضافه کرد: در معاملات بخش های خصوصی با یکدیگر از آن جا که طرف مقابل هم مؤدی مشمول مالیات بر ارزش افزوده است این ضعف تمکین وجود ندارد. همچنین اگر بخواهیم این موضوع را به همه توسعه دهیم عملا بحث سهل الوصل بودن مالیات بر ارزش افزوده بسیار کمرنگ می شود.
او با بیان اینکه فقط ۳۵ درصد پزشکان، دستگاه کارتخوان نصب کرده اند، افزود: روند نصب کارتخوان روبه افزایش است.
مسیحی گفت: آن چه که تمکین مالیاتی را برای فعالان اقتصادی، کم می کند نابرابری هایی است که در قانون دیده می شود و عینیت این نابرابری ها در معافیت های مالیاتی است.
وی با انتقاد از معافیت های مالیاتی بیش از ۴۰ درصد اقتصاد کشور گفت: اثر این معافیت ها فقط در بخش معافیت نیست بلکه شکاف سیاستگذاری غلط و بی رویه ایجاد می کند و به بخش مشمول مالیات هم فشار می آورد.
معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی ادامه داد: وقتی مودی مالیاتی می بیند بخش دیگری از اقتصاد کشور از پرداخت مالیات، معاف است او هم ناخودآگاه به سمت فرار مالیاتی و تمکین نکردن مالیاتی می رود.
مسیحی افزود: اگر بخواهیم اقتصاد بدون نفت داشته باشیم باید اقتصاد متکی بر درآمد پاک مالیاتی داشته باشیم و این محقق نمی شود مگر اینکه معافیت های مالیاتی را به حداقل برسانیم.
وی اضافه کرد: علاوه بر پزشکان، وکلا هم باید به قانون مالیاتی تمکین و همکاری کنند.
معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی هم گفت: معافیت های مالیاتی در جاهایی ممکن است لازم باشد اما یک اصل باید وجود داشته باشد و آن این است که حمایت های معافیت مالیاتی ما از بخش های مختلف باید، محدود، مشروط و کاهنده باشد.
مسیحی با تاکید بر اینکه حمایت بی قید و شرط، جوابگو نیست، گفت: بسیاری از بخش ها را سال ها از پرداخت مالیات معاف کردیم اما در عمل، توسعه یافته نشدند.
او با بیان اینکه همه مکاتب فکری و اقتصادی در این موضوع اشتراک نظر دارند که بهترین ابزار تامین درآمد، مالیات است، افزود: مالیات، قدرت ذاتی دولت ها و ابزار تحقق مردم سالاری دینی است و سازمان امور مالیاتی اگر بخواهد مقتدر، محبوب و تنظیم گر باشد باید میزان حقوق کارکنان و استقلال آن با بقیه دستگاه های اجرایی متفاوت باشد.
امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو