رسول شجری در گفتوگو با ایسنا، از کاهش تقاضای کفش در شب عید خبر داد و گفت: تقاضای کفش نسبت به سالهای قبل کمتر شده و این در حالیست که تولیدکنندگان و فروشندگان معمولاً تعهدات خود در بازار اعتباری را در اسفند ماه پرداخت و بر روی این ماه حساب ویژه باز میکنند. بنابراین شرایط برای آنها سخت تر شده است.
وی با اشاره به کاهش توان خرید مردم، اظهار کرد: دو سال اخیر به دلیل شرایط کرونایی مردم می ترسیدند به بازار بیایند و خرید کنند، اما حالا که این ترس تا حدودی برطرف شده، مردم قدرت خرید ندارند و بازار مانند همان روزها است و تغییر چندانی نکرده است.
رئیس اتحادیه کفشهای دست دوز تهران با بیان اینکه قدرت خرید مردم نسبت به سال ۱۳۹۸ کاهش داشته، گفت: در یکی از بازدیدها شاهد بودیم که ساعت ۹ شب فقط فروشندهها در مغازه بودند. به طور کلی قبلا مردم به خاطر کرونا بیرون نمیآمدند و حالا هم که درها را باز کردند، توان خرید ندارند.
چرا کفش گران شد؟
شجری در پاسخ به سوالی درباره افزایش قیمت کفشهای عید نیز گفت: قیمت کفش نسبت به سال گذشته بیش از ۵۰ درصد افزایش داشته که جبری است و در اختیار تولیدکنندگان نبوده است. چرا که تولید کنندگان در حال حاضر با دو مشکل گرانی ارز و کمبود مواد اولیه مواجه هستند.
به گفته وی قیمت چرم طبیعی سنگین ۱۰۰ درصد و در برخی پوستها ۱۲۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته که بر قیمت کفش تأثیر مستقیم دارد. علت آن هم خروج پوست خام و گوسفند مولد از کشور به صورت قاچاق و حتی در مواردی به صورت قانونی است. در حالی که کالای مورد نیاز کشور نباید صادر شود.
منبع: isna-1400122519831