به گزارش ایرنا از وزارت راه و شهرسازی، محمد اسلامی افزود: حدود ۶۰ هزار واحد از این طرح همزمان با رونمایی آن در سال گذشته توسط رئیسجمهوری آغاز شد و در هفته جاری عملیات اجرایی ساخت ۱۱۰ هزار واحد از این طرح کلنگزنی میشود.
اسلامی ادامه داد: رئیسجمهوری هم روی موضوع مسکن تاکید ویژه دارند و همه سعی ما از زمان ورود این بوده که بتوانیم جریان سازی پایداری را برای تولید مسکن داشته باشیم.
او توضیح داد: این جمله به این معنی است که برای جامعه هدفمان همواره اعتماد و اطمینانی داشته باشیم، یعنی اقشاری که جامعه هدف ما هستند و تکلیف قانونی داریم که زمینه خانهدار شدن آنان را فراهم کنیم، اعتماد داشته باشند و ما هم اطمینان داشته باشیم که این برنامه محقق میشود و آنان میتوانند در زمانی مشخص صاحبخانه شوند.
وزیر راه و شهرسازی درباره شیوههای تولید مسکن از گذشته تا امروز بیان کرد: حرف زدن کار آسانی است، مهم این است که جامعه هدف خودمان را بشناسیم، از استطاعت جامعه هدف ارزیابی درستی داشته باشیم و مسکنی که عرضه میکنیم با این استطاعت خرید انطباق داشته و اطمینان داشته باشیم که این اتفاق میافتد.
اسلامی درباره جامعه هدف گفت: پارسال مطابق اطلاعات مرکز آمار ایران، ۵۴۵ هزار ازدواج اتفاق افتاد و اگر فرض کنیم که این رقم ثابت باشد پیشبینی میشود که در پنج سال آینده حداکثر به رقم ۵۰۰ هزار ازدواج برسیم و بنابراین این تعداد زوج خانه اولی نیاز به مسکن دارند.
او ادامه داد: درصدی از این زوجها میتوانند مسئله مسکن را حل کنند، اما درصدی باقی میمانند که جامعه هدف ما میشوند و باید زمینه خانهدار شدن آنان را فراهم کنیم؛ این جامعه هدف را ۸۰ درصد در نظر گرفتیم و آن را در برنامه اقدام ملی قرار دادیم.
*وجود 24 میلیون واحد مسکونی در کشور
این عضو کابینه دولت با اشاره به وجود نزدیک به ۲۴ میلیون واحد مسکونی و بیش از ۲۲ میلیون خانوار در کشور، اظهار داشت: هرچند تعداد خانهها بیشتر از شمار خانوارها است، اما مسکن از نظر کیفیت، ارزشی و غیرقابل انطباق با جامعهای که نیازمند است نیست، بنابراین باید خانههایی را مطابق با ضوابط که بین ۷۰ تا ۱۰۰ متر است را برای این نوع جامعه تدارک دید.
وزیر راه و شهرسازی افزود: حدود ۵۰۰ هزار واحد مسکن نیمهتمام مسکن مهر وجود داشت که به تکمیل آنها سرعت دادیم تا در اختیار مردم قرار بگیرد. از هفته دولت گذشته تا هفته دولت امسال نزدیک به ۱۵۰ هزار واحد تحویل مردم شده است و این روندی است که پرشتاب ادامه دارد.
اسلامی بیان داشت:برنامه ریزی شده تا به جریان عرضه سالیانه ۴۰۰ هزار واحدی برسیم و آن را ثابت نگه داریم و این حرکتی است که اعتماد و اطمینان ایجاد میکند.
او خاطرنشان کرد: هر کس که رتبه و صلاحیت ساخت و تولید مسکن دارد و میتواند زمین دریافت کند، قادر به حضور در طرح اقدام ملی خواهد بود؛ در این پیوند برای سازندگان فراخوان دادیم، آنان زمین را در اختیار میگیرند و تسهیلاتی که در شورای پول و اعتبار تصویب شده در اختیارشان قرار میگیرد.
به گفته این مقام مسئول، ۸۰ درصد پول مورد نیاز برای سرمایهگذاری به سازندگان تسهیلات داده میشود و این تسهیلات قابلانتقال به خریداران است، به این معنی که خریدار مسکنی را خریداری میکند که در الگوی مسکن است و میتواند وامی که دارد را در اختیار بگیرد و شروع به پرداخت آن کند.
او ادامه داد: بخشی از این پروژهها آغاز شده، بخشی در مرحله آمادهسازی زمین و مراحل دیگر است و شروع همزمان همه این پروژهها در سراسر کشور در روز سهشنبه اتفاق خواهد افتاد و این پیام را بهصورت واضح دارد که ما برای همه شهرهای کشور برای جامعه هدف این پروژهها را تعریف کردیم.
وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: این طرح طبق نیازسنجی تعریف شده، اراضی آن در مکانهایی واقع شده که مشکل دسترسی و تاسیسات زیربنایی ندارد تا بتوانیم از آن بهعنوان برنامهای پایدار نام ببریم.
*گران شدن خانه و اجارهبها
اسلامی، درباره گران شدن خانه و اجارهها و روند صعودی آن با وجود ثبات دلار و دیگر مؤلفههای اقتصادی، گفت: مسکن مبحثی فرابخشی است و بهدلایل زیادی بهعنوان یک کالای سرمایهای در کشور شناخته شده است.
او اضافه کرد: از سال ۹۰ تا ۹۷ روند تورم تجمعی، نرخ دلار، قیمت یک مترمربع زمین، اجارهبها و برنامههای تولید مسکن که توسط دولتها پایهگذاری شده بود، همه بهصورت غلطان بالا رفته و اینطور نبوده سالی که یک میلیون واحد مسکن ارائه شده، قیمت مسکن پایین آمده باشد.
وزیر راه و شهرسازی گفت:دولت سازنده و تولیدکننده نیست و باید زمینه را فراهم کند و نقش رگولاتوری و نظارتی داشته باشد تا باید به شرایط پایدار برسیم و این موضوع تکرار شدنی بوده و یک اتفاق نباشد.
*ساخت ۱۰۰ هزار واحد با همکاری وزارت دفاع
او با اشاره به امضای تفاهمنامه با وزارت دفاع و نیروهای مسلح برای ساخت ۱۰۰ هزار واحد، بیان کرد: با ستاد اجرایی فرمان امام(ره) برای ساخت ۵۰ هزار واحد مسکونی تفاهمنامهای در دست امضا داریم که به زودی امضا و مبادله خواهد شد.
اسلامی ادامه داد: دستگاههایی که ظرفیت و زمین داشته و خودشان متقاضی دارند، در برنامه قرار دادهایم و هرکسی که زمین داشته باشد در اولویت قرار گرفته و میتواند کارش را شروع کند.
اسلامی با بیان اینکه فراخوان داده شده است که هر کس صلاحیت و توان دارد برای احداث مسکن بیاید، ادامه داد: گفتند که چرا موضوع مشارکت را مطرح کردید، زمین را به ما بدهید و کاری نداشته باشید، جواب این است که خیر چنین کاری نمیکنیم. میخواهیم جامعه هدف صاحبخانه شود.
وزیر راه و شهرسازی در پایان با اشاره به قانون ساماندهی زمین و مسکن،گفت: این قانون بسیار فاخر، دقیق و مؤثر است، باید کسانی که توان ساختوساز دارند و حرفهای هستند مشغول به کار شوند، در آن قانون ما حتی مکلف هستیم برای کسانی که میخواهند خانههای استیجاری ایجاد کنند زمین واگذار کنیم.
او با اشاره به تفاهمنامههای مختلفی که در زمینه تولید مسکن با نهادهای مختلف از جمله وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح منعقد شده، بیان کرد: تولید مسکن در کشور برای قشر هدف انجام میشود تا بتوانیم بازار مسکن را کنترل کنیم و زمینه را برای خانهدار شدن مردم فراهم کنیم.