hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > اقتصادی > ارزش تولیدات بخش کشاورزی استان مرکزی به ۲۴۰ هزار میلیارد رسید

ارزش تولیدات بخش کشاورزی استان مرکزی به ۲۴۰ هزار میلیارد رسید

معاون برنامه ریزی امور اقتصادی جهادکشاورزی استان مرکزی گفت: بر اساس قیمت های اعلامی در پایان سال ۹۹، ارزش تولیدات بخش کشاورزی استان ۲۴۰ هزار میلیارد ریال بوده است.

کتانفروش در نشست خبری که با حضور رئیس و جمعی از معاونان و مدیران جهاد کشاورزی استان مرکزی در آستانه فرا رسیدن ایام الله دهه فجر و در راستای ارائه گزارش عملکرد یکساله این سازمان در بخش های مختلف و گفت و گو با خبرنگاران ایسنا در دفتر این خبرگزاری برگزار شد، اظهار کرد: بر اساس قیمت های اعلامی در پایان سال ۹۹، ارزش تولیدات بخش کشاورزی استان ۲۴۰ هزار میلیارد ریال است، در پایان هر سال با توجه به میزان تولیدات و قیمت ها ارزش تولیدات به روز شده و محاسبه می شود.

وی افزود: حدود ۱۸ و نیم درصد از اشتغال استان در بخش کشاورزی است که ۸ و نیم درصد این اشتغال در نقاط شهری و ۵۰.۶ درصد در نقاط روستایی است، بسیاری از شهرها کشاورزی پایه هستند و اقتصاد آنها به کشاورزی وابسته است.

معاون برنامه ریزی امور اقتصادی جهادکشاورزی استان مرکزی با اشاره به اینکه ۳۰ پروژه در دهه فجر بهره‌برداری می شود، تصریح کرد: با اجرای این طرح ها حدود ۴۵۳ اشتغال مستقیم و غیرمستقیم ایجاد می شود که ۱۸۶۱ خانوار و ۶۹ روستا از این طرح ها بهره مند می شوند.

کتانفروش اضافه کرد: بخش عمده ای از اعتبار این طرح ها از سوی سرمایه گذار و بخشی از سوی دولت و از محل اعتبارات استانی؛ تسهیلات و اعتبارات تملک دارایی استان تامین می شود که در سال جاری ۲۹۴ میلیارد ریال اعتبارات مصوب استان مرکزی است. این منابع در قالب ۱۱ برنامه و ۱۶ طرح مصوب می شود. خط اعتباری مکانیزاسیون و اعتبارات بند الف تبصره ۱۸ نیز از دیگر موارد تامین اعتبار هستند.

وی ادامه داد: در سال ۹۹ تعهد اشتغال بخش کشاورزی استان ۱۸۶۶ مورد و در سال جاری ۱۹۹۴ مورد بوده که در پایان سال گذشته ۱۶۹۴ اشتغال و در سال جاری تاکنون ۸۲۵ اشتغال محقق شده است.

معاون برنامه ریزی امور اقتصادی جهادکشاورزی استان مرکزی گفت: سال گذشته در بسیاری موارد تحریم به نفع بخش کشاورزی بوده و خیلی از تولیدات قابلیت صادرات داشت. در بخش کشاورزی برای تولید متکی به منابع داخلی هستیم و این مهم در شرایط تحریم به نفع کشاورزی است. در تمام این سالها نرخ رشد بخش کشاورزی مثبت بوده است.

استان مرکزی جز ۳ استان برتر کشور در حوزه رفع تداخلات است

علی ابراهیمی، مدیر امور اراضی جهادکشاورزی استان مرکزی نیز بیان کرد: مدیریت امور اراضی مجری ۱۰۰ نوع قانون است که شامل قوانین و مقررات مختلفی می شود، سه مورد از این قوانین بیشتر در حیطه وظایف این مدیریت قرار دارد.

وی با اشاره به توجه دولت به توسعه انرژی های تجدیدپذیر تصریح کرد: در سنوات گذشته بالغ بر ۶۰۰ هکتار از اراضی شناسایی و استعدادیابی شد و نزدیک به ۳۰۰ هکتار اراضی نیز واگذار شد اما به دلیل تحریم و عدم ورود پنل و عدم توجه سرمایه گذاران، این واگذاری ها منتج به نتیجه نشد.

ابراهیمی بیان کرد: خوشبختانه امسال شرایط بهتر شده و بالغ بر ۱۸۰ هکتار از اراضی شهرستان محلات و خمین به شرکتی در خصوص انرژی پاک و احداث نیروگاه خورشیدی واگذار شده که امیدواریم بتوانیم در این زمینه فعالیت خوبی داشته باشیم.

وی اضافه کرد: تولید کاغذ از سنگ و ضایعات نیز در دستور کار قرار دارد و در صورتیکه این صنایع تحت عنوان صنایع سبز وارد عرصه شوند، به محیط زیست کمک می شود.

مدیر امور اراضی جهاد کشاورزی استان مرکزی ادامه داد: در خصوص حفظ اراضی کشاورزی و زراعی به عنوان قانون دیگر، هرگونه ساخت و ساز بدون مجوز در اراضی کشاورزی و باغی تغییر کاربری محسوب شده و جرم است که در این شرایط در قالب ۲ فرآیند تبصره ۱ ماده ۱ و تبصره ۴ ماده ۱ قانون حفظ کاربری، مجوزهای قانونی برای مردم صادر می شود تا در چارچوب قانون اقداماتی را انجام دهد.

ابراهیمی عنوان کرد: برخی بروکراسی های اداری مانع دریافت مجوز از سوی متقاضیان می شود که عمده مسئله در این خصوص مالکیت است و با تلاش های صورت گرفته، استان مرکزی به عنوان پایلوت، اقدامی را آغاز کرد مبنی بر اینکه در مواردی که امکان صدور سند مالکیت برای شخص وجود ندارد با قراردادهای اجاره رسمی ۲۰ ساله این مهم را به عنوان مالکیت شخص بپذیریم و فرآیند تغییر کاربری را انجام داده و در کنار آن احکام قضایی را بپذیریم.

وی در خصوص صدور اسناد اراضی کشاورزی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات مردم، مشکل با منابع طبیعی است مبنی بر اینکه بسیاری از اراضی از سوی سازمان جنگل ها ملی اعلام شده بود که در نهایت در اجرای قانون افزایش بهره وری و ماده ۵۴ قانون رفع موانع تولید، رفع تداخلات و صدور اسناد اراضی مطرح شد و سازمان جهادکشاورزی مکلف شد که در این بخش فعالیت داشته باشد. امسال استان مرکزی جزو ۳ استان برتر کشور در حوزه رفع تداخلات است.

ابراهیمی ادامه داد: امسال در حوزه رفع تداخلات، قرارداد ۸۰ هزار هکتار منعقد شد و به اتمام رسید و برای ۱۰۰ هزار هکتار دیگر تامین اعتبار صورت گرفته و اخیرا هفته گذشته با تامین اعتبار ۱۰۰ هزار هکتار دیگر جهت عقد قرارداد رفع تداخلات موافقت شده و در مرحله فراخوان و مزایده قرار دارد.

وی افزود: امسال ۸۰ هزار هکتار قرارداد کاداستر نیز منعقد شده که بعد از حدنگاری و پایان کار صدور سند این اراضی نیز انجام خواهد شد. سازمان جهادکشاورزی مسئول برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز نیست بلکه سازمان صرفا در رابطه با حفظ کاربری اراضی کشاورزی برخورد می کند و حمایت سایر دستگاه ها در این حوزه لازم و ضروری است.

سرهنگ حاتمی، فرمانده یگان حفاظت امور اراضی جهادکشاورزی استان مرکزی نیز در این خصوص افزود: امروزه امنیت زمین به خطر افتاده و چنانچه امنیتی نباشد هیچکدام از اهداف محقق نخواهد شد. استان مرکزی در حال حاضر با ۶ خودروی گشت در سطح استان در حفظ و صیانت و امنیت اراضی فعالیت می کند که تاکنون در حوزه پیشگیری و مقابله عملکرد یگان حفاظت اراضی، استان جزو استان های ۸ تا ۱۰ است.

وی ادامه داد: ۱۱۲۶ مورد شناسایی در سال جاری انجام و به هرکدام اخطار داده شده و از این تعداد ۴۵۰ مورد تخریب و ۳۵ مورد صدور احکام قضایی صورت گرفته است.

حاتمی بیان کرد: شناسایی حدود ۱۷ مورد بنگاه های غیرمجاز، قطع انشعابات و حفاظت از اراضی از جمله اقداماتی است که در دستور کار قرار دارد. برای ایجاد امنیت قضایی ابتدا باید امنیت اراضی مورد توجه قرار گیرد.



امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو