hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > وضعیت "قلعه فلک‌الافلاک" لرستان خوب نیست/ وعده استاندار برای استحکام بخشی اثر دوره ساسانیان

وضعیت "قلعه فلک‌الافلاک" لرستان خوب نیست/ وعده استاندار برای استحکام بخشی اثر دوره ساسانیان

از آنجا که قلعه فلک‌الافلاک خرم‌آباد تاکنون استحکام بخشی نشده بیم آن می‌رود که بخشی این قلعه با خطر جدی روبه‌رو شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، فرهاد زیویار شامگاه شنبه در جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی که در اتاق بازرگانی استان لرستان برگزار شد با بیان اینکه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی  یک ظرفیت اساسی است اظهار داشت: ممکن است در اجرای قوانین و مقررات جهت رفع مشکلات واحدهای تولیدی با مشکلاتی روبه‌رو شویم که با برگزاری این جلسات موقعیت‌های بهتری در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد.

وی افزود: در جلسه امروز بحث توقیف اموال  اشخاص حقیقی که به دلیل  بدهی‌های مالیاتی مطرح  که مقرر شد در مکاتباتی با بانک‌ها رقم بدهی شخص را مسدود کند.

برای استحکام‌بخشی و صیانت از قلعه مشکل اعتباری نداریم

استاندار لرستان با اشاره به اهمیت استحکام بخشی قلعه فلک‌الافلاک عنوان کرد: خوشبختانه با توجه به سفر اخیر رئیس جمهور به استان شرایط اعتباری خوبی داریم و برای استحکام بخشی و صیانت از قلعه مشکل اعتباری نداریم.

سیروس ابراهیمی معاون اقتصادی استاندار لرستان نیز در این جلسه در رابطه با طرح استحکام بخشی قلعه فلک‌الافلاک بیان کرد: این قلعه به عنوان نگین میراث تاریخی استان لرستان در سال 83 ضرورت استحکام‌بخشی این قلعه در مقابل زمین لرزه‌ها مورد توجه و بررسی قرار گرفت.

ابراهیمی گفت: پس از بررسی‌های لازم  یک مشاور که از نخبگان کم‌نظیر این حوزه بود به استان آمد و پس از انجام کار  مطالعاتی قلعه با تضمین مقاومت قلعه در برابر زلزله 8 ریشتری کار را آغاز کرد ولی متاسفانه به دلیل مشکلات بودجه‌ای و تحریم ها کار استحکام‌بخشی نیمه تمام رها شد.

قلعه فلک‌الافلاک تاکنون استحکام بخشی نشده است

وی تصریح کرد: واقعیت این است قلعه  فلک‌الافلاک تاکنون استحکام بخشی نشده بلکه به دلیل  نیمه تمام ماندن طرح استحکام  بخشی این قلعه را با خطر جدی روبه‌رو کرده است.

معاون اقتصادی استاندار لرستان خاطرنشان کرد: از استاندار لرستان و متولیان امر تقاضا دارم به طور جدی پیگیر اعتبارات استحکام‌بخشی قلعه شوند که این بنای تاریخی در برابر لرزش‌های احتمالی مستحکم شود.

به گزارش تسنیم از خرم‌آباد، قلعه تاریخی فلک‌الافلاک به ‌عنوان یکی از شاهکارهای مهندسی و معماری در جهان بر بلندای تپه‌ای باستانی و طبیعی در مرکز شهر خرم‌آباد واقع‌شده است. دژ شاپور خواست، دوازده‌برجی و کاخ اتابکان از دیگر نام‌های این بنای تاریخی است و به شماره 883 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

با وجود گذشت 16 سال از تهیه طرح استحکام‌بخشی قلعه فلک‌الافلاک  اما تنها بخشی از استحکام‌بخشی این بنای تاریخی انجام‌ شده و مابقی کار  به تاریخ پیوسته است این در حالی است که پروژه استحکام‌بخشی در همه بناهای تاریخی برای وقت اضطرار است و زمان اضطرار نیز مشخص نیست و هر لحظه ممکن است روز مبادایی باشد که پروژه استحکام‌بخشی برای آن انجام می‌شود.

با توجه به نم‌زدگی و ترک‌خوردگی قلعه فلک‌الافلاک و متوقف شدن کار استحکام‌بخشی این سند تاریخی لرستان، بیم آن می‌رود که این شاهکار دوره ساسانیان در پیچ‌ وخم اعتبار ریزش کند.

هشدار در مورد وضعیت قلعه فلک‌‌الافلاک خرم‌آباد

مهرداد ویس کرمی نماینده مردم خرم‌آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی در روزهای اخیر با هشدار در مورد وضعیت قلعه فلک‌‌الافلاک خرم‌آباد اظهار داشت: در مطالعات ماهواره‌ای زمین قلعه فلک الافلاک حدود 2 سانتی‌متر نشست داشته و قلعه نیاز جدی به رصد و مقاوم‌سازی دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی استان لرستان موضوع نشست قلعه را رد کرد و گفت: مطالعه یکپارچه‌سازی بستر، سازه و مقاوم‌سازی سازه قلعه توسط مشاور ذی‌صلاح به سرپرستی خالو از اساتید به‌نام و مدیر گروه عمران دانشگاه صنعتی شریف انجام شده و مراحل آخر تصویب را دارد می‌گذراند.

وی بیان کرد: در سیل نوروز 98 آب شستگی روی تپه اتفاق افتاد ولی به واسطه ایجاد و احداث سازه اولیه قلعه بر بستر صخره‌ای و سنگی  خوشبختانه سازه  قلعه سالم ماند.



نشست قلعه فلک الافلاک صحت ندارد

قاسمی گفت: پس از سیل، زلزله اردیبهشت 98  سبب آسیب‌هایی بر پیکره بنا شد که خیلی سریع مقاوم‌سازی و بازسازی صورت گرفت و از آن زمان تاکنون براساس شاهدهای نصب شده در مجموعه چنین امری مشاهده نشده است.

رامین ابراهیمی مدیر پایگاه قلعه فلک‌الافلاک خرم‌آباد نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه موضوع  نشست قلعه فلک‌الافلاک صحت ندارد عنوان کرد: در سال‌های گذشته ترک‌های در بدنه قلعه فلک‌الافلاک وجود داشته البته این موضوع ترک خوردگی در بناهای تاریخی امری عادی است ولی دستگاهی در محیط اطراف قلعه به ماهواره وصل نشده که نشان دهد چه نقطه‌ای نشست کرده است.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام