hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > از عوامل سرطان در ایران، تریاک، قلیان و کم مسواک زدن هستند

از عوامل سرطان در ایران، تریاک، قلیان و کم مسواک زدن هستند

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در کنار سایر عوامل شناخته شده سرطان در دنیا، برخی عوامل مانند مصرف بالای تریاک، قلیان، کم مسواک زدن و بهداشت پایین دهان و دندان و مصرف چای داغ، اختصاصی ایران هستند.
به گزارش  ایرنا، رضا ملک زاده روز شنبه در همایش ملی سرطان در وزارت بهداشت افزود: تحقیقات طولانی مدتی که در برخی استان های کشور از جمله گلستان در مورد برخی سرطان ها از جمله سرطان های گوارشی انجام شد، این عوامل بروز سرطان را مشخص کرد که نتایج آن را به صورت مقالات علمی در نشریات بین المللی منتشر کرده ایم و قرار است به زودی سازمان بهداشت جهانی و مراکز بین المللی در این زمینه ها هشدار بدهند.
وی گفت: هم اکنون وضعیت سرطان در ایران مانند دهه 1930 در آمریکاست و سرطان های دستگاه گوارشی شایعترین سرطان در ایران هستند، میزان سرطان در کشور در سال های اخیر بالاتر رفته است البته سونامی سرطان نداریم و هنوز از بسیاری از کشورهای دنیا و حتی منطقه میزان شیوع و بروز سرطان کمتر است.
ملک زاده افزود: با اجرای نظام ثبت سرطان از این پس می توانیم وضعیت روشن تری از سرطان را در کشور بینیم و به زودی این نظام در سه استان باقیمانده نیز تکمیل می شود.
معاون وزیر بهداشت گفت: میزان بروز سرطان در کشور اکنون به حدود 154 در صد هزار نفر رسیده است و بخش مهمی از مرگ های زودرس زیر 55 سال به علت بروز سرطان است.
وی افزود: سرطان معده در خیلی از کشورها از جمله ایران در بین مردم اولین و شایعترین سرطان است که یکی از علل آن احتمالا مصرف مایعات داغ مانند چای داغ است که تحقیقی را در این زمینه در اردبیل شروع کرده ایم. هنوز برنامه ملی پیشگیری از سرطان معده در ایران اجرا نشده است که امیدواریم به زودی این برنامه اجرا شود.
ملک زاده ادامه داد: 30 درصد سرطان ها در ایران سرطان های دستگاه گوارش است و با اقداماتی که در استان گلستان و شمال شرق کشور از چند سال گذشته انجام شده و از جمله شناسایی عواملی مثل تریاک و قلیان در بروز سرطان با برخی مداخلات میزان بروز این نوع سرطان در این مناطق به تدریج کاهش یافته است.
وی گفت: البته همزمان سرطان روده بزرگ در کشور رو به افزایش است. باید در این مورد نیز نظام ثبت دقیق داشته باشیم و برای کاهش این سرطان نیز برنامه داشته باشیم.
وی ادامه داد: وضعیت سرطان سینه بانوان در ایران مشابه سایر کشورهاست و با توجه به افزایش سن جامعه رو به افزایش است، البته موارد بسیار زیادی از تشخیص این نوع سرطان با استفاده از دستگاه های تشخیصی مانند ماموگرافی خوش خیم است و نیازی به جراحی ندارد و باید با برنامه دقیق و علمی از موارد جراحی های غیر ضرور جلوگیری کنیم.

**عوامل بروز سرطان
ملک زاده گفت: به طور کلی مهمترین عوامل بروز سرطان ها عبارتند از مصرف سیگار، الکل، تریاک، قلیان، عفونت ها، رژیم غذایی نامناسب مانند مصرف بیش از حد روغن، شکر و نمک، تغییرات هورمون های زنانه، چاقی، فقر اقتصادی، بهداشت پایین دهان و دندان، آلودگی هوا، چای و مایعات داغ، سابقه فامیلی، کم مصرف کردن میوه و سبزی و غذاهای گیاهی، مصرف گوشت های کبابی، استرس و عوامل ژنتیک.
معاون وزیر بهداشت افزود: چاقی یکی از عوامل مهم بروز سرطان است و هم اکنون متأسفانه 30 درصد مردم ایران چاق هستند و 70درصد یا چاق هستند یا اضافه وزن هستند و این مسئله می تواند در آینده بر افزایش موارد سرطان در کشور تاثیر بگذارد.
وی گفت: بسیاری از آلودگی های موجود در هوا مانند کروم،کادمیوم، بنزن، آرسنیک سرطان زا هستند و باید میزان این آلاینده ها کاهش یابد.

**سرطان زایی تریاک 2 برابر تنباکو
ملک زاده افزود: مصرف تریاک نیز در ایران بسیار بالاست البته بسیاری از مصرف کنندگان تریاک معتاد نیستند و مصرف تفریحی دارند و شاید تا 10 درصد ایرانیان برای تفریح تریاک مصرف می کنند البته میزان آن در استان های مختلف فرق می کند.
وی ادامه داد: میزان سرطان زایی تریاک دو برابر تنباکوست و یکی از مهمترین عوامل بروز سرطان معده، روده و پانکراس است.
معاون وزیر بهداشت گفت: حدود هزار متخصص سرطان در کشور داریم، و در صورتی که برنامه درستی داشته باشیم می توانیم از 50 درصد سرطان ها پیشگیری کنیم و 50 درصد سرطان ها را نیز درمان کنیم. 30 درصد هزینه های درمان سرطان نیز مربوط به داروست که باید تلاش کنیم هر چه بیشتر این داروهای گرانقیمت را در داخل تولید کنیم.
وی افزود: مولتی ویتامین تأثیری در پیشگیری از سرطان ندارد اما شیردهی مادران در پیشگیری از سرطان موثر است و به طو کلی مسواک زدن روزانه حداقل دوبار، مصرف میوه و سبزی، مصرف آب سالم، مصرف هفته ای دو یا سه بار گوشت سفید، مصرف کم نمک، ورزش و تحرک، وزن مناسب، ترک سیگار، قلیان و تریاک، پرهیز از مصرف نوشیدنی های داغ، واکسن هپاتیت و کنترل بیماری های عفونی و نیز برخی داروها مانند آسپرین به خصوص بعد از 50 سالگی در پیشگیری از سرطان موثر است.
وی گفت: انجام آزمایش و غربالگری در خانواده هایی که در آنها سابقه سرطان وجود دارد نیز بسیار مهم است و خبر خوب این است که در دنیا به تازگی روشی کشف شده که با یک آزمایش ساده خون می توانند تعدادی از سرطان ها را تشخیص زودرس بدهند اگر در آینده این روش فراگیر شود، کمک بزرگی به تشخیص به موقع و درمان سرطان خواهد کرد که برای آن زمان باید آماده باشیم.
امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو