hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > مازندران| سرنوشت مبهم زباله‌سوزها

مازندران| سرنوشت مبهم زباله‌سوزها

بیش از سه هزار تن زباله تولیدی استان در مناطقی نظیر ساحل دریا، حاشیه رودخانه، کوه‌ها، عرصه‌های جنگلی دپو و انباشته می‌شود و نفوذ شیرابه‌های آن به زمین، زیست‌بوم استان را به مخاطره انداخته است.

 به گزارش مهر، سال‌ها از شروع ساخت نیروگاه‌های زباله‌سوز و کمپوست در مازندران می‌گذرد، برخی از این طرح‌ها یا ناقص تکمیل‌شده‌اند و برخی دیگر همچنان چشم به طرف‌های قرارداد خارجی ازجمله چینی‌ها دوخته است تا پایان یابد. در سال‌های گذشته هیئت‌های مختلفی از شهرداران و اعضای شوراهای اسلامی شهر برای بازدید از زباله گاه‌ها و زباله سوزهای خارجی به‌ویژه به چین اعزام شدند و نتیجه این سفرهای پرخرج که از کیسه مردم هزینه شد، هنوز مشخص نشده است. ساخت نیروگاه‌های زباله‌سوز و کمپوست در شرق و غرب مازندران همچنان روی میز دولت‌ها و مسئولان مختلف قرار دارد و هرروز مسائل مختلف مانع تکمیل این طرح‌ها عنوان می‌شود.

زمان را از دست ندهیم

مرمر فیروزپور عضو شورای شهر بابل با اشاره به اجرای دو فاز تصفیه زباله در سایت شهرستان گفت: باید هرچه سریع‌تر برای اجرایی شدن فاز سوم سایت با پیمانکار قرارداد ببندیم تا زمان را از دست ندهیم. او با اظهار اینکه فاز سوم زباله‌سوز تکمیل نیست و سالن نیز ظرفیت ۱۰۰ تن زباله را دارد و در حال حاضر مجبوریم زباله‌ها را در فضای آزاد تخلیه کنیم که این مسئله موجب نارضایتی مردم شده است گفت: سایت بابل یک سایت بی‌نظیر در شمال کشور محسوب می‌شود و ۸۰ درصد هزینه آن توسط شهرداری بوده و برای تکمیل به ۲۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. فیروزپور با اظهار اینکه در حال حاضر روزانه ۴۰ مترمکعب تصفیه شیرابه در سایت بابل انجام می‌شود گفت: میزان تولید شیرابه ۱۰۰ مترمکعب است و برای تصفیه مابقی نیاز به اعتبارداریم. او با بیان اینکه طرح سایت تصفیه شیرابه زباله بابل باآنکه توجیه اقتصادی ندارد اما پایلوت کشوری است گفت: باید برای تکمیل آن و اجرایی شدن فاز سوم اعتبار لازم تأمین شود.

زباله‌های تفکیک‌شده روی دست مانده است

محمد مجتهد زاده یکی از اعضای حفاظت محیط‌زیست از محمودآباد با اشاره به اجرای طرح تفکیک زباله در این شهر گفت: در حال حاضر زباله‌های تفکیک‌شده روی دست ما مانده است و نمی‌دانیم در کجا دپو کنیم.

او با تأکید بر تأمین زیرساخت‌های موردنیاز برای پس از اجرای طرح تفکیک زباله گفت: در حال حاضر زباله‌ها به‌صورت نامناسب در مناطق مختلف دپو و انباشته می‌شود که اثرات زیست‌محیطی مخرب و زیانباری دارد.

پروژه نیروگاه زباله‌سوز نوشهر نیز همچنان برای تکمیل چشم به خارجی‌ها و تأمین قطعات دوخته است و به گفته علی امانی شهردار این شهر، ساخت این نیروگاه هم‌زمان با سایت تهران شروع شد ولی به دلیل کمبود نقدینگی افتتاح نیروگاه زباله‌سوز نوشهر مشمول زمان شده است. او در کارگروه پسماند محیط‌زیست استان به وضعیت نیروگاه زباله‌سوز نوشهر اشاره و ظرفیت آن را ۲۰۰ تن زباله در روز بیان کرد و گفت: قرار بود این نیروگاه ۲۲ ماهه تکمیل و بهره‌برداری شود که محقق نشده است. او میزان پیشرفت ابنیه نیروگاه زباله‌سوز نوشهر را ۹۴ درصد بیان کرد و گفت: هنوز محوطه‌سازی فضای بیرونی و محل تصفیه شیرابه‌ها انجام‌نشده باآنکه فرایند نصب تجهیزات مطلوب است و عقب‌ماندگی مربوط به نصب توربین است که پیشرفت فیزیکی ۳۷ درصدی دارد. شهردار نوشهر یادآور شد: تجهیزات تصفیه آب ۷۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و کابل‌کشی‌ها نیز سرعت مطلوبی گرفته و در بخش پردازش زباله نیز کارهایی صورت گرفته است. امانی تصریح کرد: طبق برآوردها در سال قبل، منابع مالی موردنیاز برای تکمیل پروژه حدود ۱۶ میلیارد تومان بود اما آخرین پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که ۲۸ میلیارد تومان برای تکمیل نیروگاه زباله‌سوز نیاز است. شهردار نوشهر با بیان اینکه بیشتر نواقص مربوط به حوزه پیمانکار است گفت: مهم‌ترین چالش نیروگاه مسائل مالی است و امیدواریم با تلاش شاهد افتتاح آن باشیم.

روند ساخت نیروگاه زباله‌سوز ساری کند است

مهدی رازجویان معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران که از پروژه نیروگاه زباله‌سوز نوشهر و ساری بازدید کرده است، با بیان اینکه پیشرفت نیروگاه نوشهر مطلوب است، از روند اجرای نیروگاه زباله‌سوز ساری انتقاد کرد. او با اظهار اینکه بخشی کمی از ساخت بناهای نیروگاه نوشهر باقی‌مانده است افزود: تجهیزات و امکانات موردنیاز در محل این پروژه آماده نصب است و امیدواریم با تزریق اعتبارات مالی این پروژه مهم به سرانجام برسد. او همچنین با عنوان این موضوع که با پیگیری‌های مجدانه استاندار اخذ عوارض ناشی از مواد آلاینده تولیدی و شیمیایی توسط وزیر محترم صمت و هیئت دولت تصویب شد یادآور شد: مبلغ هزار میلیارد تومان مقرر شد بابت پسماند و زباله در کشور با محوریت سه استان شمالی هزینه شود که امید می‌رود با تأمین هزینه‌های عوارض فرآیند زباله‌های شمال کشور و مازندران را به سرانجام برسانیم. او پیشرفت فیزیکی ساخت ابنیه در نیروگاه زباله‌سوز ساری را ۴۰ درصد اعلام کرد و گفت: پیشرفت فیزیکی تجهیزات مستقر در کارگاه ۷۰ درصد و پیشرفت نصب تجهیزات ۲۵ درصد است. او ادامه داد: مبلغ ریالی زیادی برای اتمام این پروژه و سرانجام رسیدن نیروگاه زباله‌سوز ساری لازم است 

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام